Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Το τραγούδι είναι λυπητερό...


 Μετά το Μανώλη Ρασούλη το Ελληνικό Τραγούδι έχασε και το Νίκο Παπάζογλου...

Ο Νίκος Παπάζογλου, ένας από τους πλέον αγαπημένους τραγουδοποιούς και ερμηνευτές, έχασε σήμερα τη «μάχη» με την επάρατη νόσο, σε ηλικία 63 ετών.

    Γεννημένος στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης στις 20 Μαρτίου του 1948, ο Νίκος Παπαζογλου έγραψε τα πρώτα τραγούδια μόλις το 1965 για το Θεσσαλονικιώτικο συγκρότημα «Olympians».

    Με τον Μανώλη Ρασούλη πρωτοσυνεργάστηκε το 1976, όταν, επιστρέφοντας από τη Γερμανία, έκαναν τον πρώτο τους δίσκο με τον Διονύση Σαββόπουλο.

    Ακολούθησε η «Εκδίκηση της γυφτιάς», δίσκος σταθμός στην ελληνική δισκογραφία, τα «Δήθεν», το «Χαράτσι» κ.α.

    Ο Νίκος Παπάζογλου ήταν παντρεμένος με την Βαρβάρα με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Αλέξανδρο και την Αδελαΐδα.

    Αύριο (Δευτέρα, 18 Απριλίου) όσοι τον αγάπησαν (τον ίδιο, τη ζωή και τα τραγούδια του) θα τον αποχαιρετίσουν με το «ερωτηματικό», που έρχεται από τον πρώτο στίχο του «Αύγουστου» - του τραγουδιού που σημάδεψε τουλάχιστον τρεις γενιές ακροατών… «Μα γιατί το τραγούδι να 'ναι λυπητερό / με μιας θαρρείς κι απ' την καρδιά μου ξέκοψε / κι αυτή τη στιγμή που πλημμυρίζω χαρά / ανέβηκε ως τα χείλη μου και με 'πνιξε / φυλάξου για το τέλος θα μου πεις»

    Με ανακοίνωσή της η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του Νίκου Παπάζογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου