Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Η κατάληψη των συμβασιούχων εμπόδισε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας...

Σε κατάληψη του δημαρχείου του δήμου Αθηναίων προχώρησαν οι συμβασιούχοι δημοτικοί υπάλληλοι, μετά την απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, να ακυρώσει τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και να μην αποσύρει, για την ώρα, το θέμα τής πρόσληψης νέων εργαζομένων, με οκτάμηνη σύμβαση, από την ημερήσια διάταξη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με δήλωσή του καταδίκασε «την παρεμπόδιση της λειτουργίας των δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων του Δήμου, από ομάδα συμβασιούχων υπαλλήλων του, που διεκδικούν την νομιμοποίησή τους και μπήκαν σήμερα με τη βία στο δημαρχείο, προπηλακίζοντας συναδέλφους τους στην είσοδο και καταλαμβάνοντας την αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου».


Στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι «όλες οι προσπάθειες να βρεθεί κάποια συνεννόηση ώστε να ξεκινήσει η συνεδρίαση συνάντησαν την αδιαλλαξία των εκπροσώπων των συμβασιούχων».


Κάλεσε δε τους δημότες του δήμου Αθηναίων και τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου να «καταδικάσουν με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις ενέργειες» που οδήγησαν στην αναγκαστική ματαίωση της διεξαγωγής της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στον δήμο Αθηναίων, Βασίλης Πολυμερόπουλος, στη συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι τεσσάρων σωματείων εργαζομένων στο δημαρχιακό μέγαρο με τον δήμαρχο τού ζήτησαν να αποσύρει οριστικά το θέμα πρόσληψης νέου προσωπικού από την ημερήσια διάταξη.
Μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου τους, οι συμβασιούχοι αποφάσισαν ναπροχωρήσουν στην κατάληψη του κτιρίου της Δημαρχίας. Στο σύνολό τους οιπαρατάξεις της αντιπολίτευσης στον δήμο, τάχθηκαν στο πλευρό των εργαζομένωνκαι ζήτησαν την απόσυρση του θέματος από την ημερήσια διάταξη.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της παράταξης μείζονος αντιπολίτευσης, ΝικήταςΚακλαμάνης, δήλωσε ότι «είναι πρωτοφανές να ανακοινώνεται η ακύρωση τηςσυνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, όχι από τον ίδιο τον δήμαρχο, ή τονπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, αλλά από το πρόεδρο του σωματείου τωνεργαζομένων».
Ο επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, σημείωσε ότι πρέπει ναστηριχθεί το αίτημα των συμβασιούχων και για την μονιμότητά τους, ενώ οεπικεφαλής της παράταξης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου, δήλωσε ότι «τοαίτημα για μονιμότητα θα πρέπει να συμπεριλάβει και τους 35.000 απολυμένουςστους δήμους όλης της χώρας και σε αυτό να προστεθεί και το αίτημα να μηνπροχωρήσουν οι συγχωνεύσεις των σχολείων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου