Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΤΕΔΚΝΑ: "Ξεπερνούν το 30% οι περικοπές των πόρων στους δήμους..."

Οι περικοπές των πόρων λόγω Καλλικράτη και μνημονίου έχουν ξεπεράσει το 30% σύμφωνα με στοιχεία της ΤΕΔΚΝΑ με συνέπεια όπως λεει ο πρόεδρος της Δημήτρης Καλογερόπουλος οι δήμοι να αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις βασικές λειτουργικές τους...
ανάγκες. 
«Το 2010, σημειώνει ο κ.Καλογερόπουλος, αποδόθηκαν στους ΟΤΑ 2,7 δισ. έναντι 4 δισ. το 2009. Η ΚΥΑ για το 2010 υπογράφηκε απολογιστικά το Μάρτιο του 2011. 
Το πρόγραμμα «Θησέας» έκλεισε με συμβασιοποιήσεις στα 2,5 δισ. Μέχρι τώρα έχουν γίνει πληρωμές 2,15 δισ., ενώ παραμένουν ανεκτέλεστα έργα ύψους περίπου 1 δισ.
Ο προϋπολογισμός του 2011 παραμένει μειωμένος στα ίδια επίπεδα με το 2010 , ενώ οι συνολικές αποδόσεις του 2011 είναι 4,4 δισ, εκ των οποίων το 1,1 δισ. αφορά το κόστος των προνοιακών επιδομάτων και τη μεταφορά μαθητών και το 0,4 δισ. το κόστος των αρμοδιοτήτων που μεταβιβάστηκαν».
 
Με τα παραπάνω στοιχεία ωστόσο διαφωνεί ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει γίνει καμία μείωση στους πόρους που αφορούν την Αυτοδιοίκηση. 
«Τα 12 τεταρτημόρια που μέχρι τώρα δίνουμε στους ΟΤΑ, είναι ίδια και λίγο περισσότερα αυξημένα από τα περυσινά».
Οι μειώσεις των πόρων δεν αμφισβητούνται επιμένει και ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. Στις καταγγελίες των αιρετών ότι οι νέες αρμοδιότητες δεν έχουν συνοδευτεί και από τους ανάλογους πόρους όπως προέβλεπε ο Καλλικράτης, ο υφυπουργός Εσωτερικών απαντά «οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΚΕ και της ΤΕΔΚΝΑ κάνουν λάθος και σύντομα θα τους το εξηγήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου