Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα: "Τα βάρβαρα μέτρα δεν θα περάσουν..."


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Βυρωνιώτες, Βυρωνιώτισες,
Νέος συναγερμός πρέπει να σημάνει σε όλους τους εργασιακούς χώρους  και τις λαϊκές συνοικίες.
Κυβέρνηση, Τρόικα, πλουτοκρατία ετοιμάζουν μια πρωτόγνωρη έφοδο ενάντια στα δικαιώματα και στην ίδια τη ζωή του λαού. Τα νέα βάρβαρα μέτρα δεν είναι ξεκομμένα από τα προηγούμενα και ούτε, φυσικά, είναι τα τελευταία. Αποτελούν μέρος μιας ενιαίας, στρατηγικά σχεδιασμένης επίθεσης. Επιτίθενται με νέα αγριότητα στα εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά, συνολικά στα δικαιώματα, ιδιωτικοποιούν και ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία.  Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να περάσει δια πυρός και σιδήρου τα νέα μέτρα-κόλαση για το λαό για να σωθούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες.
Απ’ άκρη σ’ άκρη και στο Δήμο του Βύρωνα πρέπει να ακουστεί παντού ότι ο λαός δεν δέχεται να πληρώνει για την κρίση και το χρέος. Καμιά υποταγή στα τρομοκρατικά διλήμματα και απειλές. Το ζήτημα είναι να σωθεί ο λαός, όχι οι επιχειρηματίες, βιομήχανοι, εφοπλιστές και κερδοσκόποι, όπως επιδιώκουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και τα πολιτικά τους στηρίγματα.
Απέναντι σ’ αυτή την επίθεση απαιτείται οργανωμένος αγώνας με σχέδιο και στόχο που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων, θα φωτίζει τις αιτίες της κρίσης, θα ενισχύει τη δράση και οργάνωση, σε ταξική κατεύθυνση. Κάθε εργασιακός χώρος και συνοικία πρέπει να μετατραπεί σε κέντρο αγωνιστικής συσπείρωσης, αλληλεγγύης και αντεπίθεσης. Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση των εργαζομένων. Αυτό φοβούνται κυβέρνηση και εργοδότες. Αυτή είναι η δύναμη που μπορεί να απαντήσει στην τρόικα. Αυτή η οργανωμένη δράση είναι που πρέπει να στεριώσει σε εργασιακούς χώρους, εργατογειτονιές, να «βγει» σε δρόμους και πλατείες, σαν συνέχεια των μεγάλων διαδηλώσεων του λαού στις πλατείες (κίνημα αγανακτισμένων), εκφράζοντας τη συσσωρευμένη οργή του και αγανάκτηση. Γιατί αυτά τα μέτρα έχουν συγκεκριμένη στόχευση και είναι απαραίτητα για την εργοδοσία. Στοχεύουν στο ξεπέρασμα της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου.

Βυρωνιώτες, Βυρωνιώτισες,
Ο Δήμος Βύρωνα, σαν εργασιακός χώρος, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής. Κατ’ αρχήν η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες για την οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι Δήμοι, αφού τους οφείλει 11 δισ. Ευρώ και τους κλέβει 1.386.000 Ευρώ στον προϋπολογισμό του 2011 που ψήφισε η Βουλή, χρήματα που εισέπραξαν οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ απ’ τους Δημότες. Έτσι οι Δημοτικές Αρχές μεταφέρουν τα βάρη στις λαϊκές οικογένειες με αύξηση των δημοτικών τελών (3,5% αυξήθηκαν στο Δήμο Βύρωνα), με περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, με ανταποδοτικότα στις κοινωνικές υπηρεσίες, με σημαντικές ελλείψεις στις υποδομές του Δήμου.
Οι αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους στο Δήμο, ΝΠΔΔ, Δημοτική Επιχείρηση, θα πολλαπλασιάζονται με την μη πληρωμή υπερωριών, την καθυστέρηση καταβολής του μισθού, τις απολύσεις συμβασιούχων, αλλά ακόμα και αορίστου χρόνου, την αύξηση του ωραρίου, το πάγωμα προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, συνέπεια των οποίων θα είναι η υπολειτουργία όλων των υπηρεσιών του Δήμου, με έντονες τις επιπτώσεις στους δημότες. Οι όποιες προσωρινές λύσεις δίνονται δεν βγάζουν από το αδιέξοδο. Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής του κ. Χαρδαλιά είναι πολιτικές και δεν έχουν να κάνουν μόνο με φαινόμενα κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης. Έχουν να κάνουν με την εφαρμογή των κυβερνητικών εντολών για την εφαρμογή του Καλλικράτη, για ξεπούλημα ακίνητης δημοτικής περιουσίας, αύξηση δημοτικών τελών, κατάργηση κοινωνικών παροχών, ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες του δήμου, καθυστέρηση στην πληρωμή δεδουλευμένων υπερωριών, ελλείψεις αναλώσιμων, ανταλλακτικών κλπ. Αντί λοιπόν, ο κ. Χαρδαλιάς να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής στη λειτουργία του Δήμου, ας διεκδικήσει μαζί με τους άλλους δημάρχους τους οφειλόμενους πόρους απ’ την Κυβέρνηση και ας αντισταθεί σ’ αυτήν την πολιτική.
Οι εργαζόμενοι στο δήμο Βύρωνα με κινητοποιήσεις διαφόρων μορφών, όπως αποχή απ’ την υπερωριακή εργασία Σαββατοκύριακα και αργίες, συγκεντρώσεις και πορείες, αποκλεισμούς και καταλήψεις:
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
1.      Την άμεση πληρωμή των υπερωριών από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλη 2011.
2.      Την εφαρμογή της ΣΣΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και στους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης και στους εργαζόμενους του Δήμου που είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ.
3.      Την καταβολή του γάλακτος αναδρομικά από 1η Μάρτη 2011 και την έναρξη της καθημερινής του παροχής.
4.      Να εγκριθούν όλες οι εσωτερικές μετατάξεις στο Δήμο χωρίς άλλη καθυστέρηση.
5.      Να διεκδικηθούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – να αντιμετωπισθεί με τον πιο λειτουργικό τρόπο η μεγάλη έλλειψη προσωπικού σε ορισμένες υπηρεσίες του δήμου.
6.      Όχι στο νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο στο δημόσιο. Όχι στην επέκταση του ωραρίου εργασίας. Όχι στη διαρκή λιτότητα.
7.      Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και τις απολύσεις. Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους.
8.      Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου που είναι αίμα και ιδρώτας δικός μας και των πατεράδων μας.
9.      Δεν θα αποδεχθούμε να βασανίζουν τα παιδιά μας, χτυπώντας επί χρόνια κλειστές πόρτες για μια κακοπληρωμένη θέση εργασίας.
10.  Δημόσια, κοινωνική ασφάλιση για όλους. Κάτω τα χέρια από τα ασφαλιστικά ταμεία, τις επικουρικές συντάξεις, το ΕΦΑΠΑΞ.
11.  Καμιά αναγνώριση του χρέους. Το χρέος είναι δημιούργημα των μεγαλοεπιχειρηματιών, εφοπλιστών, τραπεζιτών και όχι των εργαζομένων.
 
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΡΙΤΗ 14 ΙΟΥΝΗ 2011 - 11πμ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΙΟΥΝΗ
ΟΛΟΙ  ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΝΗ 2011 - 7.30 πμ
ΚΑΜΜΙΑ ΘΥΣΙΑ – ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου