Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011

Εισαγγελική παρέμβαση για τα δάνεια των Δήμων Αχαρνών και Ζωγράφου...

Την υπόθεση των δανειοδοτήσεων των Δήμων Ζωγράφου και Αχαρνών, που δημιούργησαν την περασμένη εβδομάδα πρόβλημα στην έγκριση από το ΔΝΤ της 5ης δόσης του δανείου, θα ερευνήσει πταισματοδίκης, ώστε να εξακριβωθεί η τήρηση νόμιμων διαδικασιών για την χορήγησή τους.

Τη σχετική εντολή έδωσαν οι Εισαγγελείς Εφετών, αρμόδιοι για οικονομικά θέματα κ.κ. Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, οι οποίοι την Τρίτη ανέλαβαν επισήμως τα καθήκοντα τους.


Οι δυο εισαγγελείς ζήτησαν επίσης τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, σχετικά με τον αδελφό του πρωθυπουργού, Ανδρέα Α. Παπανδρέου.


Το δημοσίευμα της εφημερίδας ανέφερε πως ο κ. Ανδρέας Α. Παπανδρέου είναι στέλεχος πολυεθνικής επενδυτικής εταιρίας που σχετίζεται με χαρτοφυλάκια επισφαλειών κρατών (CDS),μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.


Η έρευνα θα διενεργηθεί από Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ο οποίος καλείται να εξακριβώσει την βασιμότητα του δημοσιεύματος και να διαπιστώσει αν τίθεται θέμα διάπραξης αδικημάτων σε βάρος της εθνικής οικονομίας.


Την ικανοποίησή του για τη δικαστική διερεύνηση του δημοσιεύματος εξέφρασε ο Ανδρέας Α. Παπανδρέου.


«Με ικανοποίηση πληροφορήθηκα την εντολή για διεξαγωγή δικαστικής έρευνας για το χθεσινό δημοσίευμα της 'Ελευθεροτυπίας'. Με την έρευνα αυτή, η οποία ελπίζω να ολοκληρωθεί το γρηγορότερο δυνατόν, θα λάμψει όλη η αλήθεια και θα αποκαλυφθούν οι σκευωρίες και συκοφαντίες περί δήθεν εμπλοκής μου σε κερδοσκοπικά παιχνίδια με CDS. Άλλωστε και όταν o βουλευτής της ΝΔ κ. Καμένος αναφέρθηκε στο πρόσωπό μου σχετικά, προσέφυγα άμεσα στην δικαιοσύνη» ανάφερε ο κ. Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου