Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Ανακοχή από τους εργαζόμενους του Βύρωνα...

Ένα μήνα χρειάστηκε να διαρκέσουν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Δήμο Βύρωνα για δοθούν τελικά θετικές απαντήσεις και λύσεις σε αρκετά από τα αιτήματα που είχε θέσει το σωματείο των εργαζομένων.
Η κατάσταση οξύνθηκε ακόμη περισσότερο μετά και την δικαστική αγωγή που κατέθεσε ο Δήμαρχος κ. Χαρδαλιάς με την οποία κρίθηκε ερήμην των εργαζομένων παράνομη και καταχρηστική η κινητοποίηση. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να καταγγέλλουν την πρωτοφανή για το Δήμο Βύρωνα ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης.
Την Τέταρτη 2/3 /2011 στη συνάντηση που έγινε με το Δ. Σ. του σωματείου οι δεσμεύσεις του Δημάρχου κρίθηκαν ικανοποιητικές για αρκετά από τα ζητήματα που είχαν θέσει οι εργαζόμενοι και οι κινητοποιήσεις αναστάλθηκαν.
Οι δεσμεύσεις περιλαμβάνουν:
Στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα δύο Νομικά Πρόσωπα ( Παιδικών Σταθμών και Πολιτισμού –Αθλητισμού ) υπάρχει η διατύπωση στη συστατική πράξη ότι δε θα μπορούν να συνάπτουν συνεργασίες με Σ.Δ.Ι.Τ., ιδιωτικές εταιρείες, Ν.Π.Ι.Δ., Μ.Κ.Ο., παρά μόνο με Ν.Π.Δ.Δ. και για να αλλάξει η συστατική πράξη θα απαιτείται ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Να γίνει άμεσα συζήτηση για την οργάνωση και λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας. Δε θα ισχύσουν οι ανακοινώσεις που εκδόθηκαν από τον κ. Δήμαρχο στη διάρκεια των κινητοποιήσεων, ενώ καταβλήθηκαν στις 3/3 οι υπερωρίες του Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου.
Μέχρι τέλος Ιουνίου θα δοθούν τα χρήματα που οφείλονται σε εργαζόμενους στο Πνευματικό Κέντρο.
Θα προχωρήσει άμεσα η διαδικασία για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Την Τρίτη 8/3/ 2011 θα υπάρξει νέα συνάντηση για να συζητηθούν και άλλα ζητήματα που έχουν μείνει ανοικτά για περεταίρω συζήτηση.
Στην εποχή που κυβέρνηση, Τρόικα, Δ.Ν.Τ., επιβάλουν μαζί με τις Δημοτικές Αρχές μια βάρβαρη πολιτική και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση , οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα συνεχίζουν να αγωνίζονται και να υπερασπίζονται με αποτελεσματικό τρόπο το δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα του Δήμου και τα εργασιακά τους δικαιώματα. Θα συνεχίσουμε να απαιτούμε την ενσωμάτωση όλων των Νομικών Προσώπων στο Δήμο, να μην δημιουργηθεί Δ. Επιχείρηση Α. Ε για το Φεστιβάλ, καθώς και την εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης της ΠΟΕ ΟΤΑ στους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης.
Η ανεξάρτητη ταξική δράση και ενότητα των εργαζομένων έφερε για άλλη μια φορά θετικά αποτελέσματα.
O αγώνας συνεχίζεται για να μην εφαρμοστούν οι αντεργατικές πολιτικές του Μνημονίου και του Καλλικράτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου