Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ανοιχτή επιστολή της “ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ” για τη μη αποκατάσταση του Μνημείου των εκτελεσθέντων στο Μπλόκο του Βύρωνα...

Με ανοιχτή επιστολή της, η δημοτική παράταξη “ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ”, καυτηριάζει την ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής για την αποκατάσταση του Μνημείου των εκτελεσθέντων στο Μπλόκο του Βύρωνα το 1944...

Στην επιστολή της αναφέρει τα εξής:


Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα
Κοινοποίηση :

ΠΕΑΕΑ Βύρωνα
Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα
Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Βύρωνα
Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Το πρώτο Μνημείο των εκτελεσμένων πατριωτών στο Μπλόκο του Βύρωνα δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί. Η ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής γεννά ερωτήματα.
Η Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα κινητοποιήθηκε έγκαιρα για την αποκατάσταση του Μνημείου.
Προκειμένου να αναδειχθεί πραγματικά το σημείο - σύμβολο στη Χρυσοστόμου Σμύρνης, προτείνουμε στην Τεχνική Υπηρεσία την εκπόνηση μελέτης για τη διεύρυνση του πεζοδρομίου από την Αδαμαντίου Κοραή μέχρι την μαρμάρινη πλάκα με φύτευση δέντρων
( δεντροστοιχία ) ισάριθμο με τον αριθμό των εκτελεσθέντων και ανάλογο φωτισμό του χώρου.
Είναι επιβεβλημένη η ανάδειξη του συγκεκριμένου σημείου , μοναδικού , διαμέσου της πόλης του Βύρωνα, πόλης που συνέβαλε με πολλούς αγώνες και θύματα στο έπος της Εθνικής Αντίστασης. Το οφείλουμε στους πεσόντες και στις επόμενες γενιές.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Άκης Κατωπόδης
Ελένη Βασιλοπούλου


Σημείωση:Τη φαεινή ιδέα για το γκρέμισμα του Μνημείου - όπως κατήγγειλαν εκπρόσωποι των Αντιστασιακών Οργανώσεων - είχε “προοδευτικός” καταστηματάρχης γιατί όπως είπαν, του χάλαγε τη μόστρα του μαγαζιού του...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου