Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα:"Φτάνει πιά..."


 ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Η συνεχιζόμενη εδώ και μέρες, αυθόρμητη κινητοποίηση του λαού και της νεολαίας της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων, εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την διαρκώς αυξανόμενη κοινωνική οργή και αγανάκτηση, απέναντι σε όλους εκείνους που κυβέρνησαν την χώρα και στο όνομα της δημοκρατίας και των πολιτών, μας οδήγησαν στην σημερινή οικονομική κατοχή της τρόικα και του μνημονίου.
Η συνεχιζόμενη πανευρωπαϊκή κινητοποίηση αποδεικνύει πως οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ξεπερνούν την σκουριά του διαχωρισμού τους με βάσει το κόμμα, το χρώμα, την παράταξη και την θρησκεία… και ενώνονται σε ένα ορμητικό ποτάμι μιας νέας ανεξάρτητης κοινωνικής ταξικής ενότητας. Λένε σε όλους εκείνους που συνήθισαν τόσα χρόνια να κοροϊδεύουν τον λαό, να πλουτίζουν και να μας ζητάνε κάθε τόσο να πληρώσουμε τις απάτες και την διαφθορά τους, ένα ηχηρό φτάνει πια. Όλοι εκείνοι που κερδοσκόπησαν τόσα χρόνια στις πλάτες μας (Επιχειρηματίες- Τραπεζίτες και Πολιτικό προσωπικό), έχουν αρχίσει πλέον να φοβούνται. Καταλαβαίνουν ότι η εποχή των εύκολων υποσχέσεων και του κομματικού πατριωτισμού, με τα οποία μας ενσωμάτωναν και μας καθήλωναν στα πλαίσια των δικών τους αστικών επιλογών, έχει ξεφτίσει. Ο λαός τους παίρνει παντού με τις ντομάτες… Όλοι αυτοί, που χωρίς την δική μας εργασία δεν μπορούν να κινήσουν τίποτα, αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι δεν βγήκαμε στις πλατείες ούτε από μόδα, ούτε ως ασπόνδυλα άτομα, αλλά ως συνειδητές κοινωνικές προσωπικότητες που δεν ανεχόμαστε να μας εκβιάζουν συνεχώς στο όνομα «των αγορών και των κεφαλαίων» και αναζητούμε τους δρόμους για μια κοινωνία της ισότητας και της δικαιοσύνης με άμεση εργατική δημοκρατία και συμμετοχή. Αρνούμαστε να δεχθούμε, πως την εποχή της μεγαλύτερης τεχνολογικής και παραγωγικής επάρκειας και της αμύθητης παραγωγής πλούτου, εμείς που κινούμε τον τροχό της ιστορίας, θα είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε συνεχώς υπό την δαμόκλεια σπάθη της ανεργίας και της κοινωνικής εξαθλίωσης, με την τρόικα και τα μνημόνια πάνω από το κεφάλι μας. Αλήθεια για ποιο λόγο να εμπιστευθούμε αυτούς που μας οδήγησαν εδώ; Δεν είναι αρκετά αυτά που κέρδισαν από τον ιδρώτα μας όλη την προηγούμενη περίοδο και τα αποθησαύρισαν στις τράπεζες της Ελβετίας και σε offshore εταιρείες;
Εργαζόμενοι/ες, Άνεργοι/ες, Νέοι/ες,
Χρειάζεται να μεταφέρουμε τον παλμό της πλατείας, το πολύχρωμο βουητό της, μέσα στους χώρους εργασίας. Να μετατρέψουμε τα συνδικάτα σε πραγματικά κάστρα των ίδιων των εργαζομένων, των αναγκών και των δικαιωμάτων μας. Με διαδικασίες συνελεύσεων, αποφάσεων διοικητικών συμβουλίων και την συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων, να ενισχύσουμε τις προσπάθειες δημιουργίας ευρύτερων αντιμνημονιακών συντονισμών. Μπροστά στον ολοκληρωτικό πόλεμο του κεφαλαίου, πρέπει τα συνδικάτα να υπερβούν τον σημερινό εαυτό τους, να κατακτήσουν μια ανεξάρτητη ταξική ενότητα και δράση, να γίνουν πραγματικά όργανα πάλης για τα συμφέροντα των εργαζομένων, κόντρα στην πολιτική της συμβιβασμένης – εκφυλισμένης ηγεσίας των ΓΣΕΕ / ΑΔΕΔΥ, αλλά και του κομματικού συνδικαλισμού (ΠΑΜΕ). Απαιτείται περισσότερο από ποτέ η συγκρότηση ενός γενικού αγωνιστικού και απεργιακού συντονισμού των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας με στόχο την ανάσχεση της επίθεσης, την ανατροπή της κυβέρνησης, του μνημονίου και την εκδίωξη της τρόικα.
Σε αυτό τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι. Οι εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη, δίνουν και αυτοί τη δική τους μάχη. Όλοι μαζί μπορούμε να συντονίσουμε τον αγώνα μας, μπορούμε να ανατρέψουμε τη πολιτική τους, μπορούμε να νικήσουμε. 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου