Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

Σε νεοκλασικό οι απεργοί μετανάστες...

Σε νεοκλασσικό κτίριο στη συμβολή των οδών Πατησίων και Ηπείρου μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα οι μετανάστες που είχαν κάνει κατάληψη της Νομικής. Μεταξύ των όρων της συμφωνίας που επετεύχθη είναι ότι θα φιλοξενηθούν στο κτίριο για διάστημα όχι μεγαλύτερο των 15 ημερών, η παρουσία της αστυνομίας θα είναι διακριτική και ο αριθμός των αλληλέγγυων στους μετανάστες περιορισμένος.
«Η κυβέρνηση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα υπερασπιζόμενη την έννομη τάξη και το κράτος δικαίου διασφάλισε την ειρηνική και ασφαλή έξοδο της ομάδας αυτής από το Πανεπιστήμιο και τον τερματισμό της κατάλυσης του ασύλου», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

''Δεν θα γίνει νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών''
   Την ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών να μην υπάρξει καμία περίπτωση μεμονωμένων ή μαζικών νομιμοποιήσεων παράνομων μεταναστών, επισήμανε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο, με αφορμή την υπόθεση των μεταναστών, που είχαν εγκατασταθεί στη Νομική.

    Ο υπουργός δήλωσε, επίσης, ότι θα κινηθούν από τον εισαγγελέα οι διαδικασίες για να αποδοθούν ευθύνες σε όσους έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία κατάληψης της Νομικής.

Ανακοίνωση Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους Απεργούς Πείνας...Τι να πει κανείς για εκείνους τους «καλοθελητές», που τόσες μέρες γκεμπέλιζαν, το σενάριο ότι οι απεργοί πείνας, δεν είναι παρά «οι καταληψίες» της Νομικής και ότι « η κατάσταση πρέπει να οδηγηθεί σε εκτόνωση»; Για όλον εκείνο τον πολιτικό συρφετό που αντί να υπερασπιστεί το πανεπιστημιακό άσυλο αγωνιούσε για την ανεύρεση χώρου μετεγκατάστασης των απεργών πείνας; Για την μιντιακή κούρσα λασπολογίας και την υποκρισία των ανυπόληπτων και «κοινωνικά αγράμματων» πολιτικών δυνάμεων;
Ντροπή και αίσχος είναι η απάντηση των αλληλέγγυων στους απεργούς πείνας  και ένα «μεγάλο ευχαριστώ» από τον Γεώργιο Παπαδόπουλο καθώς, οι χθεσινές σκηνές ρατσιστικής πυγμής και κατάλυσης της δημοκρατικής κατάκτησης του ασύλου από τις πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις  θα τον έκαναν να δακρύζει από συγκίνηση. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ,  μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Το σχέδιο της, η πολιτική του εκφασισμού της πολιτείας εν μέσω κρίσης υλοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς.
Επειδή όμως, στο «κτήριο κόσμημα» που πρόκριναν οι παραπάνω ως την ιδανική απάντηση στο ζήτημα της στέγασης των απεργών πείνας(!) η κατάσταση δεν είναι και τόσο «παραμυθένια», αυτό που έχουμε να αντιτάξουμε είναι ότι η οργή και η αγανάκτηση για την πολιτική υποκρισία και τους πανταχού παρόντες τιμητές του φασισμού  θα μας οδηγήσει στη νίκη.
Οργή και αγανάκτηση, γιατί εχθές τα ξημερώματα, 150 από τους 237 μετανάστες,  απεργούς πείνας κοιμήθηκαν στο ισόγειο και το υπόγειο του κτηρίου, γιατί 80 απ’ αυτούς μες στη βροχή αναγκάστηκαν να βρουν κατάλυμα στον κήπο υπό βροχή, γιατί δεν υπάρχουν τουαλέτες με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την κάλυψη των πρώτων αναγκών ανθρώπων που διεκδικούν (και έχουν!) αξιοπρέπεια.
Αυτή λοιπόν, την ευφάνταστη εναλλακτική πρόταση απέρριψαν οι μετανάστες απεργοί πείνας, εχθές. Τη γελοία πρόταση εσπευσμένης μετεγκατάστασης τους, με ημερομηνία λήξεως (15 μέρες), σ’ έναν χώρο που δεν πληροί τις στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης με αξιοπρεπείς όρους. Αλλά, και την πρόταση προστασίας τους παρουσία της αστυνομίας και με ρήτρα απουσίας των συλλογικοτήτων αλληλεγγύης.
Και επειδή είμαστε αρκετά μεγάλοι και αρκούντως αλληλέγγυοι με τον δίκαιο αγώνα τους για νομιμοποίηση χωρίς προϋποθέσεις και εκείνοι αρκετά αποφασισμένοι για υποταχτούν στο επιβαλλόμενο καθεστώς δουλείας, η δική μας «εναλλακτική πρόταση» είναι : Αγώνας μέχρι τη νίκη.
  
 Στο μεταξύ, τροπολογία για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου κατέθεσε στη Βουλή η ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου