Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Εκτός Δημαρχιακού Μεγάρου και πάλι η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, λόγω της κατάληψης από συμβασιούχους

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε εκτός Δημαρχιακού Μεγάρου, στο αμφιθέατρο του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84», λόγω της κατάληψης που συνεχίζεται για 9η συνεχόμενη ημέρα από συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων στο κτίριο στην πλατεία Κοτζιά.
 
«Το Δημοτικό Συμβούλιο αναγκάζεται για 2η φορά να συνεδριάσει εκτός της νόμιμης έδρας του καθώς το Δημοτικό Μέγαρο τελεί υπό κατάληψη» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ Γ. Καμίνης. «Το πρωί επικοινώνησα με τον κ. Κακλαμάνη και του δήλωσα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει υποχρέωση να συνεδριάσει για να πάρει αποφάσεις. Το γεγονός ότι το Δημαρχείο έχει καταληφθεί δεν σημαίνει ότι πρέπει να αναβληθεί η συνεδρίαση. Από τη στιγμή που διασφαλίζονται οι συνθήκες δεν καταλαβαίνω γιατί δεν πρέπει να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο» δήλωσε, προσθέτοντας «συγχαίρω τον κ. Αμυρά που ήταν ο μόνος επικεφαλής από τις δημοτικές παρατάξεις, που παρευρέθη στη σημερινή συνεδρίαση.
Ο κ. Καμίνης έκανε έκκληση στους εργαζόμενους να σταματήσουν την κατάληψη στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Το αίτημά τους δεν θα συζητηθεί αν δεν σταματήσει η κατάληψη» δήλωσε.

  Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης, με επιστολή που απέστειλε στον δήμαρχο Αθηναίων, δήλωσε πως «η παράταξή μας δε δέχεται να συμπράξει στα πρωτοφανή γεγονότα, που με δική σας ευθύνη λαμβάνουν χώρα στα δημοτικά δρώμενα της Αθήνας και δεν συμμετέχουμε στη σημερινή Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου». Κατόπιν αιτήματός του αναβλήθηκε η συζήτηση και η λήψη αποφάσεων στα θέματα των συμβασιούχων και τις συγχωνεύσεις σχολείων.

    Κατά τη σημερινή συνεδρίαση εγκρίθηκε ομόφωνα από τους δημοτικούς συμβούλους η μετάθεση του τόπου διεξαγωγής του Δημοτικού Συμβουλίου όσο συνεχίζεται η κατάληψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο, στο αμφιθέατρο «Αθήνα 9,84». Ο κ. Αμυράς, επικεφαλής του συνδυασμού «Επιμένουμε Αθήνα», συμφώνησε να συνεχίστουν οι συνεδριάσεις στο χώρο, με την προϋπόθεση να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις στην είσοδο του κτιρίου.

    Αναφερόμενος στο θέμα των συμβασιούχων και των εργαζομένων των STAGE ο κ. Καμίνης δήλωσε πως υπάρχει μια ανώμαλη κατάσταση που διαρκεί επί χρόνια και δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. «Θα περιμένουμε την απόφαση του Αρείου Πάγου. Ο Δήμος δεν μπορεί να λάβει καμία απόφαση» δήλωσε.

    Ο Δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για τη μηνυτήρια αναφορά της διοίκησης του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84» κατά του διευθυντή ανθρώπινου δυναμικού του σταθμού της προηγούμενης διεύθυνσης κ.Χρήστου Ρηγόπουλου, για υπεξαίρεση εγγράφων, έπειτα από προσπάθεια ελέγχου που έγινε σε έγγραφα προμηθειών.

    Ο κ. Αμυράς αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί σε περιοχή καταυλισμού των Ρομά στο Βοτανικό και τα περιβαλλοντικά ζητήματα (τοξικοί ρύποι κ.α.) που εγείρονται από την καύση καλωδίων και την αποτέφρωση απορριμμάτων από τους κατοίκους εκεί.

    Ο κ. Καμίνης απαντώντας, δήλωσε πως «μετά από χρόνια αδράνειας, επιχειρούμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα της μετεγκατάστασης των κατοίκων που προβαίνουν σε παράνομες δραστηριότητες. Είναι ένα θέμα που έχουμε έρθει σε συνεννόηση με το Δήμαρχο Ταύρου και με εκπροσώπους των κατοίκων και σε συνεργασία με την Περιφέρεια προσπαθούμε να περιορίσουμε το πρόβλημα που χρόνια αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι».

    Κατά τη συνεδρίαση, εισέβαλε ο δημοτικός σύμβουλος Στέλιος Λάμπρου από το συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλοντας πως αστυνομικές δυνάμεις απαγόρευσαν την είσοδο σε φορείς και συγκεκριμένα στον αντιπρόεδρο της Ένωσης Γονέων του 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος.

    Μετά την ενημέρωση για το συγκεκριμένο γεγονός, ο κ. Αμυράς αποχώρησε διαμαρτυρόμενος.

    Τέλος εγκρίθηκε ομόφωνα ο προγραμματισμός προσλήψεων ατόμων εποχιακού προσωπικού για τη λειτουργία παιδικών εξοχών του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου