Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τη χώρα."Λουκέτο σε Δημόσιο-Ιδιωτικό τομέα Τρίτη και Τετάρτη...

Στην πιο κρίσιμη εβδομάδα μπαίνει η κυβέρνηση αλλά και όλη η χώρα. 'Εχοντας απέναντι την 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αλλά και τους Αγανακτισμένους, η Βουλή καλείται να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο και στη συνέχεια τον εφαρμοστικό νόμο, όρος που έχει τεθεί απο τους δανειστές μας ωστε να μας δώσουν την πέμπτη δόση.

Τη σήμερα Δευτέρα ξεκινάει η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο που τίθεται προς ψήφιση μεθαύριο Τετάρτη. Επίσης σήμερα κατατίθεται στη Βουλή και ο εφαρμοστικός νόμος που θα τεθεί προς ψήφιση την Πέμπτη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.


Ωστόσο, άγνωστο παραμένει τελικά τι θα κάνουν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που αντιτίθενται στα μέτρα. Ηδη ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης, ο Θωμάς Ρομπόπουλος, ο Παναγιώτης Κουρουπλής και η Χρύσα Αράπογλου, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους, θεωρούνται "υποπτοι" αφού με δηλώσεις τους επικρίνουν την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ιδίως στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων.


Ο γραμματέας της Κ.Ο. Βασίλης 'Εξαρχος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαππας ακόμη και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού και ο ίδιος ο υπουργός οικονομικών επιχειρούν να πείσουν τους διαφωνούντες βουλευτές και όχι μόνο, για την αναγκαιότητα να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο καθώς δεν υπάρχει εναλλακτική λύση,προκειμένου να πάρουμε την 5η δόση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου