Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Την τύχη του Χάντμπολ θα έχει και το γυναικείο μπάσκετ του ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ;

Διαβάσαμε χθες στη μπασκετική ιστοσελίδα www.basketblog.gr  δημοσίευμα σχετικά με τη μη συμμετοχή στο εξής του Γυναικείου Τμήματος Μπάσκετ του ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ στην Ευρώπη λόγω οικονομικών προβλημάτων...
Το δημοσίευμα του Νίκου Κώνστα αναφέρει τα εξής:

"Το ακούσαμε… Κυκλοφορεί έντονα και η αλήθεια είναι πως δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, όμως καλά πληροφορημένες πηγές επιμένουν ότι η απόφαση, αν δεν είναι οριστική, μάλλον θα είναι αυτή που θα επικρατήσει, που σύντομα θα ληφθεί: Ο Αθηναϊκός δεν θα ταξιδέψει φέτος εκτός συνόρων, για λόγους οικονομίας!

Η κατά τεκμήριο
πιο πετυχημένη ομάδα όλων των εποχών στο γυναικείο μπάσκετ, δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη από την οικονομική κρίση. Προκειμένου για να αντέξει, για να παραμείνει ανταγωνιστική, χαμηλώνοντας όμως το μπάτζετ, οι διοικούντες σκέφτονται να δηλώσουν αδυναμία συμμετοχής στο EuroCup.

Στόχος της παρέας του Βύρωνα είναι
να γράψει ιστορία, ξεπερνώντας τον Άρη και να γίνει η πολυνίκης ομάδα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ (της λείπουν εννέα νίκες). Παράλληλα να κρατήσει τα σκήπτρα στην Ελλάδα, οδεύοντας για το τέταρτο (σ.σ. το τρίτο θεωρείται δεδομένο) συνεχόμενο πρωτάθλημα και το τρίτο συνεχόμενο νταμπλ.

Δεν αποκλείεται να υπάρξουν συζητήσεις και ζυμώσεις (
με την ομοσπονδία κυρίως), όμως το πιο πιθανό είναι ο Αθηναϊκός να περιοριστεί στα ελληνικά σύνορα. Μια κίνηση εσωστρέφειας για το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ, που βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο του.

Γιατί αν ο
Αθηναϊκός -έστω- σκέφτεται το να μην βγει στην Ευρώπη, οι υπόλοιποι μετρούν τα ελάχιστα χρήματα στα άδεια ταμεία τους για να δουν αν "βγαίνουν" για να κατεβούν στο πρωτάθλημα…"

Απαντώντας στο δημοσίευμα η Διοικούσα Επιτροπη επικεφαλής της οποίας είναι ο δήμαρχος Βύρωνα Ν.Χαρδαλιάς αναφέρει τα εξής:

"Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την οικονομική κατάσταση του συλλόγου μας, η διοικούσα επιτροπή της γυναικείας ομάδας μπάσκετ, αισθάνεται την ανάγκη να σας διευκρινίσει ότι το εφετινό budget του Αθηναϊκού είναι εξασφαλισμένο εξ' ολοκλήρου και ότι οι όποιες μικρές καθυστερήσεις έχουν "σημειωθεί" στις πληρωμές, οφείλονται στις δυσκολίες ταμειακής ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι χορηγοί μας.

Θα θέλαμε επίσης να σας πληροφορήσουμε ότι οι οφειλές της
Πολιτείας προς την ομάδας μας ανέρχονται σε εξαψήφιο νούμερο, ενώ ο προγραμματισμός της νέας σεζόν θα εξαρτηθεί από τις οικονομικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στην αγορά του ελληνικού αθλητισμού, τις εμπορικές συμφωνίες στις οποίες θα προχωρήσουμε αλλά και από την οικονομική βοήθεια της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, έχοντας πάντοτε ως στόχο την πραγματοποίηση μία πρωταγωνιστική πορείας σε όλες τις διοργανώσεις και γνώμονα την αξιοπιστία και τη συνέπεια του συλλόγου μας απέναντι στις αθλήτριες και το προπονητικό επιτελείο.

Παρά τις αντίθετες, ίσως, επιθυμίες ορισμένων, ο
Αθηναϊκός θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και να κρατάει ψηλά το λάβαρο του γυναικείου μπάσκετ τόσο στην Ελλάδα όσο και την Ευρώπη...". 


Όπως σχολιάζεται και στην εν λόγω ιστοσελίδα οι προθέσεις της παρέας Χαρδαλιά που διοικεί το τμήμα αποτυπώνονται ξεκάθαρα στις παρακάτω γραμμές:
"...ο προγραμματισμός της νέας σεζόν θα εξαρτηθεί από τις οικονομικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στην αγορά του ελληνικού αθλητισμού, τις εμπορικές συμφωνίες στις οποίες θα προχωρήσουμε αλλά και από την οικονομική βοήθεια της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού..."

Πάντως οι παροικούντες στο Βύρωνα που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις λένε ότι ο δήμαρχος με άλλου τύπου προφάσεις από αυτές που χρησιμοποίησε όταν διέλυσε το Χάντμπολ Ανδρών του συλλόγου, σιγά-σιγά θα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια και από το Γυναικείο Μπάσκετ...!
Στο ίδιο έργο θεατές με λίγα λόγια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου