Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Χρωστάνε και της Μιχαλούς οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Βύρωνα καταγγέλει η "ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ"



Nέες καταγγελίες για την άσχημη οικονομική κατάσταση του Δήμου Βύρωνα αλλά και τις επιπτώσεις που επιφέρει στη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών,φέρνει στο φώς της δημοσιότητας η δημοτική παράταξη "ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ" με ανακοίνωση της.
Στην ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Στο ίδιο έργο θεατές…
Πέντε μήνες από την εφαρμογή του Καλλικράτη και λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση των οικονομικών στοιχείων του Υπουργείου Εσωτερικών για την οικονομική κατάσταση των δήμων, σύμφωνα με τα οποία ο Δήμος βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση, και παρά τις συνεχιζόμενες «διαψεύσεις» του κ. Δημάρχου για τα οικονομικά του, η σκληρή πραγματικότητα καταρρίπτει έναν-έναν τους μύθους της Δημοτικής Αρχής.
Η έλλειψη καυσίμων για τα οχήματα, οι καθυστερήσεις στην πληρωμή της μισθοδοσίας και των υπερωριών, η έλλειψη στοιχειωδών αναλώσιμων υλικών, η υποβάθμιση όλων των υπηρεσιών αποτελούν καθημερινά φαινόμενα.
Στους παιδικούς σταθμούς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη σίτιση των φιλοξενούμενων βρεφών και νηπίων καθώς το Νομικό Πρόσωπο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών (Ν.Π.) οφείλει χρήματα στους προμηθευτές και αυτοί δεν τους τροφοδοτούν με τα απαραίτητα είδη. Τέτοιου είδους προβλήματα είχαν εμφανιστεί και μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Αντί, όμως, η διοίκηση του Ν. Π. να φροντίσει να μην επαναληφθούν, συνεχίζει την ίδια πρακτική. Οι οποίες διαψεύσεις δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα. Πρόκειται για απαράδεκτο γεγονός, αφού οι γονείς των βρεφών και των νηπίων καταβάλλουν κάθε μήνα σε τραπεζικό λογαριασμό τα τροφεία, τα οποία υποτίθεται ξοδεύονται για την καθημερινή διατροφή των παιδιών τους. Η δημοτική αρχή και η διοίκηση του Ν.Π. έχουν σοβαρές ευθύνες για τη συνεχιζόμενη αυτή κατάσταση. Τα τροφεία που πληρώνουν οι γονείς, και τα οποία πρέπει να καταργηθούν, δεν δίνονται για να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών.
Τα προβλήματα που εμφανίζονται στη σίτιση αποτελούν πρόκληση για τους γονείς. Επίσης, την ίδια στιγμή η πλειοψηφία του Ν.Π. (πρόσκειται στη Δημοτική αρχή) ανερυθρίαστα σε μια περίοδο, όπου το εισόδημα των εργαζομένων πλήττεται από την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας, αποφάσισε την αύξηση των τροφείων των στους παιδικούς σταθμούς. Οι προεκλογικές εξαγγελίες για την κατάργηση των τροφείων σε ορισμένες κατηγορίες συμπολιτών ξεχάστηκαν προκειμένου να βγει το Ν.Π. από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται.
Οι όποιες διαψεύσεις δεν μπορούν πλέον να κρύψουν την πραγματικότητα. Ο Δήμος βρίσκεται σε άθλια οικονομική κατάσταση, τόσο εξαιτίας των παρακρατημένων πόρων, της μειωμένης επιχορήγησης από την κεντρική εξουσία, μέσω και του Καλλικράτη (τον οποίο ψήφισαν η παράταξη του κ. Χαρδαλιά και του κ. Κόνσουλα), όσο και της κακοδιαχείρισης και της σπατάλης που επικρατούν στο Δήμο και έβρισκαν λεφτά για έργα βιτρίνας, ενώ δεν βρίσκουν για τις κοινωνικές ανάγκες. Το μάρμαρο καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες οι οποίοι βλέπουν όλο και πιο συχνά όγκους απορριμμάτων στους δρόμους της πόλης, τα δημοτικά τέλη και τα τροφεία να αυξάνονται, τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς να μη σιτίζονται κανονικά.

  • Καλούμε για άλλη μια φορά τη διοίκηση του Νομικού Προσώπου να λύσει το πρόβλημα, ώστε να αρχίσει η προμήθεια των τροφίμων στους παιδικούς σταθμούς.
  • Όχι στην αύξηση του ωραρίου εργασίας. Λιγότερη δουλειά-δουλειά για όλους.
  • Διεκδικούμε δημόσιους, δωρεάν, δημοτικούς παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.
  • Απαιτούμε να καταργηθούν τώρα τα τροφεία. 

    Αναμένουμε απάντηση απο τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου