Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Όργιο σπατάλης στα Special Olympics την ώρα που η χώρα χρεοκοπεί!

Ενώ νέοι και νέες δίνουν τον δικό τους αγώνα στους Special Olympics και οι θεατές χειροκροτούν τις προσπάθειες τους, την ίδια ώρα η κοινή γνώμη εξοργίζεται καθώς μέρα με την μέρα βγαίνουν νέα στοιχεία που δείχνουν όργια οικονομικής σπατάλης, σε μία περίοδο που η χώρα μας αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, αρχικά το 2008, επί κυβερνήσεως Καραμανλή, οι αρμόδιοι υπουργοί είχαν εγκρίνει το ποσό των 74, 7 εκατ. ευρώ για τους αγώνες, για να έρθει η σημερινή κυβέρνηση και να το μειώσει στα 68,7 εκατ ευρώ.
Από αυτά, τα 26 εκατ. προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα 5 εκατ από χορηγίες (εκ των οποίων τα 4 εκατ. από τον ΟΠΑΠ), ενώ προβλέπεται και η κάλυψη 27 εκατ. ευρώ από χορηγία σε είδος.

Δεδομένης της κρίσης, αν δεν καλυφθεί το ποσό, στο επίσημο εμπιστευτικό κείμενο γράφεται πως “... η κυβέρνηση εγγυάται την τυχόν κάλυψη του ελλείμματος στον προϋπολογισμό της οργανωτικής επιτροπής”.

Σαν να μην έφτανε το ποσό που προβλέπεται να δαπανήσει το κράτος, η επιτροπή ζητά να ενεργοποιηθεί επιπλέον “μαξιλαράκι” 2,6 εκατ ευρώ για να καλυφθεί η “μαύρη τρύπα”. Κάτι που είναι αμφίβολο αν μπορεί να το αποφύγει το Υπουργείο Υγείας, δεδομένο των υποχρεώσεων που ανακύπτουν από την σχετική σύμβαση.

Η πραγματική δαπάνη όμως θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς με βάση τη σύμβαση παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ από το κράτος υποχρεωτικά:

- Όλες οι εγκαταστάσεις χωρίς χρέωση ενοικίου, ρεύματος, νερού κτλ

- Αποθήκες εφοδιασμού χωρίς ενοίκιο
- Δημόσιοι υπάλληλοι που αποσπούνται -όπως γράφει η σύμβαση- για να περιοριστούν οι δαπάνες μισθοδοσίας της επιτροπής και υπάλληλοι μερικής απασχόλησης ή έργου
- Ελεύθερες μετακινήσεις όλων των διαπιστευμένων από τα ΜΜΜ
- Τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ

Αίσθηση όμως προκαλεί το γεγονός ότι ο γιος της Γιάννας Δεσποτοπούλου (προέδρου της διοργανώτριας επιτροπής των Special Olympics) αμείβεται με 93.480 ευρώ ετησίως, δηλαδή περίπου 8.000 ευρώ μηνιαίο μισθό, για τη θέση του υπεύθυνου στον τομέα τεχνολογίας των αγώνων. Χρήματα τα οποία προέρχονται από τα κονδύλια των αγώνων.

Την ίδια ώρα και όπως έχει αποκαλύψει το “ΈΘΝΟΣ” της Κυριακής, η μόνη εμπειρία του ήταν η κατασκευή ιστοσελίδας και κάποιες υπηρεσίες στην οικογενειακή επιχείρηση.

Τα ερωτηματικά... συνεχίζονται, αφού το κόστος των αγώνων ξεπερνά τα 70 εκατ ευρώ, όταν οι δυο προηγούμενες διοργανώσεις κόστισαν στο Δουβλίνο 30 εκατ. ευρώ και στη Σανγκάη 36 εκατ. ευρώ.
Πηγή:Newsit.gr



"Αριστερή Παρέμβαση" και "Στάση Βύρωνα" απείχαν απο τον απολογισμό-παρωδία του δημάρχου...

Εκτός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του δήμου Βύρωνα που απεχώρησε πρίν την έναρξη της διαδικασίας και οι δημοτικές παρατάξεις "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ" και "ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ" απείχαν απο την ειδική συνεδρίαση με θέμα τον απολογισμό του δημάρχου...

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της "ΣΤΑΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ" σε επιστολή τους αναφέρουν τα εξής:

Προς τον Δήμαρχο
και το δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα

Μετά την πρόσκλησή μας στην ειδική συνεδρίαση προγραμματισμένη για σήμερα 27 - 6- 11 και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα "απολογισμός πεπραγμένων", ζητήσαμε την εισήγηση του Δημάρχου, ούτως ώστε να προετοιμαστούμε για την συζήτηση.

Η εισήγηση δεν υπάρχει ! Και αυτή ήταν η συνέχεια των εκπλήξεων με κυριότερη τον προγραμματισμό του Δημοτικού Συμβουλίου σε κλειστό χώρο, που δεν δίνει την ευκαιρία σε δημότες να το παρακολουθήσουν, να θέσουν ερωτήσεις, ακόμα και να τοποθετηθούν, παρά την αρχική δέσμσυση του Δημάρχου για Δ.Σ. στά "Άστρα" ( μέσω διαδικτύου, τι συμμετοχή θα υπάρχει άραγε; )

Βεβαίως, το σοβαρότερο όλων είναι ο χρόνος που διοργανώνεται η συγκεκριμένη "συζήτηση" , κυριολεκτικά όταν "χάνονται καράβια" , συζητείται στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο, οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν σε απεργία Τρίτη και Τετάρτη και μεγάλες διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες συνεχίζουν να συγκλονίζουν τη χώρα από άκρη σ' άκρη.

Λυπούμεθα, αλλά υπ' αυτές τις συνθήκες και προϋποθέσεις, δεν θα παραστούμε στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Αιτούμεθα την αναβολή της, καλύτερη προετοιμασία, με εισήγηση και εξασφάλιση των προϋποθέσεων για ουσιαστικό διάλογο και δημιουργική συζήτηση.Όταν η κοινωνία ειρηνικά αντιστέκεται με ό,τι της έχει απομείνει, θα περιμέναμε ο Δήμαρχος και σύσσωμο το Δ.Σ. της πόλης του Λόρδου Βύρωνα , του ξένου που μπήκε μπροστά στους εθνικούς μας αγώνες για ελευθερία και ανεξαρτησία, να πάρει πρωτοβουλίες για συντονισμό της δράσης των μαζικών φορέων και των πολιτών, ενάντια στα μέτρα που επιβάλει η Τρόικα , μέσω της κυβέρνησης.

Παρακαλούμε η δήλωση αυτή να διαβαστεί στο σημερινό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Στάση Βύρωνα


Άκης Κατωπόδης


Ελένη Βασιλοπούλου


Επίσης στην επιστολή του προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της "ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ" αναφέρει τα εξής:

Η Δημοτική αρχή Βύρωνα, καλεί σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου με θέμα τον απολογισμό τη Δευτέρα 27/6 στο χώρο του δημαρχείου. Ο κ. δήμαρχος αποφεύγει συστηματικά τη δημόσια έκθεση και κρίση της δημοτικής εξουσίας. Προχωρά στη συνεδρίαση την παραμονή της μεγάλης λαϊκής κινητοποίησης και 48ωρης γενικής απεργίας, που απαιτούν τη ματαίωση της ψήφισης του βάρβαρου, αντιλαϊκού μεσοπρόθεσμου προγράμματος της κυβέρνησης από τη Βουλή. Την ίδια ώρα, που οι πλατείες γεμίζουν και ο λαός ζητά να πάρει τις ζωές του στα χέρια του, οι «ειδικοί της εξουσίας» ταμπουρώνονται πίσω από τις δομές της.
Είναι γνωστό ότι έχει ζητηθεί από φορείς και κατοίκους να γίνει δημόσιος απολογισμός των πεπραγμένων της Δημ. Αρχής. Σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου στις 14/6 ο κ. δήμαρχος, απαντώντας σε αυτές τις απαιτήσεις, ανακοίνωσε ότι ο δημόσιος απολογισμός θα γίνει στο χώρο Άστρα. Σε αναντιστοιχία με αυτή τη δέσμευση τελικά ανακοινώνεται ότι ο «δημόσιος» απολογισμός θα γίνει στο χώρο του δημαρχείου στις 27/6. Πρόκειται για κλειστή, μη ουσιαστική συνεδρίαση από τη στιγμή που: δεν υπάρχει πλατιά ενημέρωση-πρόσκληση στους κατοίκους, δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα στοιχεία του απολογισμού, ώστε να υπάρχει πραγματική γνώση των θεμάτων, ο χώρος είναι μικρός και δεν εξυπηρετεί τη παραμονή και συμμετοχή των πολιτών, όπως έχει φανεί από το γεγονός ότι, όσες φορές προσήλθαν πολίτες μαζικά για διάφορα θέματα, δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν ή να συμμετέχουν στη διαδικασία.
Ως Αριστερή Παρέμβαση έγκαιρα ζητήσαμε από την πρόεδρο του δημ. Συμβουλίου κα Αλιφραγκή την πραγματοποίηση του δημ. συμβούλιου για τον απολογισμό σε μεγάλο ανοικτό-δημόσιο χώρο και με σωστή προετοιμασία. Το μόνο, που άλλαξε μετά από αυτό, είναι η ανακοίνωση ότι θα υπάρχει ηχητική ιντερνετική αναμετάδοση από την ιστοσελίδα του δήμου. Δεν έχουμε καμιά ψευδαίσθηση. Για άλλη μια φορά απευθυνθήκαμε σε ώτα μη ακουόντων.
ΔΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Μια διαδικασία δημόσιου απολογισμού είναι ανάγκη να δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να μιλήσει, να προτείνει, να αμφισβητήσει, ακόμα και να απορρίψει. Να προετοιμάζεται με πλατιά-ανοικτή πρόσκληση και ενημέρωση όλων και για όλα τα θέματα. Να γίνεται σε ανοικτό-δημόσιο χώρο. Μέλημα της να είναι η ενημέρωση και η ενεργοποίηση των κατοίκων για τα κοινά.
Αντίθετα, η συγκεκριμένη συνεδρίαση αποτελεί μια επικοινωνιακή φιέστα, την οποία εμείς δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας και καλούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να κάνουν το ίδιο. Η συνεδρίαση μεθοδεύεται με αυτό τον τρόπο, ώστε η δημοτική εξουσία να αποφύγει τη δοκιμασία της κριτικής και της έκθεσης στην ανάγκη να δώσει απαντήσεις σε αναπάντητα ερωτήματα για τον προσανατολισμό, το κόστος και τα αποτελέσματα της πολιτικής που ασκείται στο Δήμο. Η τακτική της αποφυγής του να δίνονται στοιχεία από τα πεπραγμένα του δήμου, της αδιαφάνειας στην άσκηση της πολιτικής και των στεγανών ανάμεσα στους κατοίκους και στην δημοτική εξουσία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής πολιτικής που ασκείται στο δήμο.
Είναι φανερό ότι πρόκειται για καρικατούρα δημόσιας συνεδρίασης, αφού δεν προβλέπεται δυνατότητα για να συμμετέχουν οι κάτοικοι, δεν προετοιμάστηκε κατάλληλα με όλα τα απαραίτητα στοιχεία στη δημοσιότητα. Δεν θα γίνουμε κομμάτι της επικοινωνιακής πολιτικής του δημάρχου. Η τυπική εφαρμογή της πρόβλεψης για δήθεν δημόσιο απολογισμό, που επιβάλλει το αντιδημοκρατικό σχέδιο «Καλλικράτης», δείχνει και την επίφαση της συμμετοχικής διαδικασίας που επικαλείται.
Η Αριστερή Παρέμβαση είναι υπέρ της διαφάνειας στη δημόσια διοίκηση και της ουσιαστικής και συνεχούς δημόσιας και συμμετοχικής διαβούλευσης των πολιτών και όχι μόνο, αλλά και της πραγματικής συμμετοχής στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Οι θέσεις μας για τον οικονομικό, διοικητικό και τεχνικό απολογισμό του δήμου έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς. Σε όλα τα πεδία πιστεύουμε και επαναλαμβάνουμε ότι ο Δήμος κινείται σε αντίθεση με τις λαϊκές ανάγκες και απαιτήσεις. Ταυτίζεται με την κυβερνητική πολιτική της διαμεσολάβησης του κράτους για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των οικονομικά ισχυρών. Αυτό, μαρτυρά και το δελτίο τύπου του Δήμου στις 6/5/2011 που αναφέρει ότι «τα βασικά και αρχικά στοιχεία μιας τέτοιας πολιτικής έχουν συμπεριληφθεί και αποτυπωθεί και στους προϋπολογισμούς του Δήμου και των Νομικών Προσώπων». Η πολιτική της δημοτικής αρχής συμπλέει πλήρως με την πολιτική της κυβέρνησης, του μνημονίου, του ΔΝΤ και της Ε.Ε..
Και για αυτό είμαστε και θα είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες πολιτικές.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ- ΝΑ ΔΩΘΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Π.Κόνσουλας:"Αφήνουμε το δήμαρχο του Δημοτικού Μνημονίου στη μοναξιά της δικής του εικονικής πραγματικότητας..."

"Ακόμη και στη δύσκολη αυτή περίοδο για την πόλη μας,όπου τα προβλήματα είναι και υπαρκτά και μεγάλα, ο δήμαρχος του "Δημοτικού Μνημονίου", χρησιμοποιεί και πάλι τη "συνταγή" της επικοινωνίας, γιατί το μόνο που τον ενδιαφέρει, είναι να μας πείσει για άλλη μια φορά ότι όλα στο Δήμο Βύρωνα είναι ρόδινα και ότι απλά δεν υπάρχουν προβλήματα...", τόνισε μεταξύ άλλων στη δήλωση του ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Παναγιώτης Κόνσουλας,λίγο πρίν αποχωρήσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του, απο την ειδική συνεδρίαση-παρωδία με θέμα τον απολογισμό του δημάρχου,τον πρώτο μετά από 9 χρόνια θητείας του!!!

Στη δήλωση του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ΒΥΡΩΝΑΣ-ΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ" Παναγιώτης Κόνσουλας αναφέρει τα εξής:
"Μετά από 8 χρόνια θητείας ο δήμαρχος Βύρωνα εξακολουθεί πεισματικά να αρνείται να προχωρήσει -όπως έχει υποχρέωση απέναντι στους πολίτες του Βύρωνα – σε ανοιχτό διάλογο και σε μεγάλο δημόσιο χώρο σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής.
Επιλέγει -παρά τη δέσμευση του στο δημοτικό συμβούλιο της 14/6 για ανοιχτή συνεδρίαση στο αναψυκτήριο “ΑΣΤΡΑ”- να κάνει τον απολογισμό του, σε κλειστό κύκλο στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου,απαξιώνοντας για άλλη μία φορά τους πολίτες αλλά και τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Η παράταξη μας “ΒΥΡΩΝΑΣ-ΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ” κατ' επανάληψη, τόσο σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου αλλά και με δημόσιες τοποθετήσεις της, έχει ταχθεί υπέρ της συμμετοχής των πολιτών στη λειτουργία του δήμου, καταγγέλλοντας παράλληλα το σημερινό δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης και την ενός ανδρός αρχή.
Στο μοντέλο αυτό,η αλαζονεία αλλά και η κακοδιαχείριση από πλευράς της Δημοτικής Αρχής,- στοιχεία τα οποία εδώ και χρόνια είχαμε επισημάνει- είναι τα κύρια συστατικά της χρεοκοπίας του δήμου και της υπαγωγής του σε καθεστώς "Μνημονίου", όπως πρόσφατα έγινε και επίσημα γνωστό από το υπουργείο Εσωτερικών.
Ακόμη και στη δύσκολη αυτή περίοδο για την πόλη μας,όπου τα προβλήματα είναι και υπαρκτά και μεγάλα, ο δήμαρχος του "Δημοτικού Μνημονίου", χρησιμοποιεί και πάλι τη "συνταγή" της επικοινωνίας, γιατί το μόνο που τον ενδιαφέρει, είναι να μας πείσει για άλλη μια φορά ότι όλα στο Δήμο Βύρωνα είναι ρόδινα και ότι απλά δεν υπάρχουν προβλήματα...
Η πραγματικότητα όμως αποδεδειγμένα πλέον είναι πολύ διαφορετική, και δυστυχώς από τον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ σύμφωνα με τις προ 7μήνου προεκλογικές του εξαγγελίες βρισκόμαστε στο ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ "ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ".
Τον αφήνουμε λοιπόν στη μοναξιά της δικής του εικονικής πραγματικότητας και αποχωρούμε από τη διαδικασία,ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας,γιατί εμάς μας ενδιαφέρει ο δημοκρατικός διάλογος, η ουσία και η ΑΛΗΘΕΙΑ και όχι οι συνηθισμένες, κουραστικές και πεπαλαιωμένες πλέον πρακτικές του..."

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τη χώρα."Λουκέτο σε Δημόσιο-Ιδιωτικό τομέα Τρίτη και Τετάρτη...

Στην πιο κρίσιμη εβδομάδα μπαίνει η κυβέρνηση αλλά και όλη η χώρα. 'Εχοντας απέναντι την 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αλλά και τους Αγανακτισμένους, η Βουλή καλείται να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο και στη συνέχεια τον εφαρμοστικό νόμο, όρος που έχει τεθεί απο τους δανειστές μας ωστε να μας δώσουν την πέμπτη δόση.

Τη σήμερα Δευτέρα ξεκινάει η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο που τίθεται προς ψήφιση μεθαύριο Τετάρτη. Επίσης σήμερα κατατίθεται στη Βουλή και ο εφαρμοστικός νόμος που θα τεθεί προς ψήφιση την Πέμπτη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.


Ωστόσο, άγνωστο παραμένει τελικά τι θα κάνουν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που αντιτίθενται στα μέτρα. Ηδη ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης, ο Θωμάς Ρομπόπουλος, ο Παναγιώτης Κουρουπλής και η Χρύσα Αράπογλου, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους, θεωρούνται "υποπτοι" αφού με δηλώσεις τους επικρίνουν την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ιδίως στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων.


Ο γραμματέας της Κ.Ο. Βασίλης 'Εξαρχος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαππας ακόμη και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού και ο ίδιος ο υπουργός οικονομικών επιχειρούν να πείσουν τους διαφωνούντες βουλευτές και όχι μόνο, για την αναγκαιότητα να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο καθώς δεν υπάρχει εναλλακτική λύση,προκειμένου να πάρουμε την 5η δόση.

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ο Αντιδήμαρχος Βύρωνα Μ.Μπαντής απάντησε θετικά σε αίτημα της "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ"

Ο Αντιδήμαρχος πρασίνου Μιλτιάδης Μπαντής έστειλε έγγραφο - απαντητική επιστολή σχετικά με το υπόμνημα της δημοτικής παράταξης "Στάση Βύρωνα", για το τρίγωνο επί των οδών Κύπρου και Πύρρου (βλέπε σχετικά εδώ) 



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ
ΑΝΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Βύρωνας 9-6-2011
Αρ.Πρωτ. 16723
ΠΡΟΣ την δημοτική Παράταξη :
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ»

Κοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Σας συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία σας διότι πεποίθησή μας είναι ότι μόνο η ενεργής συμμετοχή των δημοτών μπορεί να αλλάξει την εικόνα των μικρών ή μεγαλύτερων πάρκων στην πόλη μας αφού κάθε προσπάθεια που φιλότιμα καταβάλλεται από την δ/νση διαχείρισης κοινοχρήστων χώρων πολλές φορές προσκρούει στην αδιαφορία από τους χρήστες –κατοίκους ή επισκέπτες των περιοχών.
Οι προτάσεις σας για μας είναι ιδιαίτερα χρήσιμες και ήδη επιδιορθώθηκε η βάνα του νερού ενώ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα επανατοποθετηθούν σταλακτοφόροι σωλήνες για την άρδευση του χώρου καθώς και θα τοποθετηθούν δύο καλαθάκια απορριμμάτων. Σας πληροφορούμε δε ότι το πάρκο καθαρίζεται 2 φορές την εβδομάδα αλλά λόγω της περιμετρικής τοποθέτησης των κάδων απορριμμάτων ο χώρος είναι συχνότατα βρώμικος χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα αυτή τη στιγμή συχνότερης επίσκεψης εργαζόμενου. ΄Οσον αφορά τον φωτισμό ήδη έχει ενημερωθεί το τμήμα ηλεκτροφωτισμού της Τεχνικής υπηρεσίας ενώ προσπαθούμε να δρομολογήσουμε και το θέμα της περίφραξης και της τοποθέτησης των πάγκων. Με νεώτερη επιστολή μας θα σας ενημερώσουμε για την πορεία των παραπάνω.
Με εκτίμηση
Μιλτιάδης Μπαντής
Αντιδήμαρχος 
Η "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ" με αφορμή την επιστολή Μπαντή γράφει στο ιστολόγιο της:
"Εμείς , σε κάθε περίπτωση θα παρακολουθούμε τις ενέργειες της δημοτικής αρχής και καλούμε τους κατοίκους του Βύρωνα να προστατεύουν και να υπερασπίζονται όχι μόνο το συγκεκριμένο σημείο, αλλά κάθε γωνιά πρασίνου στην πόλη μας, διεκδικώντας παράλληλα νέους ελεύθερους χώρους"

Πηγή:Δημοτική Πρωτοβουλία "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ"

Τι φοβάται ο Χαρδαλιάς και δεν κάνει δημόσιο απολογισμό στην πλατεία;


Σε όποια πλατεία,με όποιον συντονιστή, με όποιο ακροατήριο, οποιαδήποτε στιγμή μπορουμε να συζητήσουμε δημόσια για τα οικονομικά του Δήμου μας και των ΟΤΑ γενικώς με όποιους κύριους προσπαθούν με ψεμματα και λαϊκιστικές λογικές να κανουν το άσπρο μαυρο σχετικά με τις ευθύνες για την δημοσιονομική κατάσταση των Δήμων! Έλεος με τους δήθεν και τους άσχετους...Καλημέρα! Όμορφη μέρα!
Αυτα έγραφε στις 14 Μαίου στον τοίχο του στο Facebook ο "παληκαράς" δήμαρχος Βύρωνα...
Ήθελε όπως το συνηθίζει να τονώσει το ηθικό των αυλικών και να προκαλέσει σχολιάκια των γνωστών οσφυοκαμπτών...
Λίγες μέρες μετά τα μέλη του Χώρου Αναζήτησης και Διαλόγου Βύρωνα οι "γνωστοί-άγνωστοι" -όπως τους αποκαλεί-με επιστολή τους κάλεσαν το δήμαρχο να πραγματοποιήσει δημόσιο απολογισμό όπως προβλέπει ο νόμος , για τα οικονομικά του δήμου.(Διαβάστε ΕΔΩ παλαιότερη ανάρτηση μας.)
Ο δήμαρχος δια της εκπροσώπου τύπου τους απάντησε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, δίνοντας τους ραντεβού μέσα στον Ιούνιο για δημόσιο απολογισμό...
Ο Χώρος Αναζήτησης και Διαλόγου έδωσε σκληρή απάντηση (διαβάστε ΕΔΩ παλαιότερη ανάρτηση μας) στο δήμαρχο,
ο οποίος στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο με αφορμή την παρουσία μελών του Χώρου, δήλωσε ότι "...τη Δευτέρα 27 Ιουνίου το απόγευμα στο Αναψυκτήριο "ΑΣΤΡΑ" θα γίνει ο απολογισμός και να είστε όλοι προετοιμασμένοι..."
Το ψέμα κράτησε τρείς μέρες και ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι θα κάνει τον δημόσιο απολογισμό τη Δευτέρα 27 Ιουνίου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου (σ.σ τη μέρα που θα βρίσκονται σε κορύφωση οι κινητοποιήσεις των πολιτών στις πλατείες κατά του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ-2)
Οι "κολοτούμπες" του δημάρχου ανάγκασαν τα μέλη του "Χώρου Αναζήτησης και Διαλόγου Βύρωνα", να στείλουν νέα επιστολή στο Δήμαρχο,τις δημοτικές παρατάξεις και το Συμπαραστάτη του Δημότη κ.Σάρολα με την οποία ζητούν να οργανωθεί μια ουσιαστική ανοικτή δημόσια συζήτηση με τους πολίτες.
Στην επιστολή τους αναφέρουν τα εξής:
"Ο κ. Δήμαρχος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την
Τρίτη 14 Ιουνίου απαντώντας στο αίτημα τού "Χώρου Διαλόγου"
ανακοίνωσε ότι θα γίνει Διοικητικός-Οικονομικός απολογισμός
του δήμου ( κάτι που ενώ είναι υποχρέωση του Δήμου να κάνει
κάθε χρόνο και δεν έχει γίνει ποτέ μέχρι σήμερα), στις 27 Ιουνίου 2011 στα Άστρα.
Η ανακοίνωση του κ.Δημάρχου έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τους παρευρισκόμενους δημοτικούς συμβούλους χωρίς να γίνει συζήτηση για τον τρόπο οργάνωσης μια τόσο σοβαρής δημόσιας συζήτησης. Την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011 στάλθηκε πρόσκληση
στους δημοτικούς συμβούλους η οποία αναφέρει:

Κύριοι Σύμβουλοι,     

Σας προσκαλώ να προσέλθετε στις 27/06/2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00
στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει στην αίθουσα
του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου
67 του Ν. 3852/10 «Αυτοδιοίκηση και Αποκεντρωμένη Διοίκηση – Πρόγραμμα
Καλλικράτης», με θέμα ημερήσιας διάταξης : Απολογισμός Πεπραγμένων
Η Πρόεδρος
Καλλιόπη Αλιφραγκή

Πρόκειται για πασιφανή παραποίηση της αρχικής ανακοίνωσης – απόφασης τού
Δημοτ.
Συμβουλίου ως προς το τόπο της δημόσιας ανοικτής συνεδρίασης τού Δημ. Συμβουλίου,
για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για το Δήμο και τους πολίτες
εξ αιτίας της άσχημης οικονομικής κατάστασης που έχει περιέλθει ο Δήμος και η χώρα.

Ως "Χώρος Αναζήτησης και Διαλόγου Βύρωνα" που απαιτήσαμε να γίνει πράξη η υπο-χρέωση της Δημοτικής Αρχής για το δημόσιο απολογισμό, για  ενημέρωση και συζήτηση
με τους πολίτες θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής: Για να αποκτήσει νόημα μια ανοικτή δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά
την πόλη και τους πολίτες της, χρειάζεται ο Δήμος να πάρει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα και να απευθύνει  ανοικτό δημόσιο κάλεσμα προς τους πολίτες και τους φορείς
της πόλης, με κάθε πρόσφορο τρόπο (αφίσα, πρόσκληση, ιντερνετ κλπ), ώστε να γίνει γνωστό σε όλους τους πολίτες και να επιδιωχθεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή.
Να γίνει στο χώρο που αρχικά ανακοινώθηκε στα Άστρα ή σε κάποια πλατεία(Ταπητουργείο) για να χωρέσουν οι πολίτες και να μπορεί να γίνει συζήτηση. 
Να δοθεί το εισηγητικό κείμενο του κ. Δημάρχου στην δημοσιότητα ώστε να
αποτελέσει και την βάση συζήτησης.
Εάν δεν γίνουν αυτά και άλλα, δεν νοείται δημόσιος απολογισμός στους πολίτες και
τους φορείς, αλλά επιλέγεται για μια τυπική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
που γίνεται  γα να βγει ο Δήμος από την νομική υποχρέωση που έχει απέναντι στους
πολίτες και το νόμο. 
Τις ημέρες που διανύουμε το ενδιαφέρον των πολιτών είναι στραμμένο στις κεντρικές πολιτικές εξελίξεις και γεγονότα. Χιλιάδες πολίτες συμμετέχουν στις μεγάλες συγκε-
ντρώσεις στις πλατείες και τις απεργίες. Οι ημερομηνίες 26-27-28-28-30 Ιουνίου 2011
είναι οι μέρες που θα κορυφώνονται οι λαϊκές κινητοποιήσεις στις πλατείες,θα γίνονται απεργίες με στόχο να μη ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα από την βουλή που επιβάλει νέα βάρβαρα μέτρα σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας. Χιλιάδες συμπολίτες
μας θα συμμετέχουν σε αυτές. Ο  ίδιος ο Δήμος οφείλει να συμμετέχει και να συμβάλει
ώστε αυτά τα μέτρα να μην ψηφιστούν γιατί και για τους Δήμους θα έχουν ολέθριες επιπτώσεις.
Για τους παραπάνω λόγους καλούμε την Δημοτική Αρχή και τον κ. Δήμαρχο :
Α) Να πάρει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ( ενημέρωση - κάλεσμα των πολιτών,
χώρος συζήτησης, εισηγητικό κείμενο) ώστε να μπορεί αντικειμενικά να γίνει
ουσιαστική συζήτηση για το Διοικητικό και Οικονομικό απολογισμό του Δήμου και
να μην είναι μια τυπική διαδικασία απλά και μόνο για να βγει ο Δήμος από την
τυπική και νομική  υποχρέωση χωρίς την συμμετοχή των πολιτών
Β) Να ορισθεί μία ημερομηνία σε συνεννόηση με τις Δημοτικές Παρατάξεις που να μη συμπίπτει με τις μεγάλες κινητοποιήσεις του λαού μας, ώστε όποιος θέλει να μπορεί
να πάρει μέρος.
Καλούμε όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις, τον κάθε Δημοτικό Σύμβουλο ξεχωριστά,
τον Συμπαραστάτη του Δημότη να ασκήσουν ουσιαστικό ρόλο και έλεγχο πάνω σε
αυτό το ζήτημα ώστε να οργανωθεί μια ουσιαστική ανοικτή δημόσια συζήτηση.
Μια ουσιαστική ενημέρωση, συζήτηση με τους πολίτες είναι χρήσιμη για την πόλη.
Είναι ένα βήμα ουσιαστικής δημοκρατίας στην πόλη.
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε, ότι ο Δήμος (ο κ. Δήμαρχος οι κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι)
δεν θα πάρουν  όλα τα μέτρα για μια δημόσια ουσιαστική συζήτηση με τους πολίτες
και τους φορείς της πόλης και να μας οδηγήσουν σε μια ανούσια τυπική συνεδρίαση,
για να βγουν από την υποχρέωση. 
Ο Δήμος βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και οι πολίτες πρέπει να έχουν λόγο.
Να μην αποφασίζονται πράγματα για αυτούς χωρίς αυτούς και πολλές φορές εναντίον
τους."
 
Τι φοβάται ο "παληκαράς" δήμαρχος και δεν έρχεται να μας τα πεί στην πλατεία;

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Θα τους ξεμπροστιάσει στην Κ.Ο ο Παπανδρέου...

Ετοιμος να αποκαλύψει στην έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, τους ηθικούς αυτουργούς του οργανωμένου σχεδίου ανατροπής του αλλα και να πει όλη την αλήθεια στόν Ελληνικό λαό για τα συμφέροντα που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση του τόπου, είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Θα πάρει κεφάλια και θα καταγγείλλει νέα αποστασία λένε κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου...

Νίκος Παπανδρέου:"Θα τρίζουν τα κόκκαλα των Παπανδρέου..."

"Θα τρίζουν τα κόκκαλα των Παπανδρέου με αυτό που πας να κάνεις...",λέγεται ότι είπε στον πρωθυπουργό ο αδελφός του Νίκος  που τον επισκέφθηκε στο Μαξίμου μόλις άκουσε απο τα ΜΜΕ το σενάριο για παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου και σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας...

Η φράση αυτή ήταν σύμφωνα με πληροφορίες καθοριστική προκειμένου ο πρωθυπουργός να κάνει πίσω στις απαιτήσεις Σαμαρά για Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας με υπηρεσιακό πρωθυπουργό...

Οι πληροφορίες λένε επίσης ότι ο κ.Παπανδρέου μοιράστηκε τις σκέψεις του πρίν επικοινωνήσει για τελευταία φορά με τον Αρχηγό της Ν.Δ και με τους Γιάννη Ραγκούση και Ρεγγίνα Βάρτζελη,που και αυτοί με τη σειρά τους διαφώνησαν με το ενδεχόμενο παραίτησης του.

Σαρωτικός ο ανασχηματισμός.

Σίγουρη θεωρείται η απομάκρυνση του υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου και των υφυπουργών του αλλα και του κ.Θόδωρου Πάγκαλου από τη θέση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης.

Ο κ. Παπανδρέου για να "καλμάρει" την εσωκομματική αντιπολίτευση σκέφτεται να αναβαθμίσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο που μετά το Λουκά Παπαδήμο ακούγεται για τη θέση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας.

Σε θέσεις κλειδιά αναμένεται να τοποθετηθούν οι Δημ.Ρέππας, Ανδ.Λοβέρδος, Μαρ.Ξενογιαννακοπούλου, Μιχ.Χρυσοχοίδης, Χρ.Παπουτσής και Χαρ.Παμπούκης.

Στη νέα του κυβέρνηση ο Γιώργος Παπανδρέου σκέφτεται να χρησιμοποιήσει και στελέχη του ιστορικού ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα  με πληροφορίες ακούγονται τα ονόματα των:
Απόστολου Κακλαμάνη, Βάσως Παπανδρέου, Μιλτιάδη Παπαιωάννου, Κώστα Γείτονα, Χρήστου Πρωτόπαπα, Αλέκου Παπαδόπουλου...

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα: "Τα βάρβαρα μέτρα δεν θα περάσουν..."


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Βυρωνιώτες, Βυρωνιώτισες,
Νέος συναγερμός πρέπει να σημάνει σε όλους τους εργασιακούς χώρους  και τις λαϊκές συνοικίες.
Κυβέρνηση, Τρόικα, πλουτοκρατία ετοιμάζουν μια πρωτόγνωρη έφοδο ενάντια στα δικαιώματα και στην ίδια τη ζωή του λαού. Τα νέα βάρβαρα μέτρα δεν είναι ξεκομμένα από τα προηγούμενα και ούτε, φυσικά, είναι τα τελευταία. Αποτελούν μέρος μιας ενιαίας, στρατηγικά σχεδιασμένης επίθεσης. Επιτίθενται με νέα αγριότητα στα εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά, συνολικά στα δικαιώματα, ιδιωτικοποιούν και ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία.  Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να περάσει δια πυρός και σιδήρου τα νέα μέτρα-κόλαση για το λαό για να σωθούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες.
Απ’ άκρη σ’ άκρη και στο Δήμο του Βύρωνα πρέπει να ακουστεί παντού ότι ο λαός δεν δέχεται να πληρώνει για την κρίση και το χρέος. Καμιά υποταγή στα τρομοκρατικά διλήμματα και απειλές. Το ζήτημα είναι να σωθεί ο λαός, όχι οι επιχειρηματίες, βιομήχανοι, εφοπλιστές και κερδοσκόποι, όπως επιδιώκουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και τα πολιτικά τους στηρίγματα.
Απέναντι σ’ αυτή την επίθεση απαιτείται οργανωμένος αγώνας με σχέδιο και στόχο που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων, θα φωτίζει τις αιτίες της κρίσης, θα ενισχύει τη δράση και οργάνωση, σε ταξική κατεύθυνση. Κάθε εργασιακός χώρος και συνοικία πρέπει να μετατραπεί σε κέντρο αγωνιστικής συσπείρωσης, αλληλεγγύης και αντεπίθεσης. Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση των εργαζομένων. Αυτό φοβούνται κυβέρνηση και εργοδότες. Αυτή είναι η δύναμη που μπορεί να απαντήσει στην τρόικα. Αυτή η οργανωμένη δράση είναι που πρέπει να στεριώσει σε εργασιακούς χώρους, εργατογειτονιές, να «βγει» σε δρόμους και πλατείες, σαν συνέχεια των μεγάλων διαδηλώσεων του λαού στις πλατείες (κίνημα αγανακτισμένων), εκφράζοντας τη συσσωρευμένη οργή του και αγανάκτηση. Γιατί αυτά τα μέτρα έχουν συγκεκριμένη στόχευση και είναι απαραίτητα για την εργοδοσία. Στοχεύουν στο ξεπέρασμα της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου.

Βυρωνιώτες, Βυρωνιώτισες,
Ο Δήμος Βύρωνα, σαν εργασιακός χώρος, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής. Κατ’ αρχήν η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες για την οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι Δήμοι, αφού τους οφείλει 11 δισ. Ευρώ και τους κλέβει 1.386.000 Ευρώ στον προϋπολογισμό του 2011 που ψήφισε η Βουλή, χρήματα που εισέπραξαν οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ απ’ τους Δημότες. Έτσι οι Δημοτικές Αρχές μεταφέρουν τα βάρη στις λαϊκές οικογένειες με αύξηση των δημοτικών τελών (3,5% αυξήθηκαν στο Δήμο Βύρωνα), με περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, με ανταποδοτικότα στις κοινωνικές υπηρεσίες, με σημαντικές ελλείψεις στις υποδομές του Δήμου.
Οι αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους στο Δήμο, ΝΠΔΔ, Δημοτική Επιχείρηση, θα πολλαπλασιάζονται με την μη πληρωμή υπερωριών, την καθυστέρηση καταβολής του μισθού, τις απολύσεις συμβασιούχων, αλλά ακόμα και αορίστου χρόνου, την αύξηση του ωραρίου, το πάγωμα προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, συνέπεια των οποίων θα είναι η υπολειτουργία όλων των υπηρεσιών του Δήμου, με έντονες τις επιπτώσεις στους δημότες. Οι όποιες προσωρινές λύσεις δίνονται δεν βγάζουν από το αδιέξοδο. Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής του κ. Χαρδαλιά είναι πολιτικές και δεν έχουν να κάνουν μόνο με φαινόμενα κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης. Έχουν να κάνουν με την εφαρμογή των κυβερνητικών εντολών για την εφαρμογή του Καλλικράτη, για ξεπούλημα ακίνητης δημοτικής περιουσίας, αύξηση δημοτικών τελών, κατάργηση κοινωνικών παροχών, ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες του δήμου, καθυστέρηση στην πληρωμή δεδουλευμένων υπερωριών, ελλείψεις αναλώσιμων, ανταλλακτικών κλπ. Αντί λοιπόν, ο κ. Χαρδαλιάς να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής στη λειτουργία του Δήμου, ας διεκδικήσει μαζί με τους άλλους δημάρχους τους οφειλόμενους πόρους απ’ την Κυβέρνηση και ας αντισταθεί σ’ αυτήν την πολιτική.
Οι εργαζόμενοι στο δήμο Βύρωνα με κινητοποιήσεις διαφόρων μορφών, όπως αποχή απ’ την υπερωριακή εργασία Σαββατοκύριακα και αργίες, συγκεντρώσεις και πορείες, αποκλεισμούς και καταλήψεις:
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
1.      Την άμεση πληρωμή των υπερωριών από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλη 2011.
2.      Την εφαρμογή της ΣΣΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και στους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης και στους εργαζόμενους του Δήμου που είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ.
3.      Την καταβολή του γάλακτος αναδρομικά από 1η Μάρτη 2011 και την έναρξη της καθημερινής του παροχής.
4.      Να εγκριθούν όλες οι εσωτερικές μετατάξεις στο Δήμο χωρίς άλλη καθυστέρηση.
5.      Να διεκδικηθούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – να αντιμετωπισθεί με τον πιο λειτουργικό τρόπο η μεγάλη έλλειψη προσωπικού σε ορισμένες υπηρεσίες του δήμου.
6.      Όχι στο νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο στο δημόσιο. Όχι στην επέκταση του ωραρίου εργασίας. Όχι στη διαρκή λιτότητα.
7.      Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και τις απολύσεις. Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους.
8.      Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου που είναι αίμα και ιδρώτας δικός μας και των πατεράδων μας.
9.      Δεν θα αποδεχθούμε να βασανίζουν τα παιδιά μας, χτυπώντας επί χρόνια κλειστές πόρτες για μια κακοπληρωμένη θέση εργασίας.
10.  Δημόσια, κοινωνική ασφάλιση για όλους. Κάτω τα χέρια από τα ασφαλιστικά ταμεία, τις επικουρικές συντάξεις, το ΕΦΑΠΑΞ.
11.  Καμιά αναγνώριση του χρέους. Το χρέος είναι δημιούργημα των μεγαλοεπιχειρηματιών, εφοπλιστών, τραπεζιτών και όχι των εργαζομένων.
 
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΡΙΤΗ 14 ΙΟΥΝΗ 2011 - 11πμ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΙΟΥΝΗ
ΟΛΟΙ  ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΝΗ 2011 - 7.30 πμ
ΚΑΜΜΙΑ ΘΥΣΙΑ – ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Ολοι μαζί να σπάσουμε τα δεσμά του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ...

Απεργιακό "λουκέτο" την Τετάρτη 15 του μήνα,ενάντια στο "ΜΝΗΜΟΝΙΟ-2" που προωθούν Κυβέρνηση-ΔΝΤ...Θα "νεκρώσουν" ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας.
Στην κινητοποίηση θα λάβουν μέρος και οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, τις μεταφορές, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια. Στη γενική απεργία θα συμμετάσχουν η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ, με τρίωρη στάση εργασίας, κατά την οποία επιχειρήσεις και καταστήματα θα κατεβάσουν "ρολά" από τις 12:00 έως τις 15:00. Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την ίδια ημέρα και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ. 
Η συνέχεια θα δοθεί στις 21 Ιουνίου, ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης, όπου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα διοργανώσουν από κοινού νέα κινητοποίηση.
Το απεργιακό ραντεβού θα ανανεωθεί για την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, η οποία θεωρείται πιθανό να πραγματοποιηθεί στις 28 του μήνα, με τα συνδικάτα να σχεδιάζουν νέα γενική απεργία.
Τα συνδικάτα είναι πιθανό να προχωρήσουν σε νέα κινητοποίηση στις5 Ιουλίου, όταν θα συζητείται ο εκτελεστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου, που επιβάλει νέες εισφορές, φόρους και περικοπές.

"Τίποτα-τίποτα δε μας σταματά..."

«Δεν πάμε διακοπές, δεν πάμε παραλία θα είμαστε όλοι εδώ κάθε μέρα στην πλατεία...» 
Με το σύνθημα αυτό οι "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ" συγκεντώθηκαν και χθές παρά τη βροχή στις πλατείες Συντάγματος και στο Λευκο Πύργο.
Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα αν και ενθουσιώδης και με παλμό ήταν αισθητά μικρότερη από αυτή της προηγούμενης Κυριακής και ενδεχομένως μικρότερη και από την πρώτη συγκέντρωση πριν από τρεις εβδομάδες. Αιτία τής όχι και τόσο μαζικής προσέλευσης η αργία του Αγίου Πνεύματος, όπου αρκετοί πολίτες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την πόλη για το τριήμερο, αλλά και η βροχή που έπεσε επί αρκετή ώρα και προκάλεσε πολλά προβλήματα σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας. Όμως ο προσανατολισμός των «Αγανακτισμένων» επικεντρώνεται στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 15 Ιουνίου, ημέρα της γενικής απεργίας, με αφορμή τη συζήτηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Βραβείο Γκίνες στον κοντύτερο άνθρωπο στον κόσμο...

Το βραβείο Γκίνες ήταν το δώρο των γενεθλίων, του 18χρονου  Τζουνρέι Μπαλάουιν απο τις Φιλιππίνες, του κοντύτερου ανθρώπου στον πλανήτη...
Είναι μόλις 59,93 εκατοστά!
Ο 18χρονος Τζουνρέι Μπαλάουιν (Junrey Balawing), σταμάτησε να ψηλώνει στην ηλικία των δύο ετών, όπως δήλωσε ο πατέρας του. Είναι πάνω από 7 εκτατοστά κοντύτερος από τον πρώην κάτοχο του ρεκόρ, τον Νεπαλέζο Καγκέντρα Ταπά Μάγκάρ (Khagendra Thapa Magar) από το Νεπάλ, ο οποίος κατέκτησε το ρεκόρ τον περασμένο Οκτώβριο.
Συγγενείς του λένε ότι δυσκολεύεται να σταθεί και να περπατήσει, ωστόσο η κοινότητα τον έχει υπό την προστασία της.
"Και επισήμως είναι ο πιο κοντός άνθρωπος στον κόσμο", ανακοίνωσε ο αξιωματούχος των Ρεκόρ Γκίνες, Κρεγκ Γκλεντέι, μπροστά από τους ζητωκραυγάζοντες συγγενείς και φίλους του 18χρονου στην πόλη Σινταγκαν του νησιού Μιντανάο των νότιων Φιλιππίνων.
"Σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας στον γιο μου", δήλωσε ο πατέρας του κατόχου του ρεκόρ.
Ο Τζουνρέι Μπαλάουιν έσβησε το κεράκι στην τούρτα των γενεθλίων του λέγοντας ότι είναι κουρασμένος.
Ο πατέρας του τόνισε ότι ο Τζουνρέι ήταν ένα φιλάσθενο παιδί και οι γιατροί δεν έχουν εντοπίσει το λόγο που σταμάτησε να ψηλώνει, ενώ τα άλλα τρία αδέλφια του έχουν κανονικό ύψος.

Υ.Γ/ Υπάρχουν και "κοντύτεροι" στη χώρα μας αλλα και στη γειτονιά μας...!

Συνεδριάζει αύριο Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα...

Για αύριο Τρίτη 14 του μήνα είναι προγραμματισμένο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα.

Η Ημερήσια Διάταξη έχει ώς εξής:

 
Α. Αιτήσεις-Ανακοινώσεις-Αναφορές
Β. Θέματα προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων
1. Ορθή επανάληψη της υπ΄ αριθμ. 65/2011 απόφασης Δ.Σ. που αφορά συγχώνευση Σχολικών Επιτροπών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
2. Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 22/2011 απόφασης του Ν.Π. «ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ » , που αφορά καθορισμό αριθμού κ΄ ειδικοτήτων για την πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου
3. Λήψη απόφασης για την αντιμισθία  Προέδρου κ΄ Αντιπροέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. «ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ»
4. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την λειτουργία Ειδικού  Σχολείου
5. Σύσταση προσωρινών προσωποπαγών θέσεων Ι.Δ. Αορίστου Χρόνου στο Δ. Βύρωνα
6. Έγκριση ωραρίου λειτουργίας Δημοτικής Συγκοινωνίας σε 16ωρη βάση για το έτος 2011
7. Έγκριση προϋπολογισμού του Ν.Π. «Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας κ΄Ραϋμόνδου Ντάνκαν »
8. Συζήτηση και λήψη απόφασης για συνεργασία του Δ.ΒΥΡΩΝΑ με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ»
9. Έγκριση μετατόπισης περιπτέρου Θ.Π. της Δαγδόγλου Ερασμίας από την οδό 28η Οκτωβρίου 55 στον Καρέα σε νέα θέση επί της πλατείας Bιάνου
10. Κοπή δέντρων
11. Παραχώρηση αναπηρικών θέσεων στάθμευσης
12. Ανανέωση αναπηρικών θέσεων στάθμευσης
13. Ανακεφαλαιωτικοί πίνακες
14. 3η Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δ. Βύρωνα οικονομικού έτους 2011 
15. Έγκριση όρων προκήρυξης για τη πλήρωση κενής οργανικής θέσης Δικηγόρου στο Δήμο
16. Απόσπαση 2 υπαλλήλων από το ΝΠΔΔ Ο.Π.Α. στο Δήμο Βύρωνα

Η ιστορία του Αγίου Πνεύματος

Η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος πάνω στους Αγίους Αποστόλους κατά την ιστορική εκείνη ημέρα, δέκα ημέρες μετά την ένδοξη Ανάληψη του Κυρίου στους ουρανούς, αποτελεί την αρχή μιας καινούργιας δημιουργίας του κόσμου.
Γιατί όπως τότε, στην αρχή της πρώτης δημιουργίας, το Πνεύμα του θεού έφερε τον κόσμο από το άμορφο χάος της αβύσσου στην ομορφιά της υλικής δημιουργίας και στο φως της ζωής, έτσι και τώρα «η βιαία πνοή» του ιδίου Αγίου Πνεύματος, αναπλάθει την παραμορφωμένη από την αμαρτία μάζα των εθνών και δημιουργεί τον νέο λαό του θεού, την Εκκλησία. 



Πνευματικό σεισμό δημιούργησε μέσα στις καρδιές των ανθρώπων η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος την ημέρα εκείνη.

Ο απόστολος Πέτρος ήταν εκείνος που ανέλαβε να μιλήσει στο πλήθος που συγκεντρώθηκε για να δει τι ήταν αυτό το υπερφυσικό φαινόμενο, που σαν βίαιος άνεμος κατέβηκε από τον ουρανό και γέμισε το σπίτι, όπου βρίσκονταν οι μαθητές.

¨Εμειναν κατάπληκτοι οι παρευρισκόμενοι, όταν ο καθένας από τους διαφορετικούς ανθρώπους που βρίσκονταν την ημέρα εκείνη στα Ιεροσόλυμα άκουγε τους Αποστόλους να μιλάνε τη δική του γλώσσα. Με απορία έλεγαν μεταξύ τους : «Μα αυτοί που μιλάνε δεν είναι Γαλιλαίοι; Πώς εμείς τους ακούμε να μιλάνε στη δική μας μητρική γλώσσα;» ‘Ησαν δε οι συγκεντρωμένοι, Πάρθοι, Μήδοι, Ελαμίτες, κάτοικοι της Μεσοποταμίας, της Ιουδαίας, της Καππαδοκίας, του Πόντου, της Ασίας, της Φρυγίας, της Παμφυλίας, της Αιγύπτου, της Λιβύης, Ρωμαίοι εγκατεστημένοι στην Παλαιστίνη, Κρήτες και Άραβες.
Ολοι αυτοί έμειναν εκστατικοί και απορούσαν τι να σημαίνει άραγε το φαινόμενο αυτό. Άλλοι χλεύαζαν και άλλοι έλεγαν ότι «γλεύκους μεστωμένοι εἰσίν» δηλαδή  ότι οι Απόστολοι είναι μεθυσμένοι.

Στην ομιλία του ο Πέτρος, τους εξήγησε ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι μεθυσμένοι μια τόσο πρωϊνή ώρα (9η πρωϊνή) και θύμισε στους Ιουδαίους την προφητεία του Ιωήλ, που έλεγε ότι μετά τον ερχομό του Μεσσία, ο Θεός θα μοιράσει τα χαρίσματα του Πνεύματος Του σε όλους τους Ανθρώπους ( Ιωήλ Β′ 28). Το κεντρικό όμως σημείο της ομιλίας του αποστόλου Πέτρου ήταν ο τονισμός του γεγονότος της Αναστάσεως του Χριστού. Είπε χαρακτηριστικά «τοῦτον τόν Ἰησοῦν (που εσείς σταυρώσατε), ἀνέστησε ὁ θεός, οὗ πάντες ἡμεῖς ἐσμέν μάρτυρες» (Πραξ. Β´ 32). Στη συνέχεια, τελείωσε την ομιλία του καλώντας όλους να μετανοήσουν και να βαπτιστούν στο όνομα του Χριστού, ώστε να συγχωρεθούν οι αμαρτίες τους και να λάβουν τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος.

Εκείνη την ημέρα πίστεψαν και βαπτίστηκαν τρεις χιλιάδες άνθρωποι.

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Νέο χαράτσι σε χαμηλόμισθους και συνταξιούχους απο την κυβέρνηση του "ΠΑΣΟΚ"!!!

Σκληρά και αντιλαικά τα νέα μέτρα που περιλαμβάνονται στο "ΜΝΗΜΟΝΙΟ-2", που κατατέθηκε στη Βουλή αφού πρώτα εγκρίθηκε απο του Υπουργικό Συμβούλιο.

Βάζουν «κεφαλικό φόρο», «κατεβάζουν» στο μισό το αφορολόγητο για κατοχή ακίνητης περιουσίας, αλλά το ξανασκέπτονται για την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης κίνησης.

Κατ’ αρχήν για 2 χρόνια θα επιβληθεί η ειδική εισφορά σε μισθωτούς και συνταξιούχους (με το υπουργείο Οικονομικών να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για τετραετία) όπως προκύπτει από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα: Το ποσό που υπολογίζει να εισπράξει φέτος και του χρόνου η Κυβέρνηση φτάνει το 1,8 δις. ευρώ, συνυπολογίζοντας όμως την αλλαγή των τεκμηρίων διαβίωσης που γίνονται «σκληρότερα», αλλά και την εφαρμογή νέων τεκμηρίων για ελεύθερους επαγγελματίες.


Το νέο «χαράτσι» στους ιδιοκτήτες ακινήτων θα φέρει στα κρατικά ταμεία 500 εκατ. Φέτος, με την μείωση του αφορολογήτου στα 200.000 ευρώ.


Τα τέλη κυκλοφορίας θα αυξηθούν, ενώ θα επιβληθεί έκτακτη εισφορά στους κατόχους ακριβών ΙΧ, ακινήτων, σκαφών και στους έχοντες πισίνες.


Από την 1η Σεπτεμβρίου αυξάνεται ο συντελεστής ΦΠΑ από το 13% στο 23% στις υπηρεσίες εστίασης (ταβέρνες, κλπ.).


Μεταξύ άλλων προβλέπεται και η επιβολή ειδικής εισφοράς 8% στους συνταξιούχους κάτω των 60 ετών για ποσά άνω των 1700 € πλην όσων έχουν απολυθεί αυτοδικαίως (π.χ. στρατιωτικούς, σώματα ασφαλείας κλπ) και αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης στις συντάξεις άνω των 1700 ευρώ. 


Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, μεταξύ άλλων, προβλέπει παρεμβάσεις ύψους 28 δισ. ευρώ για το 2011 και όλα τα χρόνια έως το 2015, την μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων μέσω της μείωσης του αριθμού των συμβασιούχων, την μείωση των δαπανών για εξοπλιστικά προγράμματα την περίοδο 2010-2015 πάνω από 800 εκατ. ευρώ, την αναστολή του πόθεν έσχες για κάθε κατοικία για τα επόμενα δύο χρόνια, κ.λπ.


Επίσης, από το 2011 ξεκινάει η σταδιακή μετάβαση στο νέο ενιαίο μισθολόγιο που θα θεσπιστεί τον Ιούλιο. Με το νέο ενιαίο μισθολόγιο, ενώ ένα μεγάλο μέρος των σημερινών επιδομάτων ενσωματώνονται στο βασικό μισθό, καθώς το μισθολόγιο του δημοσίου τομέα εναρμονίζεται με τα δεδομένα του ιδιωτικού τομέα και οι μισθοί συνδέονται με τους ρόλους και τις θέσεις των υπαλλήλων


Το υπουργείο Οικονομικών έχει αλλάξει τους στόχους –σε σχέση με αυτά που παρουσίαζε στις 23 Μαίου- κάνοντας επιπλέον παρεμβάσεις:

1. Στον εξορθολογισμό της μισθολογικής δαπάνης του δημοσίου. Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε «εξοικονόμηση» 1,7 δις ευρώ, αλλά τελικά το «ψαλίδι» θα είναι 2,2 δις ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο ενιαίο μισθολόγιο που θα ισχύσει από τον Ιούλιο θα «συνδέσει» τις αμοιβές με την θέση και την απόδοση των υπαλλήλων και θα καταργηθούν επιδόματα που διαφοροποιούν τις αμοιβές μεταξύ των υπουργείων άνευ λόγου και αιτίας. Παράλληλα, θα γίνει αντιστοίχηση των αμοιβών του Δημοσίου με αμοιβές ίδιου επιπέδου προσόντων στον ιδιωτικό τομέα.


2 .Στην μείωση των δαπανών των ασφαλιστικών ταμείων και στην περικοπή των κοινωνικών δαπανών. Από 3,4 δις ευρώ που ήταν στις 23 Μαΐου οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις ανέβηκαν τελικά στα 4,5 δις ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι τα κοινωνικά επιδόματα θα μειωθούν πολύ περισσότερο από ότι υπολογιζόταν.


3. Στην μείωση των φοροαπαλλαγών και την αύξηση άλλων φορολογικών εσόδων. Πρόκειται για την σημαντικότερη αλλαγή, αφού αρχικά η κυβέρνηση υπολόγιζε ότι θα εξοικονομήσει 4,6 δις ευρώ και χθες ανακοινώθηκε ότι θα φτάσει στα 6 δις ευρώ το όφελος. Στις φοροαπαλλαγές εντάσσεται και η μείωση του αφορολογήτου ορίου, για το οποίο γίνεται «μεγάλη κουβέντα» στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες μέρες.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που κατατέθηκε στη Βουλή και περιλαμβάνει τα σκληρότερα μέτρα στην ιστορία της χώρας, γίνεται σαφής αναφορά για το μέγεθος του χρέους της χώρας σε περίπτωση που δεν υπήρχε καμία παρέμβαση.

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα:"Φτάνει πιά..."


 ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Η συνεχιζόμενη εδώ και μέρες, αυθόρμητη κινητοποίηση του λαού και της νεολαίας της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων, εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την διαρκώς αυξανόμενη κοινωνική οργή και αγανάκτηση, απέναντι σε όλους εκείνους που κυβέρνησαν την χώρα και στο όνομα της δημοκρατίας και των πολιτών, μας οδήγησαν στην σημερινή οικονομική κατοχή της τρόικα και του μνημονίου.
Η συνεχιζόμενη πανευρωπαϊκή κινητοποίηση αποδεικνύει πως οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ξεπερνούν την σκουριά του διαχωρισμού τους με βάσει το κόμμα, το χρώμα, την παράταξη και την θρησκεία… και ενώνονται σε ένα ορμητικό ποτάμι μιας νέας ανεξάρτητης κοινωνικής ταξικής ενότητας. Λένε σε όλους εκείνους που συνήθισαν τόσα χρόνια να κοροϊδεύουν τον λαό, να πλουτίζουν και να μας ζητάνε κάθε τόσο να πληρώσουμε τις απάτες και την διαφθορά τους, ένα ηχηρό φτάνει πια. Όλοι εκείνοι που κερδοσκόπησαν τόσα χρόνια στις πλάτες μας (Επιχειρηματίες- Τραπεζίτες και Πολιτικό προσωπικό), έχουν αρχίσει πλέον να φοβούνται. Καταλαβαίνουν ότι η εποχή των εύκολων υποσχέσεων και του κομματικού πατριωτισμού, με τα οποία μας ενσωμάτωναν και μας καθήλωναν στα πλαίσια των δικών τους αστικών επιλογών, έχει ξεφτίσει. Ο λαός τους παίρνει παντού με τις ντομάτες… Όλοι αυτοί, που χωρίς την δική μας εργασία δεν μπορούν να κινήσουν τίποτα, αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι δεν βγήκαμε στις πλατείες ούτε από μόδα, ούτε ως ασπόνδυλα άτομα, αλλά ως συνειδητές κοινωνικές προσωπικότητες που δεν ανεχόμαστε να μας εκβιάζουν συνεχώς στο όνομα «των αγορών και των κεφαλαίων» και αναζητούμε τους δρόμους για μια κοινωνία της ισότητας και της δικαιοσύνης με άμεση εργατική δημοκρατία και συμμετοχή. Αρνούμαστε να δεχθούμε, πως την εποχή της μεγαλύτερης τεχνολογικής και παραγωγικής επάρκειας και της αμύθητης παραγωγής πλούτου, εμείς που κινούμε τον τροχό της ιστορίας, θα είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε συνεχώς υπό την δαμόκλεια σπάθη της ανεργίας και της κοινωνικής εξαθλίωσης, με την τρόικα και τα μνημόνια πάνω από το κεφάλι μας. Αλήθεια για ποιο λόγο να εμπιστευθούμε αυτούς που μας οδήγησαν εδώ; Δεν είναι αρκετά αυτά που κέρδισαν από τον ιδρώτα μας όλη την προηγούμενη περίοδο και τα αποθησαύρισαν στις τράπεζες της Ελβετίας και σε offshore εταιρείες;
Εργαζόμενοι/ες, Άνεργοι/ες, Νέοι/ες,
Χρειάζεται να μεταφέρουμε τον παλμό της πλατείας, το πολύχρωμο βουητό της, μέσα στους χώρους εργασίας. Να μετατρέψουμε τα συνδικάτα σε πραγματικά κάστρα των ίδιων των εργαζομένων, των αναγκών και των δικαιωμάτων μας. Με διαδικασίες συνελεύσεων, αποφάσεων διοικητικών συμβουλίων και την συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων, να ενισχύσουμε τις προσπάθειες δημιουργίας ευρύτερων αντιμνημονιακών συντονισμών. Μπροστά στον ολοκληρωτικό πόλεμο του κεφαλαίου, πρέπει τα συνδικάτα να υπερβούν τον σημερινό εαυτό τους, να κατακτήσουν μια ανεξάρτητη ταξική ενότητα και δράση, να γίνουν πραγματικά όργανα πάλης για τα συμφέροντα των εργαζομένων, κόντρα στην πολιτική της συμβιβασμένης – εκφυλισμένης ηγεσίας των ΓΣΕΕ / ΑΔΕΔΥ, αλλά και του κομματικού συνδικαλισμού (ΠΑΜΕ). Απαιτείται περισσότερο από ποτέ η συγκρότηση ενός γενικού αγωνιστικού και απεργιακού συντονισμού των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας με στόχο την ανάσχεση της επίθεσης, την ανατροπή της κυβέρνησης, του μνημονίου και την εκδίωξη της τρόικα.
Σε αυτό τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι. Οι εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη, δίνουν και αυτοί τη δική τους μάχη. Όλοι μαζί μπορούμε να συντονίσουμε τον αγώνα μας, μπορούμε να ανατρέψουμε τη πολιτική τους, μπορούμε να νικήσουμε. 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

Το "ΧΑΜΟΓΕΛΟ" ζητάει τη στήριξη μας...

«ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ
ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σας προσκαλεί
την Κυριακή 12 Ιουνίου 2011,  από τις 10 το πρωί έως  τις 11 το βράδυ
στο χώρο του θεάτρου Βράχων  «Aννα Συνοδινού»
σε μια ημέρα γιορτής για όλα τα παιδιά.

Σκοπός της εκδήλωσης, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βύρωνα,  είναι η  ενημέρωση του κοινού και η  στήριξη του συλλόγου, όπου μετά από 16  χρόνια λειτουργίας  βρίσκεται οικονομικά στη πιο δύσκολη φάση της ζωής του.

Ελάτε να στηρίξουμε τα όνειρα και τα χαμόγελα των παιδιών μας, γιορτάζοντας με πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα που υποστηρίζονται από χορηγούς και εθελοντές:

 - Ζωγραφική
 - Graffity
 - Κηπουρική
 - Παιχνίδια
 - Ζωντανή μουσική
 - Παζάρι (πάγκοι διαφόρων προϊόντων, λαχνοί, δημοπρασία)
 - Ποδοσφαιρικός αγώνας
 - Μαγειρική


Θα σας περιμένουμε με εκπλήξεις και δώρα.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

10:00  Ζωγραφική  
Δημιουργός: Ιβάν Μαστερόπουλος

10:30 Κηπουρική
Δημιουργός: Γιάννης Χριστόπουλος

14:30- 17:00 Παιχνιδότοπος με εκπλήξεις και κεράσματα 
Εμψυχώτρια: Δήμητρα Καράμπελα

17:00 Γκράφιτι
Δημιουργός :Κωνσταντίνος Γκρικέλης

17:00 Θεατρικό παιχνίδι
Εμψυχώτρια: Μαρία Μπαλούτσου

18:30 Μαγειρική 
Σεφ : Τσολομύτη Ιωάννα

18:30 Χορός hip hop
Απο τη σχολή χορού "DANCING POINT", χορογράφος Αφροδίτη Αντίσου

18:00-19:30
Ποδοσφαιρικός αγώνας 
Παμπαίδων Ολυμπιακού
Παμπαίδων Αθηναικού
Υπογράφει αυτόγραφα Σαργκάνης

19:45 Δημοπρασία έργων τέχνης
Παρουσίαση :
Σίσσυ Φειδά
Γιώργος Λαμπαθάκης

Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας θα λειτουργούν πάγκοι πωλήσεων προιόντων ( Βιβλία, παιχνίδια , κοσμήματα, διακοσμητικά είδη) καθώς και είδη του Συλλόγου. Επίσης θα υπάρχει λαχειοφόρος αγορά.

Μουσικά συγκροτήματα και καλλιτέχνες θα πλαισιώσουν την ημέρα της γιορτής. Η μουσική θα ξεκινήσει από το πρωί και θα λήξει με το τέλος της εκδήλωσης

Ελάτε να ακούσετε τους :
DESKSHADES
FATURO
ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΚΑΡΕΑ
PRB
ΑΓΝΩΣΤΟΙ
ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ
ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΛΟΥΠΟΓΙΑΝΝΗΣ- ΜΠΟΥΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΣΗΜΑΚΗΣ

Είσοδος  ελεύθερη !

Ελάτε όλοι για το ΧΑΜΟΓΕΛΟ στηρίζοντάς το με την παρουσία σας, γιατί όλα τα παιδιά αυτού του κόσμου είναι και δικά μας παιδιά!

Πηγή: "ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"