Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Σε εγρηγορση καλεί τα θεσμικά όργανα του Δήμου, η "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ" για την δυσλειτουργία του Κ.Υ Βύρωνα...

Tη Δευτέρα 18/7/11 επισκεφθήκαμε το Κέντρο Υγείας και ενημερωθήκαμε από τον μοναδικό γιατρό που απέμεινε στο Κέντρο για την κατάσταση που επικρατεί.
Οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών δεν έχουν ανανεωθεί και η διοίκηση του Ιπποκράτειου όρισε ανεπίσημα, για να καλύψει τις εφημερίες 2 καρδιολόγους και 1 χειρούργο, ενώ απαιτούνται ειδικότητες γενικής ιατρικής. Aιτήσεις από γιατρούς τέτοιων ειδικοτήτων έχουν υποβληθεί, αλλά δεν εγκρίθηκαν. Να σημειωθεί ότι ο κανονισμός λειτουργίας προβλέπει 5 μόνιμους γιατρούς και αυτή τη στιγμή εργάζεται μόνο ένας. Είναι επίσης γνωστό, με εγκύκλιο του 2006 του τότε υφυπουργού Υγείας κ.Γιαννόπουλου ότι δεν μπορούν να λειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία χωρίς επίβλεψη και καθοδήγηση γιατρού ειδικευμένου και όχι ειδικευόμενου.
Είναι φανερό, ότι το Υπ.Υγείας υποτιμά και υπονομεύει την ίδια την λειτουργία του Κέντρου Υγείας, όταν όλοι γνωρίζουν ότι καθημερινά κατά μέσο όρο γίνονται 100 συνταγογραφήσεις και εξυπηρετούνται 170 επείγοντα περιστατικά, χωρίς να υπολογίζονται τα παιδιατρικά και τα διαβητολογικά. Αποτέλεσμα του σοβαρού έργου που επιτελείται από το εξαίρετο προσωπικό -που κατά καιρούς πέρασε από το κέντρο- είναι ότι μόνο το 5% των περιστατικών που το επισκέπτονται καθημερινά παραπέμπεται στα δημόσια νοσοκομεία.
Επειδή το θέμα της Υγείας αφορά όλη την τοπική κοινωνία και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην λειτουργήσουν οι εφημερίες, σημαίνουμε συναγερμό, παίρνουμε πρωτοβουλία και προτείνουμε στον Δήμαρχο κ.Χαρδαλιά, τον Αντιδήμαρχο Υγείας κ. Γώγο και τις δημοτικές παρατάξεις τη διεκδίκηση του άμεσου διορισμού 5 μόνιμων ειδικευμένων γιατρών όπως προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας του και τις εξής ενέργειες:
α)Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο άμεσα ή σύσκεψη των επικεφαλής των δημ.παρατάξεων.
β)Παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του Ιπποκράτειου κ.Μπάκη, στον διοικητή του 1ου ΥΠΕ Αττικής κ.Μοσιώνη και τον Υπουργό Υγείας κ.Λομβέρδο.
γ)Επερωτήσεις από όλους τους βουλευτές της Β΄Αθηνών.
δ)Κάλεσμα του λαού σε αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση του Κέντρου Υγείας και αξιοποίηση των ήδη υπαρχόντων από πέρσι 2.500 υπογραφών.
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ: 
Άκης Κατωπόδης-Ελένη Βασιλοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου