Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Συνεχίζονται οι κηδείες στο αυθαίρετο νεκροταφείο στους πρόποδες του Υμηττού στην περιοχή της Γλυφάδας...

Με νέες κηδείες στον καταπατημένο αναδασωτέο χώρο του Υμηττού "απαντά" ο Δήμος στις αντιδράσεις από φορείς, πολίτες και ΜΜΕ.

Δύο νέες τελετές ενταφιασμού πραγματοποιήθηκαν σήμερα στους πρόποδες του Υμηττού στην περιοχή της Γλυφάδας και όπως δείχνουν οι δηλώσεις των αρμοδίων του δήμου, επιχειρείται η δημιουργία τετελεσμένου.

"Ο μόνος τρόπος για να ταφούν οι νέοι νεκροί είναι στο νέο αυθαίρετο. Δεν υπάρχει χώρος πλέον στο παλιό νεκροταφείο" δήλωσαν εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής της Γλυφάδας σε τηλεοπτική εκπομπή της τηλεόρασης του  ΣΚΑΙ.

Το θέμα ξεκίνησε με την εγκατάσταση λυόμενης εκκλήσίας και τον ενταφιασμό οκτώ νεκρών το τριήμερο της αργίας του Δεκαπεντάγουστου, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση εκ μέρους του ΥΠΕΚΑ.
 
Η ειδική γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη μιλώντας στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή,τόνισε ότι "πρόκειται για κραυγαλέα αυθαιρεσία. Έπρεπε να γίνει κουβέντα του δημάρχου επίσημα με το ΥΠΕΚΑ και τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας για τη χωροθέτηση νεκροταφείου".
 
Απαντώντας σε σχόλια φίλων του στο Facebook ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού-Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδλιάς τόνισε: 
"Η θέση του Συνδέσμου παραμένει σταθερή και διαχρονική..ούτε ένα πετραδάκι στην Α' ζώνη του Υμηττού και για κανέναν λόγο..απο εκει και πέρα ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων του...ενημερώνομαι και παρακολουθω το θέμα...ενημερώνομαι πως τα δέοντα έχουν ήδη δρομολογηθεί..."
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου