Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Προκαταβολή 600.000 απο το Υπουργείο Εσωτερικών στο Δήμο Βύρωνα που "βουλιάζει" από τα χρέη...

Δεν τα βγάζει πέρα ο δήμος Βύρωνα με τα χρέη του και ο δήμαρχος ζήτησε από το Υπουργείο Εσωτερικών προκαταβολή, από αυτά που δικαιούται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για το 2011,για να πληρώσει επείγουσες υποχρεώσεις...
Ό υφυπουργός κ.Ντόλιος με απόφαση του στέλνει 600.000 ευρώ στο δήμο Βύρωνα για να καλύψει επιτακτικές ανάγκες.
Με το ίδιο σκεπτικό επιχορηγούνται και άλλοι 8 δήμοι της χώρας μεταξύ των οποίων του Αλίμου,Αιγάλεω,Γαλατσίου κ.λ.π
Το γεγονός ότι ο δήμαρχος Βύρωνα αναγκάστηκε να ζητήσει προκαταβολή, για να μπορέσει να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο, δικαιώνει τους ισχυρισμούς δημοτικών παρατάξεων της Αντιπολίτευσης αλλά και μελών του Δ.Σ του Σωματείου των εργαζομένων, ότι ο δήμος βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας...
Ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Παναγιώτης Κόνσουλας σε συνέντευξη του πρίν λίγες μέρες στην τοπική εφημερίδα "ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" σχετικά με την οικονομική κατάσταση του Δήμου επανέλαβε μεταξύ άλλων ότι: " Ο δήμαρχος εξακολουθεί με ψέματα και με τη μετάθεση ευθυνών στην Κυβέρνηση ή σε λάθη των υπηρεσιών του, να κρύψει την οικονομική κατρακύλα του δήμου Βύρωνα, την οποία έχουμε επισημάνει εδώ και πολύ καιρό τόσο η παράταξη μας όσο και άλλες δημοτικές παρατάξεις της Αντιπολίτευσης αλλά και το σωματείο των εργαζομένων.
Η τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος μας, μέρα με τη μέρα γίνεται και πιο εμφανής και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας σε βασικούς τομείς του Δήμου.
Απλήρωτες υπερωρίες, απλήρωτοι εργαζόμενοι σε Νομικά Πρόσωπα, απλήρωτες οι καθαρίστριες των σχολείων, καθυστερήσεις στην καταβολή των ασφάλιστρων των λεωφορείων της δημοτικής συγκοινωνίας, απλήρωτη η εταιρεία που προμηθεύει το Δήμο με το γάλα των εργαζομένων, είναι μερικά από τα τρανά παραδείγματα της κακής οικονομικής κατάστασης..."

Τα οικονομικά του δήμου ήταν η αφορμή οξείας αντιπαράθεσης μεταξύ της δημοτικής παράταξης "ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ" και του δημάρχου λίγα 24ωρα πρίν το Πάσχα.


Με αφορμή ανακοίνωση της ΑΡ.ΠΑ (Διαβάστε την ΕΔΩ) που έκανε λόγο για οικονομική κατάρρευση του Δήμου, ο δήμαρχος Βύρωνα, με σχόλιο του σε φιλικό του blog επιτέθηκε με σκληρές εκφράσεις κατά της δημοτικής παράταξης ΑΡ.ΠΑ καταγγέλλοντας την για "Η πολιτική αλητεία..." (Διαβάστε το σχόλιο ΕΔΩ).
Δεν άργησε να έρθει η απάντηση της "ΑΡ.ΠΑ" (Διαβάστε την ΕΔΩ) που τονίζει μεταξύ των άλλων ότι " ο κ. Χαρδαλιάς με προσωπική ανακοίνωση του γεμάτη ύβρεις και χαρακτηρισμούς απαντά σε ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης, για γεγονότα που αποδεικνύουν ότι ο δήμος έχει περιέλθει σε οικονομική δυσπραγία. Η έλλειψη ψυχραιμίας, αποκαθηλώνει το επικοινωνιακό προσωπείο του «επικοινωνιακού» κ. δημάρχου. Είναι συνήθης τακτική του να μεταθέτει τις ευθύνες και τις λαθεμένες πολιτικές επιλογές του σε τρίτους..." 
Παρόλα αυτά ο δήμαρχος Βύρωνα εξακολουθεί να μιλάει για νοικοκυρεμένο δήμο, τη στιγμή που είναι πνιγμένος  με  δάνεια και υποχρεώσεις, στα οποία φαίνεται ότι αδυνατεί να ανταπεξέλθει...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου