Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Οι προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής Καμίνη...

Η καθαριότητα, ο φωτισμός ώστε να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών και ο έλεγχος της στάθμευσης, κυρίως της αντικοινωνικής, είναι στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής, ανέφερε στην εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Αθηναίων.Πρόκειται για την πρώτη συνέντευξη Τύπου από την ανάληψη των καθηκόντων του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη.
Σύμφωνα με τον κ,. Καμίνη, ο νέος προϋπολογισμός του Δήμου, που θα ψηφιστεί εντός του Μαρτίου,θα είναι μειωμένος και από 990 εκατομμύρια ευρώ θα πέσει -όπως ανέφερε -στα 818 εκατομμύρια ευρώ. Το τεχνικό πρόγραμμα θα είναι ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο, θα υπάρξει μείωση επιχορηγήσεων σε όλους τους φορείς του Δήμου εκτός από το Βρεφοκομείο που η επιχορήγηση θα είναι αυξημένη. Επίσης, θα περικοπεί κατά 70% το κονδύλι για τις δημόσιες σχέσεις του δήμου που για πέρυσι ήταν ένα εκατομμύριο ευρώ.
Παράλληλα, ο κ. Καμίνης είπε ότι γίνονται προσπάθειες να αντληθούν χρήματα από ευρωπαϊκά προγράμματα ενώ, όπως ανέφερε, τα δάνεια του Δήμου αυξήθηκαν την τελευταία τετραετία κατά 50% και από 150 έφτασαν τα 220.
Σε ό,τι αφορά τις κλήσεις για την παράνομη στάθμευση, έχουν ήδη κοπεί μέσα στο πρώτο δίμηνο 116.000 κλήσεις, αριθμός που παρουσιάζει αύξηση 60% στον μέσο όρο του 2010. Αναφορικά με την είσπραξη των προστίμων, ο κ. Καμίνης, ανακοίνωσε ότι εξετάζεται από κοινού με το υπουργείο Οικονομικών, νομοθετική ρύθμιση.
Εντός του μήνα θα είναι έτοιμο επίσης ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το ιστορικό κέντρο της πόλης. Στόχος -υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων- είναι να εξασφαλισθεί η ασφαλής διαβίωση των κατοίκων, να δοθούν κίνητρα επιστροφής στο κέντρο και η Αθήνα να γίνει πιο πράσινη και πιο φιλική. Σε ό, τι αφορά την επιστροφή κατοίκων στο κέντρο πρότεινε την επιδότηση των νέων ζευγαριών και την προσέλκυση επιχειρηματιών με πιθανή μείωση ή και κατάργηση των δημοτικών τελών για κάποιο χρονικό διάστημα.
Σχετικά με τη διπλή ανάπλαση, ο κ. Καμίνης, τόνισε ότι ο Δήμος πήρε στα χέρια του στις 21 Ιανουαρίου το σχετικό νομοσχέδιο ,όπως αυτό έχει διαμορφωθεί μετά τη διαβούλευση.
Αναφερόμενος στον Α9,84, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι η επιχορήγηση άγγιζε τα 15,5 εκατομμύρια ευρώ και τώρα μειώνεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ. Οι απολύσεις που έγιναν και οι συμβάσεις που δεν ανανεώθηκαν δεν έγιναν -όπως είπε- με κανένα κομματικό κριτήριο αλλά με δέσμη κριτηρίων που αφορούσε στην αποδοτικότητα, την οικονομική θέση του σταθμού, τη δυνατότητα εύρεσης άλλης εργασίας και την πολυθεσία. Τα υπόλοιπα 10 εκατομμύρια περικόπτονται από την επιχορήγηση του 9,84 και θα διατεθούν για την κοινωνική πολιτική του Δήμου και πιο στοχευμένα στο Δημοτικό Βρεφοκομείο .
Σε ο,τι αφορά στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων έκανε λόγο για φαινόμενα κακοδιαχείρισης και πρόσθεσε ότι το διοικητικό συμβούλιο της «Τεχνόπολις» θα λάβει σημαντικές αποφάσεις καθώς η εταιρία αντί να είναι ζημιογόνα θα έπρεπε να φέρνει χρήματα στο δήμο.
Αναφερόμενος στο θέμα των απεργών πείνας στο Μέγαρο Υπατία, ο κ. Καμίνης είπε ότι θα πρέπει να βρεθεί μια λύση μέσα από διάλογο ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για τη ζωή των απεργών. Παράλληλα, ζήτησε την ταχύρρυθμη εξέταση των αιτήσεων ασύλου ενώ πρότεινε να καταγραφούν και να ταυτοποιηθούν οι μετανάστες ώστε σε ένα επίπεδο ανοχής -όπως είπε χαρακτηριστικά- να μπορούν να συναλλάσσονται στην καθημερινότητα τους και με τις δημόσιες υπηρεσίες, με τη διευκρίνιση ότι αυτό δεν θα σημαίνει και τη νομιμοποίησή τους.
Εν τω μεταξύ, ο κ. Καμίνης είχε συνάντηση σήμερα Πέμπτη με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, επισημαίνοντας ότι η πρόσφατη πρότασης της Ένωσης για το μεταναστευτικό παρέχει σοβαρή βάση διαλόγου και εξεύρεσης λύσης στην κρίση με την μακρά απεργία πείνας των μεταναστών στο Μέγαρο Υπατία.

Τέλος, ο κ. Καμίνης ερωτηθείς, κατά τη συνέντευξη Τύπου, σχετικά με την ανέγερση τζαμιού, ανέφερε ότι η νέα Δημοτική Αρχή χρειάζεται χρονικό περιθώριο για να καθορίσει τη θέση της.


ΠΗΓΗ:ΑΘΗΝΑ 9,84   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου