Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Η Ώρα της Γής...

Στις 20.30 ακριβώς κατεβάστε τον γενικό αν θέλετε να συμμετάσχετε στην 'Ωρα της Γης, μία διεθνή δράση ευαισθητοποίησης κατά της κλιματικής αλλαγής.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος θα στηρίξει την προσπάθεια της WWF κατεβάζοντας τους διακόπτες στα 24 κτίρια των υπηρεσιών του, τους εποπτευόμενους φορείς και τους φορείς διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών.

Ο Δήμος Αθηναίων, επίσης.
Θα σβήσουν για μια ώρα τα φωτα στο λόφο του Λυκαβηττού, στο Δημαρχικό Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά, στο Δημαρχείο της οδού Λιοσίων, αλλά και σε δεκάδες δημοτικά κτίρια σε όλη την πόλη.

«Το Σάββατο 26 Μαρτίου ξεπερνάμε τη μία ώρα. Ξεπερνάμε τον ίδιο μας τον εαυτό». Με το σύνθημα αυτό, η WWF Ελλάς καλεί τους συμμετέχοντες, να κρατήσουν κατεβασμένους τους διακόπτες φέτος για πάνω από μία ώρα και να διαδώσουν αυτή την τακτική σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες τους.
Η Ώρα της Γης ξεκίνησε στο Σίδνεϊ το 2007, όταν 2,2 εκατομμύρια κάτοικοι της πόλης έσβησαν τα φώτα για 60 λεπτά ως μήνυμα για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και την εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα.

Το 2008 η καμπάνια επεκτάθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο και το 2009 πραγματοποιήθηκε με την εντυπωσιακή συμμετοχή 3.929 πόλεων και κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο, ενώ το 2010 συμμετείχαν 4.000 πόλεις.

Η μεγάλη συμμετοχή θα μπορούσε να αποτελέσει μέσο πίεσης, ώστε η διεθνής κοινότητα να καταλήξει σε μια νέα συμφωνία κατά της παγκόσμιας θέρμανσης στη διάσκεψη για το κλίμα που θα πραγματοποιήσει ο ΟΗΕ το Δεκέμβριο στο Μεξικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου