Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ο Δαίμονας των Δημαρχείων...

QQQ Το Βατερλώ για τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στον Δήμο Αμαρουσίου συνεχίζεται και μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου, όπου κατάφεραν από την πρώτη Κυριακή να χάσουν «πανηγυρικά». Το ίδιο σκηνικό αποσύνθεσης αποτυπώθηκε και στην πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου, στις δημαιρεσίες για την ανάδειξη προεδρείου, όπου η μειοψηφία δεν κατάφερε να εκλέξει αντιπρόεδρο και γραμματέα, τους εκ του νόμου εκπροσώπους της στο όργανο! Μάλιστα, οι προτάσεις που κατέθεσαν οι παρατάξεις δεν ψηφίστηκαν καν από τα μέλη τους για τις δύο θέσεις, παρά τις τρεις επαναληπτικές ψηφοφορίες, ούτε με σχετική πλειοψηφία! Έτσι οι εκλογές θα επαναληφθούν σήμερα. Το μόνο που κατόρθωσε ήταν να εκλεγεί πρόεδρος στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο ο Νώντας Γαρδέλης έπειτα από πρόταση του κ. Πατούλη.

Το μεγαλύτερο μπαμ ήταν η περίπτωση εκλογής αντιπροέδρου, όπου ο επικεφαλής της μείζονος Ηλίας Γιαννακάκος δεν κατάφερε να περάσει η πρότασή του και η υποψηφιότητα του συμβούλου της παράταξής του Κώστα Ρώτα. Μάλιστα ένας δικός του, ο Στάθης Ραγκούσης, διαχώρισε τη θέση του από τη γραμμή που έδωσε ο αρχηγός του συνδυασμού και δήλωσε ότι θα ψηφίσει «παρών».

Αποτέλεσμα ήταν ο κ. Ρώτας στην πρώτη μυστική ψηφοφορία για τη θέση του αντιπροέδρου να συγκεντρώσει μόνο 7 σταυρούς, με 30 λευκά και 3 άκυρα ψηφοδέλτια! Το ίδιο ποσοστό πήρε και στις άλλες δύο ψηφοφορίες που ακολούθησαν.

QQQ Παρόμοια εικόνα και για τη μείζονα

αντιπολίτευση του Βασίλη Βάρσου στον Δήμο Κηφισιάς. Ο σύμβουλος της παράταξής του Γιάννης Σούρπης αρνήθηκε την πρόταση να είναι υποψήφιος για την Οικονομική Επιτροπή. Η στάση του εξέθεσε την παράταξη, που πιάστηκε στον ύπνο, αναγκάζοντάς την να αναζητήσει άλλον υποψήφιο. Όσο για τον κ. Σούρπη, έθεσε εαυτόν εκτός συνδυασμού...

QQQ Εικόνες σκληρού ροκ και στις δημαιρεσίες του Δήμου Πεντέλης. Στις ψηφοφορίες για την εκλογή των δύο επιτροπών, Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής, οι υποψήφιοι της ελάσσονος μειοψηφίας πήραν παραπάνω ψήφους από αυτούς της μείζονος, με τον επικεφαλής της, Μανώλη Γραφάκο, να διαπιστώνει ότι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας ψηφίζουν τις προτάσεις του επικεφαλής της ελάσσονος, Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου, ρίχνοντας μαύρο στους δικούς τους! Έτσι, αμέσως μετά την πρώτη ψηφοφορία, η μείζων μειοψηφία αποχώρησε, με τον Μανώλη Γραφάκο να κάνει λόγο για στοχοποίηση των υποψηφίων που προτάθηκαν από τον συνδυασμό του αλλά και για απρέπεια.

QQQ Έπειτα από δώδεκα χρόνια στο πλευρό του πρώην δημάρχου Μεταμόρφωσης Δημήτρη Τζίτζιφα, το στέλεχος της παράταξής του και δημοτικός σύμβουλος Νίκος Παπαθανασίου αποφάσισε να αποσκιρτήσει από τον συνδυασμό, λίγες μέρες μετά την ανάληψη του δήμου από τον νέο δήμαρχο Μιλτιάδη Καρπέτα. Για προσωπικούς λόγους, λέει ο ίδιος, η απόφαση όμως του Παπαθανασίου προκαλεί απορία γιατί αυτήν τη χρονική στιγμή διάλεξε να εγκαταλείψει τον κ. Τζίτζιφα, όταν μάλιστα ο τελευταίος κατά την οκταετία της δημαρχίας του τού είχε εμπιστευτεί πόστα ευθύνης…

QQQ Τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα ηνία του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής αλλά και η ομάδα συμβούλων που θα πλαισιώσουν τον περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό στις κρίσιμες αποφάσεις εκλέχθηκαν κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου αιρετού Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σε μια διαδικασία που κύλησε ομαλότατα, το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέλεξε ως πρώτο πρόεδρο του αιρετού Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής τον σύμβουλο της πλειοψηφίας Κώστα Καράμπελα, που πρότεινε ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός.

Παράλληλα ανακοινώθηκαν και οι υπόλοιποι αντιπεριφερειάρχες, που μαζί με τους οκτώ, που ανεδείχθησαν από τις εκλογές του Νοεμβρίου, θα πλαισιώσουν τον Σγουρό: Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αντίστοιχα καθήκοντα αντιπεριφερειάρχη αναλαμβάνει η Λιλίκα Βασιλάκου, η οποία ήταν από τους στενότερους συνεργάτες του περιφερειάρχη στη θητεία του ως νομάρχη Αθηνών.

Επίσης ο Βασίλης Κόκκαλης ορίστηκε αντιπεριφερειάρχης επί των διοικητικών θεμάτων. Θυμίζουμε ότι ο κ. Κόκκαλης ήταν αντινομάρχης Αθηνών επί των τεχνικών έργων.

Το παζλ των θεματικών αντιπεριφερειαρχών κλείνει ο ορισμός του Λεωνίδα Αθανασιάδη στα θέματα που αφορούν τη διαχείριση του ΕΣΠΑ.

QQQ «Τα τέλη κυκλοφορίας είναι τέλη ανταποδοτικά, δηλαδή το σύνολο του ποσού που εισπράττεται πρέπει να διατίθεται για κατασκευή νέων δρόμων και τη συντήρηση και τη βελτίωση των παλιών δρόμων στον τόπο είσπραξης.

Το κράτος πέρυσι εισέπραξε από την Κέρκυρα για τέλη κυκλοφορίας το ιλιγγιώδες ποσό των πενήντα εκατομμυρίων ευρώ και είναι αμφίβολο εάν από αυτό επέστρεψε ενάμισι εκατομμύριο ευρώ για οδοποιία!

Αυτό επισημαίνει σε δήλωσή του ο Γιώργος Καλούδης, επικεφαλής του συνδυασμού

«Επτανησιακή Αναγέννηση» στις τελευταίες εκλογές στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τονίζει ότι οι αρμόδιοι θα έπρεπε τον ζήλο που δείχνουν για να εισπράττουν τα τέλη να τον έδειχναν και στις περιπτώσεις που θα έπρεπε να αξιοποιήσουν τους πόρους αυτούς υπέρ του κοινωνικού συνόλου!

QQQ Άνετα εξελέγη πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μοσχάτου ο επί σειρά ετών αντιδήμαρχος και πρώτος σε σταυρούς του πλειοψηφούντος συνδυασμού στις τελευταίες εκλογές, Θανάσης Ντερέκας. Τον νέο πρόεδρο δεν ψήφισαν μόνο οι σύμβουλοι του «αντάρτικου συνδυασμού» του ΠΑΣΟΚ, του Ι. Κρεμμύδα και του ΚΚΕ. Μετά την εκλογή του ο Θ. Ντερέκας, που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο Μοσχάτο και οι κάτοικοι τον εμπιστεύονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια έχοντας μεγάλες προσδοκίες απ' αυτόν, δήλωσε:
«Τη σημερινή μου εκλογή στη θέση του προέδρου του ΔΣ την αντιλαμβάνομαι σαν θέση όχι μόνο ευθύνης απέναντί σας, αλλά πολύ περισσότερο σαν θέση πλουραλισμού των απόψεων δημοκρατικής έκφρασης και συμμετοχής.

Ο νέος δήμος μάς έχει όλους ανάγκη.

Ο καθένας από μας μπορεί και πρέπει να συμβάλει σ' αυτήν τη νέα πορεία.

Γιατί δεν μας περισσεύει κανείς.

Για όλους αυτούς τους λόγους σας καλώ, τον καθέναν από σας, όχι μόνο σε συλλογική διαβούλευση αλλά και σε ατομική, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο και αναγκαίο.

Και προσωπικά δεσμεύομαι στο πλαίσιο των διατάξεων του νέου κώδικα να καταθέσω στο επόμενο χρονικό διάστημα συμπληρωματικές προτάσεις που θα μετατρέψουν τις συνεδριάσεις μας σε διαδικασίες κοινωνικής συμμετοχής, αποτελεσματικού και διαφανούς τρόπου λήψης των αποφάσεων»


ΠΗΓΗ: ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου