Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

Ανυποχώρητοι οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων...

Δεν αποχωρούν από το δημαρχείο οι συμβασιούχοι και υπόσχονται τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους με μεγαλύτερη ένταση.

Η συνομιλία που είχαν με τον δήμαρχο, Γ. Καμίνη, δεν τους ικανοποίησε και επέμειναν στην θέση τους για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.
Από την πλευρά του ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι «οι συνομιλητές μου για άλλη μία φορά, δεν διατύπωσαν καμία απολύτως νέα πρόταση για το θέμα των συμβασιούχων. Επιπλέον, δεν ήταν έτοιμοι να αναλάβουν καμία απολύτως δέσμευση για να τερματιστεί η κατάληψη του δημαρχείου και η ταλαιπωρία των δημοτών μας, ιδίως στους παιδικούς σταθμούς. Στην πρότασή μου να καθίσουμε να συζητήσουμε και να βρούμε μια λύση βιώσιμη, την οποία θα μπορούσαμε να προτείνουμε στην πολιτεία, οι εκπρόσωποι σωματείων απάντησαν με τελεσίγραφα».
Ο δήμαρχος επανέλαβε ότι η δημοτική αρχή έδειξε πνεύμα συνεργασίας, προκειμένου να βρεθεί λύση και υποστήριξε ότι δεν είναι ανεκτή η βία, οι απειλές, οι εκβιασμοί και η ταλαιπωρία των δημοτών, «ιδίως από μία κινητοποίηση με αίτημα, που δεν απευθύνεται καν προς τον δήμο».
Οι συμβασιούχοι, πάντως, γι άλλη μία φορά αρνήθηκαν κατηγορηματικά να σταματήσουν τη κατάληψη στο δημαρχείο της Αθήνας, που συνεχίζεται για 17 ημέρες.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικο συμβούλιο, Ν. Κακλαμάνης, ζήτησε την παραίτηση του δημάρχου.
   
Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στο Δήμο Αθηναίων ο Τομέα ς Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Οι μάσκες έπεσαν! Οι δημότες και οι κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων αντιλαμβάνονται πλέον ότι τα κατάλοιπα του συστήματος που διοίκησε τον δήμο επί 24 χρόνια, επιχειρούν να παρεμποδίσουν την ομαλή λειτουργία του και να οδηγήσουν ανεπιτυχώς σε τέλμα κρίσιμες υπηρεσίες του. Το κατεστημένο αυτό αποχώρησε οριστικα την 14η Νοεμβρίου 2010.
Αποκλειστικά υπεύθυνοι για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι η Νέα Δημοκρατία και το εμπόριο ελπίδας και ψεύτικων υποσχέσεων που έδωσαν στελέχη πρώτης γραμμή της στους συμβασιούχους.
Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει το Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, στον αγώνα του για την επιβολή κανόνων διαφάνειας, αξιοκρατίας και χρηστής διοίκησης στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου