Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Χρ.Παναγιωτόπουλος: " Στην πόλη αυτή γνωριζόμαστε και καλό θα είναι στο σπίτι των κρεμασμένων να μη μιλάνε για σχοινί..."

Μιά πρώτη απάντηση στα σχόλια και τις επικρίσεις για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Δήμο Βύρωνα δίνει το μέλος του Δ.Σ του σωματείου εργαζομένων Χρήστος Παναγιωτόπουλος.
Αναλυτικά αναφέρει:
Οι εργαζόμενοι υλοποιώντας απόφαση της Γενικής Συνέλευσης προχωρήσαμε στις κινητοποιήσεις και στη διαμαρτυρία στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι 2-3 εργατοπατέρες όπως σκόπιμα αναφέρεται. Σκοπός του αγώνα μας είναι να διασφαλιστεί ο δημόσιος κοινωνικός χαρακτήρας του Δήμου και η αναβάθμιση των υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Αγωνιζόμαστε ο Δήμος να παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα στους πολίτες ενάντια σε πολιτικές διάλυσης και ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του. Να ξεπεραστούν παθογένειες που αφορούν και τους εργαζόμενους, αν και την κύρια ευθύνη έχει η εκάστοτε δημοτική εξουσία. Ο αγώνας αυτός των εργαζομένων αφορά όλοι την κοινωνία του Βύρωνα γιατί γίνεται και προς όφελος της.
Δε θέλουμε ο Δήμος να λειτουργεί σαν επιχείρηση, με τους δημότες να καλούνται να βάζουν συνεχώς το χέρι στη τσέπη και να πληρώνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Δεν αντιλαμβανόμαστε τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τις υπηρεσίες πρόνοιας και παιδείας ως εμπόρευμα.
Τα Νομικά Πρόσωπα εάν ενσωματωθούν στο Δήμο θα αναβαθμιστούν, θα ενισχυθεί ο κοινωνικός τους ρόλος. Στην περίοδο οικονομικής κρίσης θα έχουμε οικονομία κλίμακας και περιορισμό εξόδων, εξοικονόμηση προσωπικού που θα μπορεί να αξιοποιηθεί για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών. Χρειάζεται να υπάρξει ενιαία πολιτική στο Δήμο που θα ασκείται και θα ελέγχεται από το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι από διορισμένα Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων που σε μεγάλο βαθμό λειτουργούν ως θερμοκήπια παραγόντων και όχι μόνο.
Με την ενσωμάτωση στο Δήμο δε θα έχουμε έμμισθους παράγοντες, προσωπικές πολιτικές, φαινόμενα κακοδιαχείρισης, μαύρων βιβλίων και ταμείων, μαύρης ανασφάλιστης εργασίας και άλλα πολλά που πασχίζει να διατηρήσει η τοπική δημοτική εξουσία.
Εκτός από τη θεωρητική προσέγγιση που μπορεί να έχει κανείς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει και η εμπειρία από τη λειτουργία των Ν. Προσώπων και ο τρόπος που τα διαχειρίζεται και τα χρησιμοποιεί η κάθε φορά δημοτική εξουσία. Μέχρι σήμερα πολλά από αυτά δεν έχουν ούτε οργανισμούς εσωτερικής υπηρεσίας για να μπορούν οι δήμαρχοι να τοποθετούν σε αυτά όποιους υπαλλήλους θέλουν, ακόμη να ασκούν πολιτικές πέρα και έξω από τα πλαίσια που ορίζει το δημόσιο.
Ας μας πουν αυτοί που δεν θέλουν να ενσωματωθούν στο Δήμο τα Ν. Πρόσωπα (Παιδικοί Σταθμοί- Πολιτισμός- Αθλητισμός) πιο είναι το όφελος για το Δήμο , για τους δημότες και τους εργαζόμενους.
Τον αγώνα ενάντια στη διαφαινόμενη ιδιωτικοποίηση, στις πολιτικές σκοπιμότητες της εξουσίας, που υπερασπίζεσαι το δημόσιο συμφέρον ενάντια στην αδιαφάνεια, στις σπατάλες και τα μαύρα βιβλία, τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία και τα δικαιώματα των εργαζομένων, η δημοτική Αρχή τα βαφτίζει ιδεοληψίες και λαϊκισμό. Όσοι υπερασπίζονται αυτά με δύναμη έχουν φασιστική συμπεριφορά. Θα ήταν καλά παιδιά με ανοικτά μυαλά εάν σώπαιναν και συναινούσαν στα σχέδια της εξουσίας.
Οι εργαζόμενοι που ασκούν έντονη συνδικαλιστική δράση και είναι εκλεγμένοι συνδικαλιστές, δεν είναι ούτε εργατοπατέρες ούτε έμμισθη σχέση έχουν για να ασχολούνται με τα κοινά. Στη πόλη αυτή γνωριζόμαστε και καλό θα είναι στο σπίτι των κρεμασμένων να μη μιλάνε για σχοινί.
Ο αγώνας των εργαζομένων συνεχίζεται. Όχι για συντεχνιακά αιτήματα όπως λένε ορισμένοι.. Αλλά για ένα σύγχρονο Δήμο με ενσωματωμένα όλα τα Νομικά Πρόσωπα σε αυτόν. Με δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα στην υπηρεσία των πολιτών. Με εργαζομένους με δικαιώματα αλλά και υποχρέωση να εξυπηρετούν τους πολίτες.
Υ.Γ. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Στάσης Βύρωνα και ο δημοτικός σύμβουλος κ Χαλικιάς από την παράταξη (Κόνσουλα )με την ψήφο τους στήριξαν στο συγκεκριμένο θέμα τον Καλλικράτη και την αντιλαϊκή- αντικοινωνική πολιτική Χαρδαλιά, από το πρώτο κιόλας Δ. Σ. Με την στάση τους αυτή κατάφεραν να καταγραφούν στη συνείδηση των εργαζόμενων στο Δήμο με αρνητικό πρόσημο. Οι πολίτες που τους πίστεψαν και τους ψήφισαν θα τους κρίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου