Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Σε ξενοδοχείο ψηφίστηκε ο Προυπολογισμός Καμίνη...!

Την αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσε η απόφαση της Δημοτικής Αρχής Καμίνη, να μεταφέρουν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σε αίθουσα ξενοδοχείου, εξαιτίας της κατάληψης του δημαρχείου από συμβασιούχους. 
Η συνεδρίαση, που έγινε με τη συμμετοχή μόνο της παράταξης του δημάρχου «Δικαίωμα στην Πόλη» και του Γιώργου Αμυρά «Επιμένουμε Αθήνα», ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2011, ο οποίος είναι μειωμένος σε σχέση με πέρυσι. 
Ο επικεφαλής της Αξιωματικής ανρτιπολίτευσης πρώην δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης με αφορμή το γεγονός επιτέθηκε στο δήμαρχο κ.Καμίνη, αλλα και στον υπουργό Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση,μίλησε για "διάλυση" και υποστήριξε πως "βασικός υπεύθυνος για τη χαοτική κατάσταση, που επικρατεί στα δημοτικά πράγματα της Αθήνας αλλά και σε πλήθος δήμων σε πανελλαδικό επίπεδο, εκτός από τον Γ. Καμίνη, είναι ο Γιάννης Ραγκούσης".
"Αντιδημοκρατική εκτροπή" χαρακτηρίζει την αλλαγή του τόπου συνεδρίασης η παράταξη της "Ανοιχτής Πόλης" (ΣΥΡΙΖΑ). 
"Η  Ανοιχτή Πόλη θεωρεί ότι η πορεία της δημοτικής πλειοψηφίας, τόσο όσον αφορά το ζήτημα των εργαζομένων, όσο και ζητήματα θεσμικής λειτουργίας, έχει εκτραπεί σε αυταρχικούς μονοδρόμους", αναφέρει σε ανακοίνωσή της. 
Καλεί τη δημοτική αρχή να συζητήσει στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα των συμβασιούχων ως μοναδικό θέμα, αναλαμβάνοντας   πρωτοβουλία για συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με τους εργαζόμενους.
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είχε προγραμματιστεί να ψηφιστούν το τεχνικό πρόγραμμα και το ετήσιο πρόγραμμα δράσης του δήμου, καθώς και ο προϋπολογισμός του 2011.
Ο προϋπολογισμός πέρασε με 28 ψήφους υπέρ και μία κατά. Είναι μειωμένος κατά 172 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον περυσινό και ανέρχεται σε 899 εκατ. ευρώ.
Με 28 ψήφους υπέρ και ένα «παρών», ψηφίσθηκε και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, ύψους 19 εκατ. ευρώ. Προβλέπει έργα οδοποιίας, προϋπολογισμού 3.648.000 ευρώ, έργα σε κοινόχρηστους χώρους (3.216.000 ευρώ) και έργα συντήρησης σχολικών κτηρίων (2.660.000 ευρώ).
"Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε σήμερα και ψήφισε τον προϋπολογισμό του Δήμου. Δυστυχώς η διαδικασία αυτή διεξήχθη εκτός του δημαρχιακού μεγάρου καθώς αυτό τελεί υπό κατάληψη. Είναι ευνόητο ότι σε συνθήκες κατάληψης δεν υπήρχαν οι απαραίτητες προϋποθέσεις ούτε για την ασφάλεια των δημοτικών συμβούλων ούτε για την ελεύθερη διατύπωση γνώμης και ψήφο.", δήλωσε ο δήμαρχος Αθήνας.
Και πρόσθεσε: " Ευχαριστώ και τις δύο παρατάξεις για το υψηλό αίσθημα ευθύνης που επέδειξαν. Οι άλλες παρατάξεις δυστυχώς επέλεξαν τον εύκολο δρόμο της αποχής και του δωρεάν λαϊκισμού.Δεν με εκπλήσσει βεβαίως η στάση του προκατόχου μου, του κυρίου Κακλαμάνη. Μετά από μια καταστροφική διαδρομή στον Δήμο, επιλέγει σήμερα την αποχή προβάλλοντας αβάσιμες διαδικαστικές ενστάσεις όταν - και διαβεβαιώνω γι αυτό όλους τους δημότες - η διαδικασία με την οποία συγκλήθηκε και συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο είναι εντελώς νόμιμη."

"Εμείς ασχολούμαστε με την ουσία, ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό και θα διασφαλίσουμε την εκτέλεσή του με βασικό γνώμονα το συμφέρον των δημοτών της Αθήνας.", κατέληξε ο κ.Καμίνης.

Αλέκα Παπαρήγα: "Δίκαιος ο αγώνας των συμβασιούχων..."

 
Δίκαιο χαρακτήρισε τον αγώνα των συμβασιούχων του δήμου Αθηναίων η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους. Η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι είναι στο πλευρό των εργαζομένων και όχι «ευκαιριακά».
"Εμείς θεωρούμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες το να έχουν όλοι και όλες σταθερή δουλειά. Δουλειά που τους εξασφαλίζει και τα επόμενα χρόνια και τα μεθεπόμενα, να έχουν καλό μισθό, να έχουν κοινωνικές υπηρεσίες δωρεάν, να είναι εξασφαλισμένα τα παιδιά τους και να μην ζουν με το άγχος πως θα είναι μετά από μερικά χρόνια. Αυτές είναι για μας οι «πάγιες και διαρκείς ανάγκες»", τόνισε η γ.γ. του ΚΚΕ.
Πρόσθεσε ότι δεν δέχεται τον συγκεκριμένο όρο "όπως πάνε να σας τον φορέσουν", εξηγώντας ότι "«πάγιες και διαρκείς ανάγκες» του δήμου της Αθήνας, ή του δήμου Θεσσαλονίκης, ή του Πειραιά, ή γενικά, κόβονται και ράβονται με ορισμένα αντιλαϊκά, αντεργατικά κριτήρια και γι’ αυτό είναι και αυθαίρετα".
Η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν είπε ποτέ ότι "αυτοί προσεληφθήσαν ένα μήνα πριν τις εκλογές, έξι μήνες πριν τις εκλογές, διώχ’ τους". "Γιατί υποστηρίζουμε: Δουλειά για όλους, ούτε ένας άνεργος. Δεν μπορούμε να δούμε τα πράγματα μικροκομματικά. Εμείς λέμε ότι οι εργαζόμενοι είναι εκβιαζόμενοι και προσεληφθήσαν όπως μπορούσαν να προσληφθούν. Πάει και τέλειωσε. Είναι άλλο πράγμα όταν λέμε: «Παιδιά μην έχετε αυταπάτες, σας παίρνουν έτσι και αύριο μπορεί να σας διώξουν». Αυτό είναι άλλο πράγμα, αυτό είναι ενημέρωση προς τους εργαζόμενους, αλλά εμείς δεν θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν άλλα κόμματα για να πούμε «έχετε και εσείς ευθύνη», κατά το «μαζί τα φάγαμε»...",κατέληξε.
 
Συνάντηση Τσίπρα αύριο Τρίτη με τους συμβασιούχους στο δήμο της Αθήνας...
 
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τη Δημοτική ομάδα και τη Γραμματεία της Ανοιχτής Πόλης, θα επισκεφθεί την Τρίτη και ώρα 10:00 το Δημαρχείο Αθηνών προκειμένου να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τους συμβασιούχους που έχουν προβεί σε κατάληψη αίθουσας του δημαρχείου διεκδικώντας μόνιμη εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου