Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Οι αδυναμίες πληρώνονται...

Με χειροπέδες σε δίκη ο Ντομινίκ

Σαν «κοινός θνητός», ο επικεφαλής του ΔΝΤ στήθηκε πίσω από το σκοτεινό τζάμι του νεοϋορκέζικου αστυνομικού τμήματος μαζί με ακόμη εννέα «υπόπτους» και αναγνωρίστηκε από την 32χρονη Αφροαμερικανίδα καμαριέρα ως ο δράστης της απόπειρας βιασμού της.
Υστερα από δέκα ώρες κράτησης στο αστυνομικό τμήμα του Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, στη διάρκεια των οποίων δεν άρθρωσε ούτε λέξη, σύμφωνα με δηλώσεις αστυνομικών στο δίκτυο ABC, ο Στρος - Καν, συνελήφθη επισήμως, 25 ώρες μετά την καταγγελόμενη επίθεσή του εναντίον Αφροαμερικανίδας καμαριέρας, της οποίας το μικρό όνομα είναι Οφηλία, στην σουϊτα 2806, στο πολυτελές ξενοδοχείο Sofitel του Μανχάταν.
Τεστ DNA και κατάθεση για την καμαριέρα
Οσο ο Στρος - Καν βρισκόταν υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα του Χάρλεμ, η 32χρονη καμαριέρα Οφηλία, είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειας και στη συνέχεια αναχώρησε. Νοσοκομειακές πηγές ανέφεραν ότι έφερε γρατζουνιές και ελαφρά τραύματα. Πληροφορίες της αστυνομίας αναφέρουν ότι η 32χρονη υποβλήθηκε σε τεστ DNA, ενώ αργότερα μεταφέρθηκε με βαν της αστυνομίας στο τμήμα του Χάρλεμ.
Εκεί, απάντησε στις ερωτήσεις των ανακριτών και στη συνέχεια προχώρησε στη διαδικασία αναγνώρισης του κατηγορουμένου, κοιτάζοντας μέσα από τζάμι, δέκα παραταγμένους άνδρες.
Σύμφωνα πάντα πληροφορίες των αστυνομικών αρχών, όπως διοχετεύονται στον αμερικανικό Τύπο, οι καταγγελίες της καμαριέρας «είναι αξιόπιστες», ενώ στη σουϊτα του Στρος - Καν στο ξενοδοχείο Sofitel, εκτός από ένα ξεχασμένο κινητό τηλέφωνο - ένα από τα πολλά, όπως λέγεται που χρησιμοποιεί το αφεντικό του ΔΝΤ - εντοπίστηκαν ευρήματα που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της 32χρονης καμαριέρας.

Οι αδυναμίες πληρώνονται...

 Σχεδόν προφητικά τα γαλλικά σατιρικά βραβεία Gerard διάλεξαν την περασμένη εβδομάδα για να δώσουν στον Ντομινίκ Στρος Καν το βραβείο του... «σεξομανούς». Και αυτό γιατί και πριν από τη σεξουαλική επίθεση του επικεφαλής του ΔΝΤ εναντίον καμαριέρας σε ξενοδοχείο του Μανχάταν, ο σοσιαλιστής πολιτικός είχε το όνομα του «κτήνους του σεξ» ή του «μεγάλου γόη», όπως κατ' ευφημισμόν αναφέρεται σε αυτόν ο γαλλικός Τύπος, το οποίο έχει προκύψει όχι μόνον από φήμες αλλά και από ροζ σκάνδαλα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

 Η καμαριέρα που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στο Sofitel της Νέας Υόρκης, δεν είναι η πρώτη που μιλάει για σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος του Στρος Καν. Το 2010 η Γαλλίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος Τριστάν Μπανόν περιέγραψε για πρώτη φορά το πώς χρειάστηκε (πριν από το 2002) να δώσει μάχη με τον Γάλλο πολιτικό, όταν της όρμησε στη διάρκεια συνέντευξης που της έδινε για το περιοδικό, στο οποίο εργαζόταν. «Ηθελε να του κρατάω το χέρι για να απαντά στις ερωτήσεις. Μετά το χέρι προχώρησε στο μπράτσο και συνέχισε... Καταλήξαμε να παλεύουμε... Τον κλώτσησα. Ξεκούμπωσε το σουτιέν μου, προσπάθησε να ανοίξει το τζιν μου. Οταν έφυγα μου έστειλε μήνυμα ρωτώντας: «Σας τρομάζω;»», περιέγραψε η 32χρονη σήμερα δημοσιογράφος, η οποία επέλεξε να μην προχωρήσει σε καταγγελία.

Οταν αυτά είδαν το φως της δημοσιότητας, ο επικεφαλής του ΔΝΤ είχε μόλις συνέλθει πολιτικά από το ροζ σκάνδαλο που αποκάλυψε η «Wall Street Journal» το 2008. Ο λόγος για τις εξωσυζυγικές του σχέσεις με την ουγγρικής καταγωγής οικονομολόγο του ΔΝΤ, Πιρόσκα Ναγκί, όταν ο Στρος Καν ήταν ήδη παντρεμένος με τη νυν σύζυγό του, τη Γαλλίδα τηλεπαρουσιάστρια Αν Σινκλέρ. Για τη «σχέση μιας βραδιάς» στο Νταβός αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγνώμη, ενώ κατηγορήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για κατάχρηση εξουσίας, ωστόσο απαλλάχθηκε. «Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει ένα πρόβλημα: δεν μπορεί να είναι διευθυντής ενός ιδρύματος με υφιστάμενές του γυναίκες», είχε σχολιάσει τότε η Ναγκί, σύζυγος του επικεφαλής της Τράπεζας της Αργεντινής.
Μάλιστα μετά την υπόθεση της Ναγκί, ακόμα ένα γυναικείο όνομα που συνδεόταν με τον Στρος Καν απασχόλησε τα μέσα ενημέρωσης, αυτό της 26χρονης τότε «προστατευομένης» του, Εμιλί Μπιέ. Επρόκειτο για μία «σταζιέρ», την οποία φαίνεται ότι βοήθησε ο Στρος Καν να κάνει την πρακτική της στο ΔΝΤ, παρόλο που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις. Η πολυτάραχη ερωτική ζωή του βρίσκεται διαρκώς στο στόχαστρο της γαλλικής σάτιρας, ενώ έχει δεχθεί επικρίσεις και από πολιτικούς αντιπάλους του αλλά και από Σοσιαλιστές. Ακόμα και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Σοσιαλιστών, Ορελί Φιλιπετί, έχει δηλώσει ότι δεν θα ήθελε να βρεθεί μόνη της σε δωμάτιο μαζί του!
Εκτός από την αδυναμία του στις γυναίκες, την εικόνα του Στρος Καν έχει πλήξει και η αγάπη του για την πολυτέλεια. Πριν από λίγες ημέρες σάλο προκάλεσε φωτογραφία του... Σοσιαλιστή επικεφαλής του ΔΝΤ να επιβιβάζεται σε μία Porsche άνω των 100.000 ευρώ με τη σύζυγό του.
«Εψαχνε όμορφες»
Στο στόχαστρο ενός βιβλίου με τίτλο «Τα μυστικά ενός προεδρικού υποψηφίου» βρέθηκε πρόσφατα ο Στρος Καν. Η συγγραφέας με το ψευδώνυμο «Κασσάνδρα» μιλάει έξω από τα δόντια και βγάζει στη φόρα τα άπλυτα του πολιτικού: «Οταν μπαίνει σε έναν χώρο (...) η πρακτική του είναι πάντα ίδια. Σκανάρει το δωμάτιο για όμορφες γυναίκες και μόλις εντοπίσει τη λεία του, τις «βομβαρδίζει» με γραπτά μηνύματα, τα οποία συνήθως ξεκινούν με τη φράση: «Σε θέλω»».
Αν Σινκλέρ: Ο συζυγός μου είναι αθώος
Συζυγικές περιπέτειες και «άπλυτα» στη φόρα...
Ούτε για «ένα δευτερόλεπτο» δεν πιστεύει τις κατηγορίες που διατυπώνονται εναντίον του Ντομινίκ Στρος Καν η σύζυγός του και εκατομμυριούχος τηλεπαρουσιάστρια Αν Σινκλέρ, η οποία δήλωσε ακόμη στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν αμφιβάλλει για την αθωότητα του συζύγου της και πατέρα τεσσάρων παιδιών (από προηγούμενους γάμους). Η 62χρονη σύζυγος του επικεφαλής του ΔΝΤ έσπευσε να υποστηρίξει τον σύζυγό της, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση μιας καμαριέρας σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, όπως άλλωστε τον είχε υποστηρίξει ακόμα και όταν το φως της δημοσιότητας είδε η εξωσυζυγική του σχέση με την ουγγρικής καταγωγής Πιρόσκα Ναγκί. Το 2008 η τηλεοπτική δημοσιογράφος, η οποία το 1991 έγινε η τρίτη σύζυγος του Στρος Καν, είχε γράψει σε μπλογκ ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί σε ένα ζευγάρι και ότι αγαπιούνται όσο στις αρχές της σχέσης τους. Οσο για τα δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονται στο πώς ο Στρος Καν σαγηνεύει το γυναικείο φύλο, η γεννημένη στις ΗΠΑ Σινκλέρ είχε δηλώσει: «Είναι σημαντικό για έναν πολιτικό να μπορεί να σαγηνεύει».
Εκτός από τις εξωσυζυγικές περιπέτειες του Στρος Καν, φαίνεται ότι το ζευγάρι φρόντιζε να... εμπλουτίζει την ερωτική ζωή του. Το 2007 ένας σύμβουλος του Σαρκοζί, ο οποίος έψαχνε τα «άπλυτα» του πολιτικού αντιπάλου του Γάλλου προέδρου είχε φωτογραφίες του Ντομινίκ Στρος Καν να βγαίνει από νυχτερινό κλαμπ ανταλλαγής συντρόφων μεταξύ ζευγαριών της συνοικίας Λε Σαντέλ του Παρισιού, κάτι για το οποίο έγραψε το γαλλικό περιοδικό «Nouvel Observateur». Ο πρώτος του γάμος ήταν το 1967 με τη Μαρί-Ελέν Δούμας, ενώ δεύτερη σύζυγός του έγινε το 1986 η επιχειρηματίας στον τομέα των επικοινωνιών, Μπριγκίτ Γκιγμέτ.
ΠΗΓΗ:ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου