Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Δάνεια 65 εκατ. ευρώ των δήμων Ζωγράφου-Αχαρνών παρ ολιγον να "μπλοκάρουν" την 5η Δόση απο το Δ.Ν.Τ...!!!

«Μπλόκο» στο παρά πέντε παρ’ολίγον να βάλουν στην ομαλή χρηματοδότηση της χώρας από το ΔΝΤ, τα «κρυφά χρέη» του ελληνικού κράτους.


Σύμφωνα με πληροφορίες, απρόοπτη τροπή έλαβε η κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον για την 5η δόση των δανείων. Και αυτό διότι το Ταμείο ζήτησε ξαφνικά πρόσθετα στοιχεία από την Αθήνα, για δύο «περίεργα» δάνεια, που οι ελεγκτές της Τρόικα διαπίστωσαν πως κρύβονταν στα στοιχεία για τον εξωτερικό δανεισμό της χώρας μας.

Πρόκειται για 2 δάνεια, σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικού ύψους 65 εκατ. ευρώ, των δήμων Αχαρνών, το οποίο «κόλλησε» στα 31 εκ. ευρώ, και ένα του δήμου Ζωγράφου, το οποίο μπλοκαρίστηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο. 

Ο δήμος Αχαρνών είχε λάβει δάνειο ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ και μάλιστα από την GoldmanSachs, εκ των οποίων τα 31 εκατομμύρια ευρώ έχουν εκταμιευτεί. Ο δεύτερος δήμος έχει λάβει δάνειο 25 εκατομμυρίων ευρώ από Αυστριακή τράπεζα και τα οποία έχουν εκταμιευτεί.
 
Τα δάνεια αυτά απειλούν να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, αν δεν αποπληρωθούν.
Αθήνα και Ουάσιγκτον πάντως συμφωνούν πως τελικά το πρόβλημα θα ξεπεραστεί, αν και στελέχη του ΔΝΤ σχολίαζαν πως «είναι απαράδεκτο να μην γνωρίζουμε ακόμα πόσα τελικά χρωστά πραγματικά το ελληνικό κράτος»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου