Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Αδυνατούν να λειτουργήσουν Πολεοδομικά γραφεία στους δήμους τους...

Επτά δήμαρχοι της Αττικής, με κοινή τους ανακοίνωση, καταγγέλλουν ότι τα πολεοδομικά γραφεία, που από την 1η Ιανουαρίου του 2011 μεταφέρθηκαν από τις πρώην νομαρχίες στους δήμους, δεν μπορούν να λειτουργήσουν, λόγω πολλών προβλημάτων, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών.
Με πρωτοβουλία του δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης Χρ. Κορτζίδη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο Πειραιά με τη συμμετοχή των δημάρχων Πειραιά Β. Μιχαλολιάκου, Ελληνικού - Αργυρούπολης Χρ. Κορτζίδη, Αιγάλεω Χρ. Καρδαρά, Αγ. Παρασκευής Β. Ζορμπά, Ελευσίνας Γ. Αμπατζόγλου, Ν. Ιωνίας Η. Γκότση και Αχαρνών Σ. Ντούρου.
Κοινή ανακοίνωση
Μετά το τέλος της σύσκεψης, οι επτά δήμαρχοι εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, στην οποία αναφέρουν αναλυτικά τη δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και ζητούν άμεση λύση των προβλημάτων.
Οι δήμαρχοι υποστηρίζουν ότι η κακή λειτουργία των πολεοδομικών γραφείων οφείλεται στην ανεπάρκεια προσωπικού, καθώς σημαντικός αριθμός στελεχών των πολεοδομικών γραφείων αντί να μεταφερθεί στους δήμους, όπως θα ήταν λογικό, εγκλωβίστηκε στην περιφέρεια· οφείλεται επίσης και στην έλλειψη πόρων για τη μισθοδοσία όσων υπαλλήλων μεταφέρθηκαν στους δήμους και για τα λειτουργικά έξοδα.
Παράλληλα, δεν έχουν ακόμα προσδιοριστεί με ακρίβεια οι αρμοδιότητες των εν λόγω πολεοδομικών γραφείων, ενώ επικρατεί αναρχία στη διατήρηση των αρχείων των αδειών μετά τις ανακατατάξεις.
Οι 7 δήμαρχοι ζητούν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί και να του προτείνουν λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου