Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011

Δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γ. Καπελέρη, για φοροδιαφυγή και ελέγχους σε πολιτικά πρόσωπα

Σαρωτικούς ελέγχους στην επώνυμη φοροδιαφυγή, προανήγγειλε, με δηλώσεις του, στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γ. Καπελέρης, τονίζοντας ότι "μέσα από την ποιοτική στόχευση των ελέγχων, θα προσπαθήσουμε να φέρουμε στην επιφάνεια εισοδήματα τα οποία είχαν φοροδιαφύγει και αποτέλεσμα όλης αυτής φοροδιαφυγής, ήταν η απόκτηση μεγάλης αξίας, ακίνητης και κινητής περιουσίας".
Με την εντατικοποίηση των ελέγχων που είχε σαν αποτέλεσμα τη διαμόρφωση σε ένα μεγάλο βαθμό φορολογικής συνείδησης, τη συμμόρφωση των πολιτών όσον αφορά στο θέμα του ΦΠΑ και μέσα από τους ελέγχους των σκαφών, οι καρποί ούτως η άλλως θα έρθουν μέσα στο ’11, ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, ενώ επιβεβαίωσε ότι γίνονται έλεγχοι και σε πολιτικά πρόσωπα.
«Δεν θα σας πω αν είναι πέντε ή δέκα, γιατί έτσι βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Σημασία έχει ότι διενεργούνται έλεγχοι και σε δημόσια πρόσωπα -ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι συνδράμουμε σε βοήθεια των Εξεταστικών Επιτροπών της Βουλής. Υπάρχουν και οικονομικές δραστηριότητες των συγκεκριμένων, κάποιων προσώπων, άρα στον όρο επώνυμη φοροδιαφυγή, συμπεριλαμβάνονται και πρόσωπα με τέτοια τα χαρακτηριστικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καπελέρης.
Είμαστε περίεργοι αν αυτά που δηλώνει το αφεντικό του ΣΔΟΕ, θα γίνουν πράξη και αυτοί που ληστεύουν το κράτος θα κληθούν να πληρώσουν...
Εκτός όμως από τα επώνυμα πρόσωπα της πολιτικής σκηνής κ. Καπελέρη, υπάρχουν και τα λαμπερά πρόσωπα που φοροδιαφεύγουν κρύβοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που οικονομάνε επί σκηνής...!!!
Με τους καλλιτέχνες λοιπόν που με τις πλάτες των πολιτικών πλουτίζουν φοροδιαφεύγοντας τι θα γίνει κύριοι του ΣΔΟΕ;
Ήδη στα χέρια σας κ.Καπελέρη από το καλοκαίρι, έχετε ογκωδέστατο φάκελλο με αδιάσειστα στοιχεία για ένα τεράστιο σκάνδαλο φοροδιαφυγής καλλιτεχνών στο Φεστιβάλ Βράχων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Βύρωνα όπου διατηρούσαν διπλά βιβλία!!!
Είναι αλήθεια κύριοι του ΣΔΟΕ- όπως έγραψε πρόσφατα και η εφημερίδα ΠΟΝΤΙΚΙ- ότι στην εν λόγω υπόθεση είναι μπλεγμένος και καλλιτέχνης του οποίου συγγενικό πρόσωπο είναι μέλος της κυβέρνησης Παπανδρέου;
Εμείς παρακολουθούμε την υπόθεση και θα περιμένουμε να δούμε αν οι αρμόδιες αρχές που έχουν επιληφθεί( ΣΔΟΕ- Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης-Οικονομική Επιθεώρηση Υπουργείου Οικονομικών) θα πράξουν το καθήκον τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου