Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Μεγάλη δύναμη ο Καπελέρης...

ΣΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ «δύναµη» του σηµερινού ειδικού γραµµατέα του Σώµατος Δίωξης Οικονοµικού Εγκλήµατος κ. Γιάννη Καπελέρη κατέφυγε τελικά η κυβέρνηση, για να καλύψει τη θέση του γενικού γραµµατέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεµάτων µετά την παραίτηση του κ. Δηµήτρη Γεωργακόπουλου.
Η τοποθέτηση του κ. Καπελέρη στη νέα του θέση έγινε χθες µε κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονοµικών.

Οικονοµολόγος ο κ. Καπελέρης εργάζεται στο υπουργείο Οικονοµικών, από το 1987. Την εµπειρία του αυτή «από τα µέσα» θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει τώρα προκειµένου να κινητοποιήσει τον εισπρακτικό µηχανισµό του Δηµοσίου, ο οποίος παραµένει αδρανής µε αποτέλεσµα η υστέρηση εσόδων να έχει αναδειχθεί σε µείζον πρόβληµα της κυβέρνησης.

ΣΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ. Ο κ. Καπελέρης είχε αναλάβει ούτως ή άλλως δύσκολο έργο, µε βάση το Μνηµόνιο, από την προηγούµενη θέση του: να επιβάλει πρόστιµα και φόρους 7 δισ. ευρώ για ολόκληρο τον χρόνο. Τώρα καλείται να εξασφαλίσει και την είσπραξη ανάλογων εσόδων για το Δηµόσιο, αφού εκεί ήταν που σκάλωναν έως τώρα οι κατά τα άλλα εντυπωσιακές εµφανίσεις του ΣΔΟΕ σε γιατρούς, βίλες και πισίνες, µεταξύ άλλων, τον περασµένο χρόνο. Γεννηµένος στη Μονεµβασιά, ο κ. Καπελέρης παντρεύτηκε σε ηλικία 20 ετών και έτσι σήµερα στα 52 του είναι και παππούς. Πληθωρικός, ενθουσιώδης και οµιλητικός, έχει ασφαλώς διαφορετικό ύφος από τον υπουργό Οικονοµικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, µε τον οποίο θα συνεργάζεται από σήµερα στενότερα. Αυτό όµως ίσως τον βοηθήσει να «περπατήσει» αποτελεσµατικότερα στους διαδρόµους των εφοριών.
Πηγή:"ΤΑ ΝΕΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου