Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Το πρώτο ΤΑΧΙ ΑΜΕΑ κυκλοφορεί στους δρόμους της Καβάλας...


   Το πρώτο ειδικά διαμορφωμένο ΤΑΧΙ για άτομα με κινητικά προβλήματα και ειδικές ανάγκες κυκλοφορεί από σήμερα στους δρόμους της Καβάλας και είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει τα άτομα που έχουν ανάγκη αλλά και τους συνοδούς τους.

       Πρόκειται για ένα ειδικό πολυμορφικό όχημα το οποίο διαθέτει ηλεκτροκινούμενη ράμπα ώστε να διευκολύνεται η επιβίβαση ενός ατόμου με κινητικά προβλήματα που χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο. Στο όχημα μπορούν να επιβιβαστούν πέντε ακόμα άτομα ενώ διαθέτει και μια ειδική σκάλα για όσους έχουν κινητικά προβλήματα. Επίσης, το ΤΑΧΙ ΑΜΕ διαθέτει τηλεόραση και dvd.

       Ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών ΤΑΧΙ Eurotaxi Δημήτρης Κουνατίδης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης τόνισε ότι η επένδυση των 35.000 € έγινε από το συνεταιρισμό σε μια δύσκολη περίοδο αλλά με την ελπίδα ότι θα καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στη μετακίνηση των ατόμων με εδικές ανάγκες. Αναφέρθηκε επίσης στις πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες που χρειάστηκαν για τη μετατροπή και την άδεια κυκλοφορίας του ΤΑΧΙ.

    Το κόστος της μίσθωσης για κάθε κλήση του ΤΑΧΙ ΑΜΕΑ είναι 7,00 € ενώ για μακρινές αποστάσεις θα υπάρχει έκπτωση 30% επί τους τιμολογίου. Επίσης, το όχημα θα μπορεί να μισθωθεί από άτομα που διαμένουν σε περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου