Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Χιλιάδες εργαζόμενοι στα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι...


Δελτίο τύπου αγωνίας λάβαμε από τις "ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ" που αφορά χιλιάδες εργαζόμενους στα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων που κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι.
Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν τα εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΔΗΜΑΡΧΟΙ- ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ
ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Χιλιάδες εργαζόμενοι στους Δήμους όλης της χώρας δε θα πληρωθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου και το πενιχρό δώρο του Πάσχα, εάν έστω και την τελευταία στιγμή δεν ευαισθητοποιηθούν οι εμπλεκόμενοι, Υπουργείο Εσωτερικών –Δήμαρχοι – Ελεγκτικό Συνέδριο ώστε να βρεθεί λύση και να καταβληθεί η μισθοδοσία των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι στα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων που σύμφωνα με τον Καλλικράτη είτε συνενώθηκαν, είτε πέρασαν στους Δήμους δε θα πληρωθούν (σε διαφόρους Δήμους της χώρας δεν πληρώθηκαν καθόλου τον Απρίλιο) γιατί δεν έχουν δημοσιευτεί τα ΦΕΚ της νέας σύστασής τους. Το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε εγκύκλιο που παρατείνει την προηγούμενη διοίκηση των Ν. Προσώπων μέχρι τη δημοσίευση του ΦΕΚ, οι επίτροποι όμως του ελεγκτικού συνεδρίου δεν υπογράφουν τα εντάλματα για την επιχορήγηση των Νομικών Προσώπων από τους Δήμους με αποτέλεσμα τα θύματα να είναι οι εργαζόμενοι σε αυτά τα Νομικά Πρόσωπα. Το μπάχαλο που υπάρχει και με τον Καλλικράτη, η αδιαφορία αλλά και αντιτιθέμενες εξουσίες που υπάρχουν έχουν ως αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι να μην ξέρουν εάν πληρωθούν και εάν θα έχουν χρήματα να κάνουν Πάσχα οι οικογένειές τους.
Καταγγέλλουμε την κεντρική και τη δημοτική εξουσία, το Ελεγκτικό Συνέδριο για την κατάσταση αυτή και καλούμε το πρωθυπουργό της χώρας να παρέμβει ώστε να δοθεί λύση τώρα και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι χωρίς καμία καθυστέρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου