Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Ολοι μαζί να σπάσουμε τα δεσμά του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ...

Απεργιακό "λουκέτο" την Τετάρτη 15 του μήνα,ενάντια στο "ΜΝΗΜΟΝΙΟ-2" που προωθούν Κυβέρνηση-ΔΝΤ...Θα "νεκρώσουν" ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας.
Στην κινητοποίηση θα λάβουν μέρος και οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, τις μεταφορές, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια. Στη γενική απεργία θα συμμετάσχουν η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ, με τρίωρη στάση εργασίας, κατά την οποία επιχειρήσεις και καταστήματα θα κατεβάσουν "ρολά" από τις 12:00 έως τις 15:00. Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την ίδια ημέρα και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ. 
Η συνέχεια θα δοθεί στις 21 Ιουνίου, ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης, όπου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα διοργανώσουν από κοινού νέα κινητοποίηση.
Το απεργιακό ραντεβού θα ανανεωθεί για την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, η οποία θεωρείται πιθανό να πραγματοποιηθεί στις 28 του μήνα, με τα συνδικάτα να σχεδιάζουν νέα γενική απεργία.
Τα συνδικάτα είναι πιθανό να προχωρήσουν σε νέα κινητοποίηση στις5 Ιουλίου, όταν θα συζητείται ο εκτελεστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου, που επιβάλει νέες εισφορές, φόρους και περικοπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου