Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Σημαντικές προτάσεις από το Σωματείο Εργαζομένων για την καθαριότητα στο Βύρωνα...


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, η συζήτηση που οργάνωσε το σωματείο των εργαζομένων με θέμα: «Διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο Βύρωνα. Προβλήματα και προοπτικές».
Η συζήτηση έγινε στην αίθουσα του Δημαρχείου στην οποία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Βύρωνα, ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, ο συμπαραστάτης του δημότη κ. Σάρολας, οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Πάλμος Π., Κατωπόδης Γ., Τζορτζιώτης Σ. Οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ανδρίτσος Γ., Ζούμπος Κ., Δάφνη Π. από τη δημοτική αρχή, από την παράταξη του κ. Κόνσουλα ο κ. Βάλμας Η., ο κ. Διονυσίου Σ., η κ. Χίνη Σ, ο πρώην Δήμαρχος κ. Ρογκάκος Ν., εκπρόσωποι εργατικών σωματείων και της ΑΔΕΔΥ.
Μετά την εισήγηση του σωματείου που παρουσίασε ο Παναγιωτόπουλος Χρήστος μέλος του Δ Σ. και τις διαφάνειες που παρουσίαζαν τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της καθαριότητας στην πόλη, τη μείωση των απορριμμάτων, την ενίσχυση της ανακύκλωσης, χωρίς να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη, την ανάγκη να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων.
Στη συνέχεια ακολούθησαν παρεμβάσεις από τους: Σύψα Κ, Ζιώγα Χ, που κατήγγειλαν την ιδιωτικοποίηση που προωθεί η κυβέρνηση καθώς και την καρκινογόνα καύση. Στην παρέμβασή του ο δήμαρχος κ. Χαρδαλιάς, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι ουτοπικό να ζητάμε να πηγαίνουν όλα τα χρήματα από τα δημοτικά τέλη στην καθαριότητα, υποστήριξε ότι έχουν γίνει άλματα αναγνωρίζοντας ότι μπορούν να γίνουν και άλλα βήματα και τάχθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης. Ο κ. Μπαλασόπουλος Θ. από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, υποστήριξε το δημόσιο χαρακτήρα της υπηρεσίας καθαριότητας, τάχθηκε ενάντια στο καθεστώς της εργολαβίας. Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι επικεφαλείς των παρατάξεων κ. Πάλμος και κ. Τζωρτζιωτης, η δημοτική Σύμβουλο κ. Χίνη και ο κ. Μιναΐδης, οι οποίοι κατέθεσαν τις δικές τους σκέψεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η τοποθέτηση του ιατρού εργασίας κ. Ραχιώτη Γ., ο οποίος παρουσίασε μελέτες για τις επιπτώσεις στην υγεία των εργαζόμενων στην καθαριότητα που έχει η ηπατίτιδα Β και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι εξ αιτίας των μικροβίων. Επισήμανε την ανάγκη για τα μέσα ατομικής προστασίας που πρέπει να χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι καθώς και τη σωστή διαχείριση που πρέπει να γίνεται στα ιατρικά απόβλητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου