Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

O Δημήτρης Σάρολας, ο πρώτος εκλεγμένος συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στον Δήμο Βύρωνα.


Κατά την συνεδρίαση του στις 28/2/2011 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα εξέλεξε ως Συμπαραστάτη του Δημότη με μεγάλη πλειοψηφία τον Δημήτρη Σάρολα, γνωστό για την πολύχρονη συμβολή του από πολλές και διαφορετικές θέσεις στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η Στάση Βύρωνα τον συγχαίρει για αυτή του την εκλογή και του εύχεται καλή δύναμη στο δύσκολο έργο του. Με αφορμή τον νέο αυτό θεσμό καταθέτουμε ορισμένους προβληματισμούς της Δημοτικής Πρωτοβουλίας μας:
· Ο θεσμός του Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει την υποχρέωση κάθε Δημοτικής αρχής για σωστή και δίκαιη αντιμετώπιση των αιτημάτων κάθε Δημότη, όπως και της αντίληψης ότι οι αυτοδιοικητικοί θεσμοί πρέπει να είναι πάντα στην υπηρεσία του λαού, της πόλης και των κοινωνικών αναγκών.
· Η ανάγκη διαφάνειας, ελέγχου και διαδικασιών ουσιαστικής δημοκρατίας κατά την λήψη αποφάσεων για τα έργα και την διαχείριση του δημόσιου χρήματος είναι αδιαπραγμάτευτης αξίας.
· Για να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες προσφυγής των πολιτών που προσφέρει ο θεσμός του Συμπαραστάτη θεωρούμε ότι πρέπει να λειτουργεί με πλήρη αυτονομία απέναντι στη δημοτική αρχή. Να εστιάζει στα προβλήματα των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. Να του δοθούν οι απαραίτητοι ανθρώπινοι και υλικοί πόροι από την πλευρά του Δήμου για να μπορέσει να επιτελέσει το έργο του.
Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την συμμετοχή τους με την υποψηφιότητα τους και τους άλλους πέντε συνδημότες μας και ιδιαιτέρως των Κώστα Σταθόπουλο που αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο της Δημοτικής Πρωτοβουλίας «Στάση Βύρωνα». Είναι πεποίθηση μας ότι και εκείνος με αυταπάρνηση θα υπηρετούσε τον νέο θεσμό.
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου