Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Δήμαρχος με συμβόλαιο!

Νέα ήθη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποκαλύπτει συμβόλαιο, που δεν διαψεύδεται ευθέως από τον δήμαρχο Γλυφάδας Κ. Κόκκορη, και τον εμφανίζει να συμφωνεί εγγράφως με δύο αντίπαλες δημοτικές παρατάξεις για εκλογική στήριξη, με αντάλλαγμα αξιώματα και θέσεις. 
Το τρισέλιδο «μνημόνιο» φέρει ως ημερομηνία τη 10η Νοεμβρίου 2010 και τις υπογραφές του νυν δημάρχου Κ. Κόκκορη, που είχε πάρει την πρώτη Κυριακή 7/11 ποσοστό 26,8% (έναντι 29,6% του Μιλτ. Βαρβιτσιώτη), του πρώην δημάρχου Γλυφάδας Στέλιου Λανδράκη (7,4% στον πρώτο γύρο) και του Οδυσσέα Παπαδόπουλου (6,3%). Το κείμενο, που κυκλοφόρησε από την Παρασκευή στο Διαδίκτυο και έφτασε με φάκελο χωρίς αποστολέα στην «Ε», φέρει στον τίτλο τον όρο «Συμφωνητικό Συνδιοίκησης» και δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις των προσώπων που υπογράφουν σε όλες τις σελίδες.
Αναφέρονται τα ποσοστά του πρώτου γύρου, τη δέσμευση ότι οι Σ. Λανδράκης και Ο. Παπαδόπουλος θα προτρέψουν τους ψηφοφόρους τους να στηρίξουν τον Κ. Κόκκορη και ότι «πρόσωπα της επιλογής του Σ. Λανδράκη» θα στελεχώσουν δύο νομικά πρόσωπα του δήμου και τη νομική υπηρεσία, ενώ από τον συνδυασμό του κ. Παπαδόπουλου θα στελεχωθεί η ανώνυμος εταιρεία του «Γκολφ Γλυφάδας». Σημειώνεται ότι ο κ. Κόκκορης στηρίχθηκε επισήμως από το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο κ. Παπαδόπουλος ήταν αντιδήμαρχος στην τελευταία τετραετία, όταν τον δήμο ήλεγχε η Νέα Δημοκρατία, και ο κ. Λανδράκης κατέβαινε παλαιότερα επίσης με τη στήριξη της Ν.Δ.
Τελικώς, στο δεύτερο γύρο της 14ης Νοεμβρίου ο κ. Κόκκορης κάλυψε τη διαφορά και εξελέγη με 50,12% και διαφορά 52 ψήφων (σε σύνολο 22.464). Ο ανθυποψήφιός του Μ. Βαρβιτσιώτης, με τον οποίο επικοινώνησε η «Ε», επιβεβαίωσε ότι δέχτηκε και ο ίδιος αντίστοιχη πρόταση «συνδιοίκησης», αλλά την απέρριψε πριν δει το συμβόλαιο.
«Ο μισός δήμος και πολλές αμειβόμενες θέσεις έχουν ουσιαστικά παραδοθεί στις δύο παρατάξεις, που θα έπρεπε να ασκούν αντιπολίτευση», επισημαίνει ο κ. Βαρβιτσιώτης, που σήμερα παραχωρεί εκτάκτως συνέντευξη Τύπου. Δεν είναι, πάντως, σε θέση να σχολιάσει φήμες και για εγγυήσεις οικονομικού χαρακτήρα. «Δεν ασχολούμαι με τέτοια θέματα. Να ερωτηθούν αυτοί που τα... διαρρέουν», μας είπε ο Κ. Κόκκορης, διαβεβαιώνοντας ότι σήμερα θα ψηφιστεί κανονικά ο προϋπολογισμός του δήμου και θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση ύψους 1,6 εκατ. με τον ΟΣΚ.
Πηγή: "Ελευθεροτυπία"

Βαρβιτσιώτης: "Η παρέα του κ. Κόκκορη αντιλαμβάνεται τον Δήμο σαν τιμάριο..."

"Δεν γνωρίζω άν το έγγραφο του μνημονίου είναι πλαστό ή έγκυρο γνωρίζουμε όμως όλοι ότι μέρος των συναλλαγών που αναφέρει αυτό έχουν ήδη εκπληρωθεί" τόνισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξη τύπου και αναφέρθηκε,μεταξύ άλλων στους διορισμούς της κόρης του κ. Οδυσσέα Παπαδόπουλου ως διευθύνουσας συμβούλου του γκολφ,της συντρόφου του κ. Λανδράκη ως Νομικού Συμβούλου του Δήμου και ανθρώπων του στενού περιβάλλοντος των δύο υποψηφίων Δημάρχων στα Δ.Σ. των Δημοτικών επιχειρήσεων. 
Ο κ.Βαρβιτσιώτης κάλεσε τους "διορισθέντες" να παραιτηθούν από τις θέσεις τους και κατήγγειλε την λογική και την νοοτροπία της συναλλαγής πριν και μετά τις εκλογές,λέγοντας δημόσια,ότι παρόμοια συναλλαγή προτάθηκε και στον ίδιο από τον Στέλιο Λανδράκη την οποία αυτός αρνήθηκε χωρίς δεύτερη κουβέντα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου