Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Επίθεση με πέτρες και γιαούρτια κατά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ.Πεταλωτής:"Είναι εγκάθετοι του ΣΥΡΙΖΑ..."



Με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν τον Γ. Πεταλωτή, στην Αργυρούπολη εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πήγε εκεί για να μιλήσει σε προγραμματισμένη πολιτική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, στο Α' ΚΑΠΗ Αργυρούπολης.
 Του φώναζαν "κλέφτη, κλέφτη",  ενώ μερικοί του πέταξαν μπουκάλια με νερό και ένα γιαούρτι, το οποίο ωστόσο προσγειώθηκε στην αστυνομική δύναμη.
Στην ομιλία του ο κ.Πεταλωτής μίλησε για εγκάθετους του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα...
 
Λίγο μετά τις 10 το βράδυ ο κ. Πεταλωτής φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα, μέσα από σοκάκια και αυλές και πάντα με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, για να αποχωρήσει ασφαλής.


ΠΑΣΟΚ: Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ...
Λίγη ώρα αργότερα το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται ευθέως κατά του ΣΥΡΙΖΑ, για την περιπέτεια του κυβερνητικού εκπροσώπου. Αναφέρει: "Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο τα σημερινά επεισόδια σε βάρος του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή, στην Αργυρούπολη, με πρωταγωνιστές για ακόμη μια φορά, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι καταδικαστέα η απειλή βίας και οι προπηλακισμοί, ειδικά όταν γίνονται με στόχο να ακυρώσουν προγραμματισμένη εκδήλωση πολιτικού κόμματος. Είναι επίσης, απαράδεκτη η προσπάθεια ορισμένων να χειραγωγήσουν και να αξιοποιήσουν για δικά τους μικροκομματικά οφέλη, τις ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών. Καλούμε τα πολιτικά κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τα σημερινά επεισόδια, τα οποία στρέφονται σε βάρος του δημοκρατικού διαλόγου και της ίδιας της Δημοκρατίας. Όλοι οι δημοκράτες πολίτες οφείλουμε να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία, τους θεσμούς και την ελεύθερη έκφραση κάθε πολίτη, κεκτημένα για τα οποία αγωνίστηκαν γενιές Ελλήνων". 
 
ΣΥΝ: Τους φτύνει ο κόσμος και νομίζουν ότι βρέχει
Το πρώτο πολιτικό κόμμα που πήρε "ξεκάθαρη θέση" ήταν ο ΣΥΝ, τον πρόεδρο του οποίου κατηγόρησε ο Γ.Πεταλωτής. Στην σχετική ανακοίνωσή του τονίζει: "Το να επιτίθεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ο εγκάθετος της τρόικας κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν αποτελεί είδηση. Εκείνο, όμως, που θέλουμε να επισημάνουμε είναι η ενορχηστρωμένη προσπάθεια του συστήματος ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει κλίμα δυσφήμισης σε βάρος των αυθόρμητων κινητοποιήσεων των αγανακτισμένων πολιτών, αποδίδοντάς τις σε υποκινητές. Φαίνεται πως δεν έχουν καταλάβει τίποτα. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας μας ζητά να μην περάσουν τα νέα μέτρα, αξιώνει να φύγει η κυβέρνηση. Στον κ. Πεταλωτή, του αφιερώνουμε τη φράση βουλευτή της παράταξης του: «Οι πρίγκιπες της κυβέρνησης, τους φτύνει ο κόσμος και νομίζουν ότι βρέχει»".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου