Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

Νέα γιάφκα τρομοκρατών στο Βύρωνα;

Συνεχίζεται στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία η ανάκριση των τεσσάρων υπόπτων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», που προσήχθησαν το απόγευμα από τον Βύρωνα και άλλα σημεία της Αθήνας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσαχθέντες αρνούνται να δώσουν τα στοιχεία τους και να υποβληθούν σε δακτυλοσκοπικη εξέταση. Για τον λόγο αυτό έως πριν από λίγο δεν είχε γίνει επίσημα ταυτοποίηση.

    Ωστόσο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν πρόκειται για κάποιους από τους τέσσερις καταζητούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση, αλλά για πρόσωπα, που σχετίζονται με άλλες ενέργειες. Ειδικότερα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι μέλη της «Συνωμοσίας», που έχουν δραστηριοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα συγκεκριμένα άτομα εντοπίστηκαν πριν από λίγες ημέρες ύστερα από αξιοποίηση στοιχείων, τα οποία προέκυψαν από συνομιλίες κάποιων εκ των συλληφθέντων πρόσφατα για συμμετοχή στην οργάνωση, καθώς και από παρακολουθήσεις που ακολούθησαν.

    Τελικά, αποφασίστηκε να γίνει η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικης, σήμερα, μετά το μεσημέρι, και συνοδεύτηκε και από απρόοπτα στην περιοχή του Βύρωνα. Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής φορούσαν κουκούλες και ακινητοποίησαν δύο άτομα, που άρχισαν να φωνάζουν. Κάποιοι από τους περιοίκους ειδοποίησαν την Άμεση Δράση και λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν εκεί περιπολικά, τα οποία αποχώρησαν όταν τα πληρώματά τους ενημερώθηκαν από τους συναδέρφους τους ότι επρόκειτο για αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής.

    Στο σπίτι, στη διασταύρωση Κορδελιού και Φορμίωνος, καθώς και σε ένα ακόμα σπίτι στον Ταύρο συνεχίζονται οι έρευνες για τη συλλογή στοιχείων κυρίως από έντυπα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δεδομένου ότι -κατά τις ίδιες πληροφορίες- δεν έχουν βρεθεί όπλα. Άοπλοι ήταν και οι τέσσερις προσαχθέντες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου