Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: "Ο δήμαρχος προσπαθεί με εντυπώσεις να αποποιηθεί τις ευθύνες του για την τραγική κατάσταση του δήμου Βύρωνα..."

Με ανακοίνωση της η "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ", τοποθετείται με αφορμή τις ανακοινώσεις Ραγκούση για την υπαγωγή του δήμου σε καθεστώς Μνημονίου.
Η ανακοινωση αναφέρει τα εξής:
Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των εργαζόμενων στο Δήμο Βύρωνα και τα Νομικά Πρόσωπα μετά την ανακοίνωση του υπουργείου εσωτερικών για την οικονομική κατάσταση των ΟΤΑ αφού ο Δήμος Βύρωνα βρίσκεται μεταξύ των πρώτων στα οικονομικά χρέη ( 167 % των εσόδων του).
Η πολιτική που ασκήθηκε τα τελευταία χρόνια στο Δήμο με ευθύνη των δημοτικών αρχών ΡΟΓΚΑΚΟΥ και ΧΑΡΔΑΛΙΑ –κακοδιαχείριση, σπατάλη, κακοδιοίκηση, ρουσφέτια, αδιαφάνεια, μαύρη εργασία, κλπ, σε συνδυασμό με την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, με την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης , τα προβλήματα που δημιουργεί ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ κλπ, οδήγησαν το Δήμο στην υπερχρέωση και στο χείλος της χρεωκοπίας. Κυβέρνηση και Δήμαρχοι είναι συγκοινωνούντα δοχεία σε μια αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική.
Θύματα αυτής της πολιτικής είναι οι δημότες, που βλέπουνε τις υπηρεσίες του Δήμου να υποβαθμίζονται μέρα με την ημέρα και οι εργαζόμενοι στο Δήμο.
Η κατάσταση αυτή θα επιδεινωθεί δραματικά εάν ο Δήμος μπει σε καθεστώς επιτηρήσεις.
Ο Δήμαρχος Βύρωνα συνεχίζει την επικοινωνιακή του προσπάθεια για να βγάλει από πάνω του τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες που έχει για την κατάσταση που έχει περιέλθει ο Δήμος . Αυτή την φορά δεν μπορεί να πείσει κανέναν πλέον για τι τα ίδια τα γεγονότα των διαψεύδουν.
Ήδη οι εργαζόμενοι στα ΚΑΠΗ παραμένουν απλήρωτοι και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους απαιτώντας τον μισθό τους. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου αποφάσισαν να απέχουν από την υπερωριακή εργασία το Σαββατοκύριακο 7 – 8 Μαΐου απαιτώντας από την Δημοτική Αρχή να πληρωθούν την υπερωριακή απασχόληση τεσσάρων μηνών. Επίσης ζητάνε από την Δημοτική Αρχή να τους διαβεβαιώσει εάν θα πληρώνεται εργασία τους τα Σαββατοκύριακα μετά τις ανακοινώσεις για τα οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει ο Δήμος.
Οι εργαζόμενοι στο Δήμο συναισθανόμενοι την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος , θα αγωνιστούν για να μην διαλυθεί ο Δήμος, οι υπηρεσίες του και να διασφαλίσουν την εργασία τους και τα δικαιώματα τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου