Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

Ξύλο μετα μουσικής 8-10 Απριλίου στην Κερατέα...

Τριήμερο φεστιβάλ πολιτισμού θα πραγματοποιηθεί 8-10 Απριλίου στο μπλόκο ΒΙΟΠΑ στην Κερατέα, με πρωτοβουλία ομάδων καλλιτεχνών. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσίασαν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου καλλιτέχνες και μέλη της επιτροπής αγώνα ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΥ στην περιοχή.

    Μεταξύ αυτών, οι κ.κ. Σπύρος Ορνεράκης (σκιτσογράφος), Γιώργος Ιατρού, Γιαν. Αγγελάκας, Δημ. Πουλικάκος, Καλλιόπη Βέτα, Βασ. Βασιλάτος κ.α. ενώ στο μουσικό πρόγραμμα θα συμμετέχουν νέα σχήματα και τραγουδοποιοί όπως οι Locomodo, Π. Παυλίδης, Ν. Ζιώγαλας, Μιλ Πασχαλίδης κ.λ.π.

    Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή στις 4μ.μ. με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια και θα συνεχίσουν με συγκροτήματα και μουσική. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας, θεατρικές παραστάσεις, video προβολές, ντοκιμαντέρ, workshops, ζογκλέρ και συζητήσεις.

    Όπως τόνισαν οι ομιλητές στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενίσχυση του αγώνα των κατοίκων της Κερατέας για την διάσωση της περιοχής τους με την εφαρμογή ενός σύγχρονου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων.

    Επίσης οι ομιλητές αναφέρθηκαν εν συντομία στην πορεία του αγώνα που έχουν ξεκινήσει προ 111 ημερών οι κάτοικοι. Υπογράμμισαν την αναγκαιότητα της αποκλιμάκωσης της έντασης. Καταδίκασαν τα προχθεσινά επεισόδια που μετέτρεψαν την περιοχή σε «εμπόλεμη ζώνη επί 7ώρες». Κατήγγειλαν την επιθετικότητα των ΜΑΤ και τον άγριο ξυλοδαρμό 8 κατοίκων στο μπλόκο του Λαυρίου τα ξημερώματα.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου