Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

M.Θεοδωράκης:"Μακάρι να ήμουν μαζί τους στα οδοφράγματα"

Την αλληλεγγύη του στους κατοίκους της Κερατέας εξέφρασε με ανακοίνωση του ο Μίκης Θεοδωράκης. Ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και κάνει λόγο για ωμή επιβολή βίας.

“Μακάρι να μπορούσα να παλέψω μαζί τους στα οδοφράγματα. Οι κυβερνήτες της Ελλάδας κατάντησαν τη χώρα μας και χώρα χωματερής”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του, ο μεγάλος μας συνθέτης.
Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Θεοδωράκης ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, η οποία όπως δηλώνει χαρακτηριστικά “φαίνεται ότι έχει οδηγηθεί σε ολική παράνοια, για να επιμένει σ'αυτήν την ωμή επιβολή βίας εναντίον αμάχων, που μας ντροπιάζει, γιατί μας θυμίζει άλλες εποχές και άλλες συνθήκες, κατά τις οποίες στο κάτω-κάτω οι επιτιθέμενοι ήταν βάρβαροι”.
“Οι Κυβερνήτες της Ελλάδας κατάντησαν τη χώρα μας, εκτός των άλλων, και χώρα της χωματερής. Το μεγάλο αυτό πρόβλημα έπρεπε να είχε λυθεί εδώ και δεκαετίες με την εφαρμογή ενός επιστημονικού σχεδίου, δίκαιου για όλους, με τη συνεργασία του Κράτους και των Τοπικών Αρχών.
Δεν έγινε όμως, εξαιτίας της κομματοκρατίας που έβαζε και βάζει το κομματικό – πελατειακό συμφέρον πάνω απ’ όλα. Κι έτσι φτάσαμε σήμερα στον παραλογισμό, από τις εκατοντάδες χωματερές, να γίνει στόχος των ΜΑΤ μόνο η Κερατέα.
Όταν βλέπω αυτές τις μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα στο σύνολο των κατοίκων μιας πόλης και στις δυνάμεις της κρατικής καταστολής, δεν μπορώ παρά να είμαι ολόψυχα στο πλευρό των κατοίκων της Κερατέας και μακάρι να μπορούσα να παλέψω μαζί τους στα οδοφράγματα”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου