Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

Συνάντηση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με Δημάρχους της Αττικής


    Τη συμβολή των Δημάρχων της Περιφέρειας Αττικής στην εφαρμογής της πολιτικής για τη στήριξη της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας, ζήτησε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Τ. Κατσέλη, σε συνάντηση που είχε μαζί τους.

       Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Υπουργός έθεσε τρεις προτεραιότητες για την καταπολέμηση της ανεργίας και τη στήριξη της απασχόλησης στο τοπικό επίπεδο:

    · Τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας

    · Την προώθηση των Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Στήριξης της Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ)

    · Την αξιοποίηση από τους Δήμους των δυνατοτήτων που ανοίγονται με το σχέδιο νόμου για την Κοινωνική Οικονομία και την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

    Ειδικότερα όσον αφορά την Κοινωφελή Εργασία στην Περιφέρεια Αττικής (που θα προσφέρει εργασία για πέντε μήνες σε ανέργους, καταβάλλοντας τους μέχρι 625 ευρώ μισθό με ασφαλιστική κάλυψη) οι ωφελούμενοι υπολογίζονται σε 11.000, ενώ ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 35 εκατομμύρια ευρώ.  

    Για την καλύτερη πραγματοποίηση του προγράμματος, η Υπουργός ζήτησε από τους Δημάρχους να εντοπίσουν και να καταγράψουν τις δράσεις εκείνες που μπορούν να πραγματοποιηθούν στο Δήμο τους, καθώς επίσης να επιλέξουν και τον φορέα υλοποίησης του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου