Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Σημαντικά ερωτήματα της "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ" για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου...



  • Αποδείχθηκε μετά τον απολογισμό του Δημάρχου ότι ως ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ είχαμε δίκιο όταν μιλήσαμε όχι για δημόσιο απολογισμό αλλά για μια ακόμη φιέστα. Η διαδικασία κράτησε 2 ώρες και 36 λεπτά, οι συνολικές τοποθετήσεις του δημάρχου κράτησαν 1 ώρα και 32 λεπτά. Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ο κ. Δήμαρχος το θέμα της συμμετοχής των πολιτών και της δημόσιας διαβούλευσης δεν το κατέχει και δεν το θέλει. Θέλετε και άλλο παράδειγμα; Ακούστε την πρόταση του προεδρείου του Δημ.Συμβουλίου για την διαδικασία. Ο κάθε πολίτης ή εκπρόσωπος φορέα να μιλήσει 3΄, ο κάθε δημοτικός σύμβουλος 5΄και οι επικεφαλής των παρατάξεων να μιλήσουν 7΄ και αυτό τη στιγμή που ο δήμαρχος μίλησε μιάμιση ώρα.
  • Δεν μας αγγίζουν οι κατηγορίες που εκτοξεύθηκαν από τον κ.Δήμαρχο στο Δημ.Συμβούλιο για τον απολογισμό, περί λαγών και ταγών ή περί γνωστών –αγνώστων. Με τις θέσεις που παίρνουμε, τις προτάσεις που κάνουμε και τη δημοκρατική μας συμπεριφορά προς κάθε πλευρά αποδεικνύουμε ότι είμαστε χρήσιμοι για την πόλη και τους δημότες. Το είχαμε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή στις 13 Ιουλίου 2010 όταν παρουσιάσαμε τις 13 προτάσεις για την πόλη: θέλουμε πρώτα από όλα να είμαστε χρήσιμοι και αυτό θα κάνουμε είτε το θέλουν κάποιοι είτε δεν το θέλουν. Οι πολίτες περιμένουν στήριξη στις δύσκολες στιγμές, περιμένουν προτάσεις και αγωνιστική συμπεριφορά.
  • Ο κύριος λόγος που δεν παραβρεθήκαμε στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον απολογισμό είναι το γεγονός ότι δεν δόθηκε από πριν η εισηγητική έκθεση του δημάρχου. Οι απαντήσεις που έδωσε γι' αυτό ο κ. Δήμαρχος, ότι δηλαδή έτσι γίνεται και στη Βουλή, δεν μας έπεισαν. Ο σκοπός ήταν να αιφνιδιάσει τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και να μας οδηγήσει σε μία άγονη αντιπαράθεση που κανέναν δεν ενδιαφέρει. Το πιο χρήσιμο θα ήταν πάνω σε συγκεκριμένα προβλήματα να ακουστούν οι προτάσεις των δημοτικών συμβούλων και των πολιτών για το δύσκολο μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Δήμου Βύρωνα. Και αυτό δεν έγινε ποτέ μέχρι τώρα ούτε και πρόκειται να συμβεί διότι η άγονη αντιπαράθεση Χαρδαλιά-Κόνσουλα έχει κουράσει και στην δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στη λύση των προβλημάτων της πόλης μας.
  • Τελευταία μας απειλεί ο κ.Δήμαρχος ότι θα βάλει κάμερες στο δημοτικό συμβούλιο για να μεταδίδονται οι συνεδριάσεις και να αποκαλυφθεί στο λαό ποιός έχει προτάσεις και ποιός όχι. Πριν από αυτό όμως ας μας απαντήσει ο κ.Δήμαρχος στα εξής:
α)Γιατί ακόμη δεν έχουν δημοσιευθεί τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημ.Συμβουλίου από το Γενάρη μέχρι σήμερα;
β)Γιατί οι συνεδριάσεις δεν προετοιμάζονται σωστά φέρνοντας εισηγήσεις ακόμη και την ώρα της συνεδρίασης;
γ)Γιατί οι συνεδριάσεις γίνονται στις 3 το μεσημέρι με αποτέλεσμα κάποιος που εργάζεται να μην μπορεί να τις παρακολουθήσει;
δ)Γιατί δεν έχει φέρει ακόμη στο δημ.συμβούλιο τον νέο κανονισμό λειτουργίας του;
Ας λύσει αυτά τα απλά ζητήματα ο κ. Δήμαρχος και το προεδρείο που αποτελούν μέτρα ουσιαστικής δημοκρατίας και ας εφαρμόσει και τη δημόσια παρακολούθηση του δημ.συμβουλίου. Εμείς ακριβώς επειδή και προτάσεις έχουμε και σοβαρές πρωτοβουλίες παίρνουμε θα θέλαμε αυτό να το μαθαίνει ο κόσμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου