Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ: “Η προσφυγή στα δικαστήρια είναι μια πρωτοφανής ενέργεια στην ιστορία της πόλης μας...”

 Με ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη "ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ" καταγγέλει το δήμαρχο Βύρωνα για την πρωτοφανή όπως τη χαρακτηρίζει αντεργατική ενέργεια να προσφύγει στη δικαιοσύνη για τις κινητοποιήσσεις των εργαζομένων...

Στην ανακοίνωση η Αριστερή Παρέμβαση αναφέρει τα εξής:

Καταγγέλλουμε τη νέα αντεργατική ενέργεια και τον αυταρχικό κατήφορο της δημοτικής αρχής του Βύρωνα, που προσέφυγε στα δικαστήρια και ζήτησε να βγει παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων στο δήμο. Η πράξη αυτή έγινε γνωστή στο Σωματείο των Εργαζόμενων σήμερα, αφού έγινε η προσφυγή (18/2), αλλά και η εκδίκαση από το Δικαστήριο (21/2). Δηλαδή, φτάσαμε στο σημείο να γίνονται δίκες και να αποφασίζονται καταδίκες εν αγνοία των ίδιων των άμεσα εμπλεκόμενων. Είναι φανερό ότι αυτά θυμίζουν άλλες εποχές.
Δυστυχώς για τη δημοτική αρχή, οι μάσκες έπεσαν. Στη θέση του υποτιθέμενα προοδευτικού προφίλ, που με τόσο κόπο και με τη συμβολή διαφόρων προσπάθησε να χτίσει ο κ. δήμαρχος, βγήκε στην επιφάνεια ένα αντεργατικό, νεοφιλελεύθερο προσωπείο.
Η δημοτική αρχή αντί να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις εδώ και είκοσι μέρες, καταφεύγει στα δικαστήρια. Την ίδια στιγμή απολύει 47 εργαζόμενους που δούλευαν ανασφάλιστοι, χωρίς καμία σύμβαση (με εξαίρεση τους δύο τελευταίους μήνες) στη δημοτική επιχείρηση. Φανερό είναι ότι θέλει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, ώστε να σταματήσουν να διεκδικούν και να αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους. Ταυτόχρονα, θέλει να επιβάλλει ένα σύνολο από αντιλαϊκά μέτρα που αφορούν τόσο τους εργαζόμενους, όσο και τους κατοίκους.
Ο κ. Χαρδαλιάς δε διστάζει να συκοφαντεί το σωματείο εργαζομένων, να καταφεύγει στα δικαστήρια και να αλλοιώνει την πραγματικότητα, προκειμένου να μην υπάρχουν αντιδράσεις σε μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και τα υιοθετεί και ο ίδιος. Η προσφυγή στα δικαστήρια είναι μια πρωτοφανής ενέργεια στην ιστορία της πόλης μας, καθώς τέτοιες πρακτικές έχουν να εφαρμοστούν στο δήμο από την εποχή της χούντας. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Χαρδαλιάς επιλέγει παρόμοιες πρακτικές καταστολής. Δε δίστασε το 1992, ως στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, να συνοδεύει τα ΜΑΤ που προστάτευαν ιδιωτικές εταιρείες, που μάζευαν απορρίμματα από τις γειτονιές της πόλης, υλοποιώντας την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Από τις ενέργειες αυτές αποδεικνύεται ότι οι πύρινοι λόγοι ενάντια στο μνημόνιο και την τρόικα αποτελούν κούφια λόγια. Η δημοτική αρχή εναρμονίζεται και υλοποιεί πλήρως την πολιτική της τρόικας, του ΔΝΤ και της κυβέρνησης.

Δηλώνουμε τη συμπαράσταση μας στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Η αντεργατική πολιτική της δημοτικής αρχής και της κυβέρνησης δε θα περάσει. Οι μαζικοί αγώνες των εργαζόμενων και των δημοτών θα ανατρέψουν τα σχέδια τους.

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Αγωγή και κατά των εργαζομένων ο δήμαρχος Βύρωνα...για να τους εκφοβίσει!

Μετά τις αγωγές κατά του πολιτικού του αντιπάλου Παναγιώτη Κόνσουλα αλλά και κατά του δημοσιογράφου-διευθυντή της εφημερίδας "ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ" Βασίλη Πουλάκη, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των πρόσφατων δημοτικών εκλογών, ο δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς έκανε αγωγή και κατά των εργαζομένων του δήμου για να σταματήσει τις κινητοποιήσεις τους!
Ο δικομανής δήμαρχος κατέθεσε- όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων- σε αγωγή κρίνοντας παράνομη τη στάση εργασίας που είχε κηρύξει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα για την Παρασκευή 18/2/2011 προκειμένου να πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με αιτήματα:
  • Ενσωμάτωση όλων των Ν. Προσώπων στο Δήμο. Κατάργηση της Δ. Επιχείρησης και ενσωμάτωση στο Δήμο.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να μην υποβαθμιστούν- διαλυθούν- ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες του Δήμου.
  • Εφαρμογή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης της ΠΟΕ ΟΤΑ στους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης Α. Ε.
  • Όχι Δημοτική Επιχείρηση Α. Ε στον πολιτισμό.
  • Άμεση καταβολή των υπερωριών Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου και διασφάλιση της μισθοδοσίας των εργαζόμενων στο Δήμο και τα Νομικά Πρόσωπα χωρίς καθυστέρηση. Καταβολή των χρημάτων που οφείλει ο Δήμος σε εργαζόμενους (φύλακες- Αθλητικό Οργανισμό –Πνευματικό Κέντρο).
Στήν ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι: "Η πρωτοφανής αυταρχική ενέργεια του Δημάρχου αποτελεί βαρύ κρούσμα αυταρχισμού και καταστολής που στοχοποιεί την αγωνιστική δράση του σωματείου και του λαϊκού κινήματος και εντάσσεται στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Βύρωνα να καταστείλει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ποινικοποιώντας τες. Οι ενέργειες αυτές αποτελούν μέρος της συνολικότερης επίθεσης κυβέρνησης, κεφαλαίου, τρόικα, κομμάτων της πλουτοκρατίας, που στην προσπάθειά τους να περάσουν τα βάρβαρα και αντεργατικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων δε διστάζουν να χρησιμοποιούν και την αστική δικαιοσύνη ενάντια στους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων.
Δηλώνουμε ότι η τρομοκρατία, ο αυταρχισμός, οι δικαστικές αγωγές δεν πρόκειται να πτοήσουν την αγωνιστική μας στάση, δεν πρόκειται να ανεχθούμε την ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών μας πρωτοβουλιών και δράσεων.
Η Δημοτική Αρχή οφείλει να επανεκτιμήσει τη στάση της και να σταματήσει τον αυταρχικό κατήφορο. Η αντεργατική της πολιτική εάν δεν αλλάξει θα βρίσκει πάντα απέναντί της τους εργαζόμενους.
Επίσης καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή γιατί προχωρά τη Δευτέρα 28/2 σε απολύσεις 47 εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση με τη δικαιολογία τη λήξη της σύμβασης.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να μην απολύσει κανέναν εργαζόμενο και να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να παραμείνουν στη δουλειά τους όλοι.
Οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων θα συνεχιστούν το Σάββατο 26/2 και την Κυριακή 27/2 με αποχή από την εργασία. Τη Δευτέρα 28/2 νέα κινητοποίηση και συγκέντρωση στο Δημαρχείο.
Η βάρβαρη πολιτική δε θα εφαρμοστεί στο Δήμο Βύρωνα. Καλούμε το δήμαρχο να πάρει πίσω όλες τις αυταρχικές αποφάσεις του και να απαντήσει θετικά στα αιτήματα των εργαζομένων."

Αίτηση κατάθεσης οικονομικών στοιχείων‏ ζητάει η Στάση Βύρωνα...

Η Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα, με το παρακάτω κείμενο που θα καταθέσει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28-2-11, ζητάει την πλήρη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και συζήτηση σε αυτό, όλων των οικονομικών στοιχείων του Δήμου, των Ν.Π.Δ.Δ. και της Δημοτικής Επιχείρησης

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ
Βύρωνας 22-2-11
Προς :
Τον Δήμαρχο Βύρωνα
Αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Βύρωνα
Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα
Θέμα :
«Κατάθεση στοιχείων οικονομικής κατάστασης του Δήμου,
Ν.Π.Δ.Δ. και Δημοτικής Επιχείρησης
Συζήτηση αυτών στο Δημοτικό Συμβούλιο»
Κε Δήμαρχε, κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Ο Δήμος μας βρίσκεται ενώπιον της προσαρμογής του στις διατάξεις που ορίζει ο «Καλλικράτης» .
Σημαντικοί σταθμοί σε αυτή τη διαδικασία είναι η ψήφιση νέου Οργανισμού λειτουργίας του Δήμου, η συγχώνευση ή κατάργηση Ν.Π.Δ.Δ. και η ψήφιση του νέου προϋπολογισμού του Δήμου για το έτος 2011.
Παράλληλα είναι γνωστές οι περικοπές της κρατικής επιχορήγησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εξαιτίας της επιβολής του μνημονίου και της εφαρμογής του «Καλλικράτη».
Με αφορμή και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Δήμο για αιτήματα που είναι σε όλους γνωστά, κυρίως δε για φαινόμενα καθυστερήσεων πληρωμών μισθοδοσίας και υπερωριών , αναστολή της παροχής του γάλακτος κ.λ.π., καθυστερήσεις πληρωμών αλλά και υπερτιμολογήσεις στις συναλλαγές με τους κάθε λογής προμηθευτές του Δήμου, με την παρούσα ζητούμε την άμεση κατάθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο όλων των απαραίτητων στοιχείων που αφορούν την οικονομική κατάσταση του Δήμου, των Ν.Π.Δ.Δ. και της Δημοτικής Επιχείρησης καθώς και τη συζήτησή τους σε συνεδρίαση προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου σαν τακτικό θέμα.
Για τη Στάση Βύρωνα
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Γρηγόρης Κατωπόδης
Ελένη Βασιλοπούλου

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ανοιχτή επιστολή των εργαζομένων του Δήμου στους Βυρωνιώτες...

Ανοιχτή επιστολή πρός τους πολίτες του Βύρωνα απευθύνει το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα, γνωστοποιώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και τα αιτήματα των κινητοποιήσεων τους.
Στην επιστολή του το σωματείο αναφέρει τα εξής:


Φίλες και φίλοι Βυρωνιώτες,
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα βιώνουμε τη βάρβαρη πολιτική που μας επιβάλουν με κάθε τρόπο Κυβέρνηση - Ε. Ένωση, Δ.Ν.Τ.- Κεφάλαιο γυρίζοντας την κοινωνία δεκαετίες πίσω. Αξιοποιούν την κρίση μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις, διαλύουν τη δημόσια υγεία, την παιδεία μέσα και από τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων, ξεπουλούν και ιδιωτικοποιούν τα πάντα. Ανατρέπουν εργασιακές σχέσεις, καταργούν κλαδικές συμβάσεις διαμορφώνοντας ένα καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα. Οδηγούν την κοινωνία σε μια βαθιά και παρατεταμένη κρίση όχι μόνο οικονομική αλλά και κρίση αξιών και οραμάτων.
Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επιχειρείται η εφαρμογή του Μνημονίου με όχημα τον Καλλικράτη και πρωταγωνιστές Δημάρχους και δημοτικά συμβούλια που στηρίζουν την πολιτική αυτή, επιδιώκοντας να περάσουν αντεργατικές, αντικοινωνικές πολιτικές.
Επιδιώκουν να συναινέσουμε σε αυτή την πολιτική, την παρουσιάζουν ως δήθεν μονόδρομο και φυσικό φαινόμενο. Δεν είναι όμως έτσι. Η πολιτική αυτή εξυπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο και την κερδοφορία του, μειώνει το κόστος εργασίας και μεγαλώνει την εκμετάλλευση, ενισχύει τη διαφθορά, τη σήψη και οδηγεί την κοινωνία σε τέλμα.
Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα σε αυτή την πολιτική περίοδο βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις από τις 31 Ιανουαρίου απαιτώντας από τη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο κ. Χαρδαλιά να δώσει θετικές απαντήσεις στα δίκαια αιτήματά μας. Ο αγώνας μας και τα αιτήματα που διεκδικούμε αφορούν όλοι την κοινωνία της πόλης και αυτό γιατί απαιτούμε: Να μην εφαρμοστούν πολιτικές στο Δήμο Βύρωνα που συμβαδίζουν με την πολιτική της Τρόικας, της κυβέρνησης και του Μνημονίου. Απαιτούμε να διασφαλιστεί ο δημόσιος, κοινωνικός χαρακτήρας του Δήμου. Διεκδικούμε την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου και την καλύτερη λειτουργία τους. Να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση και να δοθούν τώρα οι οφειλές του κράτους προς τους Δήμους. Αντιπαλεύουμε πολιτικές που θέλουν ο Δήμος και τα Νομικά Πρόσωπα να λειτουργούν σα να είναι επιχειρήσεις, που μετακυλούν το κόστος λειτουργίας στους πολίτες και τους ζητάνε να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Οι Παιδικοί Σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός δεν είναι εμπόρευμα είναι κοινωνικά αγαθά, που πρέπει να παρέχονται στους πολίτες. Δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν είτε άμεσα είτε έμμεσα με την παραχώρηση τους σε ιδιώτες.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούμε από την Δημοτική Αρχή:
Ενσωμάτωση όλων των Νομικών Προσώπων στο Δήμο.
Σήμερα στο Δήμο Βύρωνα λειτουργούν 10 Νομικά Πρόσωπα, μεταξύ άλλων Παιδικοί Σταθμοί, ΚΑΠΗ, Πολιτισμός, Αθλητισμός. Αποτελούνται από 10 Διοικητικά Συμβούλια τα οποία είναι διορισμένα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Δύο μέλη ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος έχουν έμμισθη θέση. Σε αυτά τα Ν. Πρόσωπα εργάζονται 130 εργαζόμενοι με μόνιμη εργασιακή σχέση και 7 συμβασιούχοι.
Οι εργαζόμενοι αγωνιζόμαστε να ενσωματωθούν όλα τα Νομικά Πρόσωπα στον οργανισμό του Δήμου. Αυτό διασφαλίζει περισσότερο το δημόσιο, κοινωνικό χαρακτήρα που πρέπει να έχουν οι υπηρεσίες αυτές. Υπηρεσίες όπως της προσχολικής αγωγής (Παιδικοί Σταθμοί) Πρόνοιας (ΚΑΠΗ, το Βοήθεια στο Σπίτι) μπορούν καλύτερα και αποτελεσματικότερα να λειτουργούν με ενιαίο τρόπο στο Δήμο το ίδιο χρειάζεται να γίνει και με τον Πολιτισμό, Αθλητισμό. Να μη λειτουργούν οι υπηρεσίες αυτές ως επιχειρήσεις, που μετακυλούν το κόστος λειτουργίας τους στους δημότες χρήστες των υπηρεσιών αυτών. Με την ενσωμάτωση στο Δήμο θα υπάρξει ενιαίος σχεδιασμός των υπηρεσιών, καλύτερη αξιοποίηση των εργαζομένων ώστε οι υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες να γίνουν καλύτερες.
Θα υπάρξει περιορισμός των εξόδων και της σπατάλης, σε μια δύσκολη εποχή για τα οικονομικά του Δήμου και σε μια εποχή που ζητάνε από τον ελληνικό λαό να σφίξει και άλλο το ζωνάρι. Η πολιτική που θα ασκείται στο Δήμο να διαμορφώνεται και να ελέγχεται από το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι από επιμέρους διορισμένα συμβούλια.
Η Δημοτική Αρχή εφαρμόζοντας την κυβερνητική πολιτική δε θέλει να περάσουν στο Δήμο τα Νομικά Πρόσωπα (Παιδικοί Σταθμοί, Πνευματικό κέντρο, Δημοτικό Γυμναστήριο, Αθλητικός Οργανισμός, ΝΤΑΝΚΑΝ). Σχεδιάζει το θέατρο των Βράχων να γίνει Δημοτική Επιχείρηση Α.Ε., μαζί με το Δήμο Δάφνης. Επιλέγει να έχει Ν. Πρόσωπα για να έχει μεγαλύτερη ευελιξία στη λειτουργία τους, δηλαδή λιγότερο έλεγχο, μεγαλύτερη δυνατότητα ώστε πιο εύκολα να αυξάνει τα τροφεία, τα δίδακτρα, την είσοδο στα γήπεδα 5Χ5, το εισιτήριο στο Φεστιβάλ, βάζοντας τα σε μια πορεία ιδιωτικοποίησης μέσα από προγραμματικές συμβάσεις, Ν.Π.Ι.Δ, ΣΔΙΤ. Επιδιώκει να έχει τη δυνατότητα πιο εύκολα να χειρίζεται τα ζητήματα όχι προς όφελος των δημοτών με διαφάνεια και αξιοκρατία αλλά με σκοπιμότητες, πελατειακές πολιτικές, αφού στα διορισμένα συμβούλια των Νομικών Προσώπων έχει τον απόλυτο έλεγχο.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες του Δήμου. Για να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες του Δήμου.
Σήμερα στο Δήμο Βύρωνα οι εργαζόμενοι είναι λιγότεροι από τα προηγούμενα χρόνια εξ αιτίας των συνταξιοδοτήσεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ιδιαίτερα ορισμένες υπηρεσίες (π.χ. καθαριότητα, πράσινο, εργατοτεχνίτες) να λειτουργούν υποβαθμισμένα, να μην παρέχονται οι αναγκαίες υπηρεσίες στους πολίτες. Η κατάσταση αυτή με ευθύνη και της κυβέρνησης εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα θα οδηγήσει στην υποβάθμιση, διάλυση ακόμη και στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.
Να εφαρμοστεί η κλαδική συλλογική σύμβαση της ομοσπονδία των εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ ΟΤΑ ) στους εργαζόμενους της Δ. Επιχείρησης. Να σταματήσει το καθεστώς της διαφορετικής μικρότερης αμοιβής μεταξύ εργαζομένων, όταν κάνουν την ίδια εργασία, μετά ίδια προσόντα κ.λπ.
Να μη γίνει το Φεστιβάλ των Βράχων Δημοτική Επιχείρηση Α.Ε., να περάσει στο δήμο και να δημιουργηθεί πολιτιστικός οργανισμός.
Να πληρωθούν άμεσα οι υπερωρίες των εργαζομένων για τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο 2010 και να δοθούν τα χρήματα που οφείλονται στους εργαζόμενους του Πνευματικού Κέντρου, των σχολικών φυλάκων και του Αθλητικού Οργανισμού.
Να διασφαλιστεί χωρίς καθυστερήσεις οι μισθοδοσία των εργαζομένων το επόμενο διάστημα. Τα παραπάνω αιτήματα έχουν τεθεί στη δημοτική αρχή και μέχρι σήμερα εισπράττουμε την άρνηση της παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Δημάρχου.
Είναι φανερό ότι τα αιτήματα μας δεν είναι ούτε οικονομικά ούτε συντεχνιακά. Έχουν σχέση με το Δήμο, τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου, αφορούν την κοινωνία της πόλης. Με την επιστολή αυτή θέλουμε να σας ενημερώσουμε και να ενώσετε την φωνή σας μαζί μας ώστε να υποχρεωθεί η δημοτική αρχή να επανεξετάσει την πολιτική της και να ανταποκριθεί θετικά στα αιτήματά μας, αυτό θα είναι προς όφελος του Δήμου, των δημοτών και των εργαζομένων.
Φίλοι συνδημότες
Η βάρβαρη πολιτική Κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δ.Ν.Τ., Κεφαλαίου, που ισοπεδώνει τη ζωή μας, με μαζικούς, ανεξάρτητους, κοινωνικούς, ταξικούς αγώνες διάρκειας και με διάφορες εναλλακτικές μορφές μπορεί να ανατραπεί. Να μην επιτρέψουμε αυτή η πολιτική να εφαρμοστεί και στο Δήμο μας, γιατί τότε τα πράγματα θα γίνουν για όλους μας ακόμη χειρότερα. Δεν είναι ανίκητη ούτε η κεντρική ούτε η τοπική δημοτική εξουσία. Με τους αγώνες μας μπορούμε να τους δυσκολέψουμε, χαλάσουμε τα σχέδια. Να ανατρέψουμε την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική της κεντρικής και τοπικής δημοτικής εξουσίας.
Κατανοούμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα που δημιουργούνται με τις κινητοποιήσεις μας. Ζητάμε την κατανόηση και την αλληλεγγύη σας στον αγώνα για ένα σύγχρονο Δήμο με δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα, ικανό να εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πολίτες.

Ψήφισμα συμπαράστασης στους μετανάστες απεργούς πείνας καταθέτει η "Στάση Βύρωνα"

Κοντεύει μήνας από τότε που περίπου 300 απεργοί μετανάστες πείνας προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να διεκδικήσουν τη νομιμοποίησή τους στην Ελλάδα, έχοντας απέναντι μια πολιτεία που κωφεύει και αδιαφορεί για τα αιτήματά τους, υποταγμένη στις επιταγές της συνθήκης "Δουβλίνο ΙΙ ".
Στο πλάι τους έχει αναπτυχθεί ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από φορείς, προσωπικότητες, πνευματικούς ανθρώπους, απλούς πολίτες, δημοτικά συμβούλια.
Το θέμα τους έχει πάρει και διεθνείς διαστάσεις. Πρόσφατο παράδειγμα η δήλωση συμπαράστασης από τον γνωστό Ιταλό θεατρικό συγγραφέα Ντάριο Φο.
Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη βδομάδα η Στάση Βύρωνα έκανε έκκληση και συνέλλεξε υλικό το οποίο και τους παρέδωσε στον χώρο όπου στεγάζονται.
Την Δευτέρα 28-2-11 καταθέτει στο Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα το ακόλουθο ψήφισμα σαν ένδειξη ελάχιστης συμπαράστασης και καλεί όλες τις δημοτικές παρατάξεις για την υπερψήφισή του.
Εδώ και 28 ημέρες 287 μετανάστες που ζουν και εργάζονται για χρόνια στη χώρα μας ξεκίνησαν απεργία πείνας στην Αθήνα (μέγαρο ΥΠΑΤΙΑ) και στο ΕΚ Θεσσαλονίκης, γιατί στερούνται τα στοιχειώδη νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής τους στη χώρα μας, όχι με δική τους ευθύνη, αλλά λόγω της μεταναστευτικής πολιτικής που ασκούν οι ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.
Με την υπογραφή μάλιστα της συνθήκης ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2 δόθηκε η χαριστική βολή στο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των μεταναστών στις χώρες της Ε.Ε. με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στη χώρα μας – χώρα εισόδου του 90% των μεταναστών στην Ε.Ε.
Οι μετανάστες που ζουν στη χώρα μας αποτέλεσαν και αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες στους οποίους στηρίχθηκε η όποια ανάπτυξή της. Ταυτόχρονα, κατά παράβαση κάθε έννοιας εργατικού δικαίου, ήταν και είναι τα πρώτα θύματα της «μαύρης» εργασίας, με αποτέλεσμα να στερούνται τα Ασφαλιστικά Ταμεία μια σοβαρή πηγή εσόδων.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα τους για αξιοπρεπή ζωή και για το αυτονόητο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των ανθρώπων, σε έναν κόσμο που τα κερδοσκοπικά κεφάλαια κινούνται ανεξέλεγκτα με ταχύτητα ηλεκτρικού ρεύματος.
Καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει στη νομιμοποίησή τους, αποσυνδέοντας την ανανέωση της άδειας παραμονής τους από την ύπαρξη ορισμένου αριθμού ενσήμων, σε συνθήκες μάλιστα καλπάζουσας ανεργίας, ώστε να μην μεταπίπτουν από το καθεστώς της νομιμότητας στο καθεστώς της παρανομίας, εξαιτίας της απροθυμίας των εργοδοτών τους να καταβάλουν τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ασφαλιστικές εισφορές.

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Της διαγραφής το κάγκελο... στο ΠΑΣΟΚ;


Εκατό και πλέον διαγραφές Πασόκων εκλεγμένων σε κομματικά όργανα, ζητάει ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού (ΕΚΑΠ) του κόμματος Γιώργος Ανωμερίτης, με την αιτιολογία ότι στις δημοτικές εκλογές στήριξαν αντάρτικα ή ανεξάρτητα ψηφοδέλτια και όχι τους υποψηφίους που είχαν το χρίσμα της Ιπποκράτους.

Η τρίμηνη καθυστέρηση στο να φτάσει η υπόθεση στην ΕΚΑΠ- σύμφωνα με πληροφορίες- οφείλεται σε πιέσεις-εισηγήσεις που δέχεται το όργανο από αρκετούς Γραμματείς Νομαρχιακών, υπουργούς, βουλευτές και υψηλόβαθμα στελέχη, ώστε στις διαγραφές να μην συμπεριληφθούν μέλη του κόμματος που με τις ενέργειες τους ήταν απέναντι από τους επίσημους υποψηφίους...

Κύριε Καρχιμάκη προστατέψετε το ΠΑΣΟΚ από τα λαμόγια που παίζουν στην πλάτη του κόμματος παιχνιδάκια και καλύπτουν πολιτικούς τους φίλους που στήριξαν δεξιούς υποψηφίους δημάρχους!

Πάρτε κεφάλια επιτέλους αυτών που πάντα κοιτάζουν το προσωπικό τους συμφέρον και λυμαίνονται το ΠΑΣΟΚ...

Τέρμα η ατιμωρησία... Το καταστατικό δεν κάνει εξαιρέσεις κ. Ανωμερίτη...

Δεν πάει άλλο με την πολιτική αλητεία μερικών!

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Απατεώνες της ασφάλτου...

Νέα έρευνα για τις ασφαλτοστρώσεις και τις κακοτεχνίες στους δρόμους του Βύρωνα φέρνει στη δημοσιότητα η Επιτροπή Καταγραφής της κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα...
Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα της επιτροπής:
ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
ΜΕ ΤΑ ΦΡΕΑΤΙΑ - ΛΑΚΟΥΒΕΣ 
Ενισχύονται τα ερωτηματικά για το ρόλο της ηγεσίας   των τεχνικών υπηρεσιών

Το σήριαλ με τις επικίνδυνες λακκούβες των φρεατίων, συνεχίζεται.  Όπως είναι γνωστό η εταιρία ΓΗΓΕΡΤΟΝ Α.Ε, η οποία εκτέλεσε τα έργα οδοποιίας στο Δήμο Βύρωνα πέρυσι το καλοκαίρι, ύψους 3 εκ ευρώ, άφησε 350 περίπου φρεάτια άφτιαχτα και εξαφανίστηκε αλλά μετά τις καταγγελίες της «Επιτροπής  για την Καταγραφή της Κατάστασης στον Δήμο Βύρωνα»  επανεμφανίστηκε .

Συγκεκριμένα,  από την περασμένη εβδομάδα  αυτοκίνητα της εταιρίας εθεάθησαν στον Δήμο να κλείνουν λακκούβες- φρεάτια. Η επανεμφάνιση της ΓΗΓΕΡΤΟΝ και  έναρξη εργασιών για το κλείσιμο των φρεατίων, προφανώς σχετίζεται με τις πιέσεις που ασκήθηκαν στην Δημοτική Αρχή από τις συνεχείς καταγγελίες της «Επιτροπής για την Καταγραφή της Κατάστασης στον Δήμο Βύρωνα». Η επιτροπή είναι πιθανόν να πάρει πρόσθετες πρωτοβουλίες και για άλλα μέτρα κατά των πρωταιτίων της επικίνδυνης αυτής κατάστασης, καθώς οι λακκούβες των δρόμων εγκυμονούν άμεσους κινδύνους για την τροχαία κυκλοφορία. Στο μεταξύ η ΓΗΓΕΡΤΟΝ μπορεί να εμφανίστηκε να κάνει εργασίες σε Φρεάτια για ορισμένες μέρες, αλλά στη συνέχεια εξαφανίστηκε και ένας μεγάλος αριθμός από τα φρεάτια - λακκούβες εξακολουθεί να υφίσταται  και να απειλεί ανθρώπινες ζωές.  Μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή παρά τις δημόσιες επικρίσεις που δέχεται, δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια πάνω στο τεράστιο αυτό σκάνδαλο. Η κατάσταση με τις λακκούβες υπάρχει από το Νοέμβρη δηλ διαρκεί περίπου 3,5 μήνες και κανείς δεν αισθάνεται την ευθύνη απέναντι στον βυρωνιώτικη κοινωνία, να τις πεί τι ακριβώς συμβαίνει!    

Εκτός από τις δημόσιες καταγγελίες της Επιτροπής, διάβημα σχετικά πρόσφατα για το ίδιο θέμα, έκανε και ο επικεφαλής της Αριστερής Παρέμβασης στο Δήμο Βύρωνα κ. Σταύρος Τζορτζιώτης ο οποίος συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο και τον Διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών. Όπως έγινε γνωστό από την συζήτηση, τόσο ο αντιδήμαρχος όσο και η διεύθυνση της τεχνικής υπηρεσίας παραδέχτηκαν την επικινδυνότητα που ενέχει το πρόβλημα, αλλά μιλώντας, μάλλον αόριστα, άφησαν να εννοηθεί  ότι  η ΓΗΓΕΡΤΟΝ  είναι μάλλον υπό πτώχευση και ίσως να «κλείσει»… και ότι οι εργασίες για το κλείσιμο των φρεατίων απαιτεί εξειδικευμένη εργασία, υπονοώντας προφανώς  ότι ο ίδιος ο Δήμος δεν είναι σε θέση να παρέμβει για να λύσει το πρόβλημα!.... Επίσης δέχτηκαν ότι ορισμένοι δρόμοι δεν είναι καλής ποιότητας…. Αλλά σταμάτησαν εκεί….. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την ενημερωτική  συζήτηση με τον κ. Τζορτζιώτη   δεν αναφέρθηκε απολύτως τίποτα για τα μέτρα, τα οποία θα έπρεπε να παρθούν από την δημοτική αρχή  κατά της εταιρίας, για την συμμόρφωσή της!. Στο μεταξύ οι ελίξεις δείχνουν ότι η εταιρία δεν πτώχευσε!.....

Όπως σημειώναμε στην πρώτη ανακοίνωση μας για το θέμα των έργων  οδοποιίας στον Δήμο Βύρωνα, οι δημοτικές παρατάξεις έχουν καθήκον να ζητήσουν τον έλεγχο της ποιότητας των έργων  καθώς ήδη σε ορισμένους δρόμους παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα αρτιότητας της οδόστρωσης όπως π.χ αποκόλληση ολόκληρων κομματιών ασφάλτου ή βαθιές παραμορφώσεις της οδόστρωσης κλπ. Δεν έχουμε υπόψη μας αν ο Δήμος έχει καλέσει την Εταιρία να επισκευάσει ή να ξαναστρώσει τους δρόμους  για τους οποίους η Τεχνική Υπηρεσία λέει ότι δεν είναι καλής ποιότητας και ότι δεν τηρήθηκαν  ορισμένοι όροι της σύμβασης  !

Υπενθυμίζουμε ότι η ΓΗΓΕΡΤΟΝ είναι η εταιρία που με την άδεια του κυρίου Χαρδαλιά  έριξε βουνά από μπάζα και άχρηστη άσφαλτο στην Εργάνη από τον Αύγουστο του 2010, χωρίς μέχρι τώρα κανείς, ούτε  η Δημοτική αρχή να την  υποχρεώσει να τα μαζέψει.  Για τα μπάζα στην Εργάνη και εναντίον της  ΓΗΓΕΡΤΟΝ, το δασαρχείο Πεντέλης έχει υποβάλλει μήνυση και έχει επιβάλλει σχετικά τα πρώτα διοικητικά μέτρα. Η Εργάνη είναι περιοχή που ανήκει στην Β’ ζώνη Υμηττού!  

Καλούμε όλους τους αποδέκτες αυτής της ανακοίνωσης να κάνουν μια βόλτα στην Εμπεδοκλέους για να διαπιστώσουν την αλήθεια των καταγγελιών μας. Μεταξύ των άλλων ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατάσταση η Εμπεδοκλέους, έξω ακριβώς από τον ΟΤΕ. Εκεί θα δείτε τι σημαίνει εργολαβική και πολιτική ασυνειδησία !

Η Επιτροπή για την Καταγραφή της Κατάστασης στον Δήμο Βύρωνα 

Υ.Γ μας:Να δούμε που θα τρέξετε να κρυφτείτε κύριοι ανεύθυνοι του δήμου, σε περίπτωση δυστυχήματος...

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Σκληραίνουν τη στάση τους οι εργαζόμενοι στο δήμο Βύρωνα με νέες κινητοποιήσεις...

 Με νέες κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι του δήμου Βύρωνα, στην αλλαζονεία και τον αυταρχισμό του δημάρχου που αρνείται να ικανοποιήσει σειρά αιτημάτων τους...


Αμέσως μετα τη Γενική τους Συνέλευση εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν τα εξής:

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα με ομόφωνη απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης αποφασίσαμε να κλιμακώσουμε με πιο δυναμικό τρόπο και με εναλλασσόμενες μορφές πάλης τον αγώνα μας απαιτώντας από τη Δημοτική Αρχή να δώσει θετικές απαντήσεις και λύσεις στα αιτήματά μας.
Ταυτόχρονα αγωνιζόμαστε για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική που μας επιβάλουν κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, Δ.Ν.Τ., κεφάλαιο, ισοπεδώνοντας δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων. Μειώνουν μισθούς, συντάξεις, διαλύουν τη δημόσια παιδεία , υγεία, πρόνοια, κοινωνική ασφάλιση , ενώ μέσα από τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στους Δήμους επιδιώκουν να τους μετατρέψουν σε επιχειρήσεις διαλύοντας το δημόσιο, κοινωνικό χαρακτήρα που πρέπει να έχουν.

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων περιλαμβάνει:
Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011 αποχή από την υπερωριακή εργασία.
Τρίτη 22/2 συμμετοχή στην προγραμματισμένη κινητοποίηση της ΠΟΕ ΟΤΑ, συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 7 μ. μ. στην Λαμπηδόνα ( Άλσος Αγ. Τριάδας) καλούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, τους μαζικούς φορείς, τα σωματεία των όμορων Δήμων, για ενημέρωση – συζήτηση πάνω στα αιτήματα που διεκδικούμε.
Τετάρτη 23/ 2 συμμετοχή στη Γενική Πανεργατική Απεργία.
Πέμπτη 24 και Παρασκευή 25 / 2 αναπτύσσουμε διάφορες μορφές δράσεις .
Την Παρασκευή το απόγευμα στις 7 μ.μ. μουσική συναυλία διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο.
Σάββατο 26 και Κυριακή 27 /2 συνεχίζουμε με διάφορες μορφές δράσεις.
Δευτέρα 28 /2, ημέρα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ολοήμερη κινητοποίηση.

Τα αιτήματα που διεκδικούμε να δώσει λύσεις η Δημοτική Αρχή είναι:
Ενσωμάτωση όλων των Νομικών Προσώπων στο Δήμο. Όχι Δημοτική Επιχείρηση Α. Ε. στον πολιτισμό.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δήμο, ώστε να καλυφτούν τα κενά που υπάρχουν ώστε να μην υποβαθμίζονται οι υπηρεσίες του Δήμου.
Εφαρμογή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης της ΠΟΕ ΟΤΑ στους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης Α. Ε.
Να δοθούν άμεσα τα χρήματα των υπερωριών Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2010 στους εργαζόμενους καθώς και τα χρήματα που οφείλει σε σχολικούς φύλακες και στο Πνευματικό Κέντρο.

Οι εργαζόμενοι αναμένουμε από τη Δημοτική Αρχή να δώσει θετικές απαντήσεις – λύσεις, στα αιτήματά μας ώστε να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις και η ταλαιπωρία των πολιτών. Ο αγώνας μας αφορά όλη την κοινωνία του Βύρωνα. Είναι προς όφελος της, η υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του Δήμου, η ενσωμάτωση των Νομικών Προσώπων στο Δήμο, η αναβάθμιση των υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ζητάμε την κατανόηση και την αλληλεγγύη των πολιτών του Δήμου Βύρωνα.

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Έρχεται απεργιακή θύελλα στο δήμο Βύρωνα...

Γενική Συνέλευση πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι του δήμου Βύρωνα, προκειμένου να αποφασίσουν για τη μορφή των κινητοποιήσεων τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες το Σωματείο προσανατολίζεται στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με αποχή των εργαζομένων της καθαριότητας για το Σαββατοκύριακο, επίσχεση εργασίας την Τρίτη 22 του μήνα, καταλήψεις του δημαρχείου και πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους του Βύρωνα.
"Η αλλαζονική και αυταρχική συμπεριφορά του δημάρχου απέναντι στα αιτήματα των εργαζομένων είναι προκλητική..." υποστηρίζουν τα μέλη του Δ.Σ του Σωματείου.
Νεώτερα για τις αποφάσεις της Γ.Σ των εργαζομένων σε λίγο...


Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Με αλαζονεία,αυταρχισμό και ψευτιές προσπαθεί να κρύψει τα χάλια του δήμου Βύρωνα ο Χαρδαλιάς...

"Τί άλλο μας περιμένει..." ειναι η φράση που ολοένα τον τελευταίο μήνα ακουγεται μεταξύ των εργαζομένων στο δήμο Βύρωνα καθώς βλέπουν ότι η δημοτική Αρχή Χαρδαλιά αδυνατεί να ανταποκριθεί σε σημαντικές οικονομικές υποχρεώσεις της σε εργαζόμενους και προμηθευτές...

Απλήρωτα τα ασφάλιστρα των οχημάτων -250.000 ευρώ-μεταξύ των οποίων και τα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία της για 3 μέρες,απλήρωτοι εργαζόμενοι στα Νομικά Πρόσωπα και στάσεις εργασίας που προκαλούν δυσλειτουργία στις υπηρεσίες του δήμου και δυσφορία στους δημότες και αδυναμία να καταβληθούν οφειλές 60.000 ευρώ στη γαλακτοβιομηχανία "ΑΓΝΟ" που προμηθεύει το δήμο με γάλα για τους εργαζόμενους, συνθέτουν το παζλ της κακής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο δήμος του Βύρωνα.

Στην κατάσταση αυτή - όπως καταγγελούν οι εργαζόμενοι που απειλούν με επίσχεση εργασίας από τις 22 του μήνα- ο δήμαρχος απαντά με αλαζονεία και αυταρχισμό ενώ λέει ψέματα στην Αντιπολίτευση, θέλοντας να καλύψει τις ευθύνες του για την οικονομική κατάντια του δήμου!

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ...

Τα υπέρ και τα κατά των συγχωνεύσεων των σχολείων σε όλη τη χώρα που έχει εξαγγείλει το υπουργείο Παιδείας, μετρούν οι δήμαρχοι. «Οδηγός» τους από τη μία πλευρά ο αντίχτυπος και στις δημοτικές αρχές από τις αντιδράσεις που εμφανίζονται στις τοπικές κοινωνίες και από την άλλη η μείωση του κόστους για τα ενοίκια σχολικών κτιρίων που με τον «Καλλικράτη» καλούνται να πληρώνουν οι ίδιοι οι δήμοι αλλά και ο εξορθολογισμός στην χωροταξική κατανομή των σχολικών κτιρίων.


Αναφορικά με τις αντιδράσεις, αν και πληθαίνουν, φαίνεται ότι είναι...προληπτικές καθώς από το υπουργείο Παιδείας δεν έχει ανακοινωθεί ο σχεδιασμός του «Καλλικράτη» στα σχολεία. Το μόνο που έχει γίνει μέχρι σήμερα είναι μία επιστολή της αρμόδιας για τις συγχωνεύσεις υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου με την οποία ζητούσε από τους δημάρχους προτάσεις για τις συγχωνεύεις αλλά και τις ιδρύσεις νέων σχολικών μονάδων (http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/10061).

Παράλληλα πηγές του υπουργείου διαβεβαιώνουν μέσω της aftodioikisi.gr ότι οι συγχωνεύσεις θα κινηθούν στο 3 με 4% του συνολικού αριθμού των σχολικών μονάδων. Δηλαδή, από τις περίπου 16000 σχολικές μονάδες (11.000 γυμνάσια-λύκεια και 5000 δημοτικά) θα καταργηθούν 500 με 650. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα μονοθέσια - ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία με εξαίρεση τα μικρά νησιά αλλά και τις απομακρυσμένες ορεινές περιοχές.

Οι «πρωτοπόροι» στις αντιδράσεις

Παρ' όλα αυτά, αντιδράσεις έχουμε ήδη σε όλη τη χώρα με «πρωτοπόρους» μεταξύ άλλων τους δημάρχους Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Αργυρούπολης- Ελληνικού (αν και στην περιοχή αυτή φαίνεται ότι η σχεδιαζόμενη συγχώνευση αφορά δύο γυμνάσια-λύκεια που συστεγάζονται!), Αγρινίου, Βοίου Κοζάνης (μάλιστα την Τρίτη έγινε και μηχανοκίνητη πορεία κατοίκων) και Καρδίτσας.

Συνάντηση δημάρχων στο ΠΑΣΟΚ

Για το λόγο αυτό την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, μεταξύ των δημάρχων του κόμματος στην Αττική και της υφυπουργού Παιδείας Ε. Χριστοφιλοπούλου, προκειμένου να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για το θέμα. Στόχος, να γίνει κατανοητό από τους δημάρχους ότι οι αλλαγές είναι μικρές και συμπεριλαμβάνουν όπου χρειάζεται και ιδρύσεις σχολείων.

Μείωση του κόστους ενοικίων

Παράλληλα θα καταστεί σαφές κάτι που ήδη γνωρίζουν οι δήμαρχοι: Ότι με τον «Καλλικράτη» στα σχολεία εξοικονομούνται πόροι για τους ίδιους τους δήμους, καθώς τώρα πλέον αναλαμβάνουν το κόστος των ενοικίων των σχολικών κτιρίων, που σε πολλές περιπτώσεις φτάνει και τις 15.000 ευρώ το μήνα! Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που πολλοί δήμαρχοι βλέπουν με θετικό μάτι λογικές συγχωνεύσεις. Δηλαδή, συγχωνεύσεις που αφενός δεν διαταράσσουν την καθημερινότητα των μαθητών και των οικογενειών τους και αφετέρου βοηθούν στη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας (π.χ. ολιγοθέσια δημοτικά).

ΠΗΓΗ: http://www.aftodioikisi.gr/

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Έρχεται η "Κάρτα Μετανάστη"

Με την εφαρμογή της «Νέας Αρχιτεκτονικής της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης» το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ξεκίνησε μία ολοκληρωμένη και συστηματική προσπάθεια αναδιάρθρωσης της διοικητικής οργάνωσης της χώρας με στόχο την παροχή καινοτόμων και ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες. Σύμφωνα με την νέα αυτή αρχιτεκτονική, η αρμοδιότητα για τα ζητήματα νόμιμης μετανάστευσης, ως αμιγώς κρατική αρμοδιότητα, ανατίθεται σταδιακά στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις του Κράτους με στόχο να περιέλθουν σε αυτές πλήρως και κατ’ αποκλειστικότητα όλες οι σχετικές αρμοδιότητες. Στους Δήμους της χώρας, από την άλλη, σύμφωνα και με τις διατάξεις του «Καλλικράτη» για την υποχρεωτική ίδρυση σε καθέναν από αυτούς, ενός Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ), ανατίθεται η ενεργός προώθηση της κοινωνικής ένταξης των νομίμων μεταναστών που ζουν στη περιφέρειά τους.

    Σε συνέχεια και συνέπεια με τον «Καλλικράτη», η Ελληνική διοίκηση προσανατολίζεται πλέον σε μια ουσιαστική τομή στη διαδικασία χορήγησης των αδειών διαμονής των μεταναστών που ζουν νόμιμα στη χώρα μας. Μια τομή κρίσιμη τόσο για τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους νόμιμους μετανάστες όσο και για τις υπηρεσίες που καλούνται να την υλοποιήσουν. Πιο συγκεκριμένα, αντί της μέχρι σήμερα εμπλοκής των υπηρεσιών δύο διαφορετικών δημοσίων φορέων (δηλαδή των πρωτοβαθμίων ΟΤΑ προκειμένης της παραλαβής αιτήσεων και επίδοσης των αδειών διαμονής, από τη μια, και των υπηρεσιών Αλλοδαπών και Μετανάστευσης των Περιφερειών και, πλέον, Αποκεντρωμένων Διοικήσεων προκειμένης της εξέτασης των αιτήσεων και έκδοσης των σχετικών αδειών διαμονής από την άλλη) περνάμε σταδιακά, συγκεκριμένα από τη στιγμή που η κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση παρουσιάσει υψηλού επιπέδου ετοιμότητα, στις «υπηρεσίες αλλοδαπών μιας στάσης». Αποτέλεσμα αυτού του «Καλλικράτη» των υπηρεσιών μετανάστευσης θα είναι η ταχύτερη, πιο διαφανής και ασφαλέστερη ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης των αδειών διαμονής με τη μορφή της «Κάρτας Μετανάστη», ενώ επίσης η σημαντική μείωση της ταλαιπωρίας του συναλλασσόμενου κοινού, καθώς και της συχνής προστριβής του με τους υπαλλήλους των αρμόδιων υπηρεσιών. Έτσι, οι υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας θα είναι εν τέλει σε θέση να υποδεχθούν αποτελεσματικά το νέο και απαιτητικό σε ασφάλεια θεσμό της Κάρτας Μετανάστη (αυτοτελές έγγραφο), που θα ξεκινήσει να υλοποιείται τους αμέσως προσεχείς μήνες.

Σκουπιδαριό ο Βύρωνας...

Σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί ο δήμος Βύρωνα...

Τα σκουπίδια λόγω και της αποχής των εργαζομένων της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Βύρωνα το Σαββατοκυριακό που πέρασε, άρχισαν να σχηματίζουν λοφάκια στις γειτονιές της πόλης.

Πότε θα τα μαζέψετε κύριε Δήμαρχε;
 Υποτίθεται οτι αναλάβατε ο ίδιος την εποπτεία του τομέα της Καθαριότητας για να καθαρίσει ο Βύρωνας αλλά η πόλη συνεχίζει να βρωμάει!
Τόσα λεφτά έχετε εισπράξει για την καθαριότητα και αποτέλεσμα δεν βλέπουν οι πολίτες...

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Τα τσούγκρισαν του Βαλεντίνου οι εργαζόμενοι του δήμου Βύρωνα με το δήμαρχο...

Για άλλη μία φορά συνδικαλιστές και δήμαρχος αντάλλαξαν βαριές κουβέντες στη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο δήμο Βύρωνα.

Φωνές και θορύβους άκουγαν όσοι ήταν στο δημαρχείο από το γραφείο του δημάρχου που γινόταν η συνάντηση η οποία δεν κατέληξε πουθενά καθώς ο δήμαρχος δεν ικανοποιεί κανένα απο τα αιτήματα τους.
Στο μεταξύ συνεχίστηκαν και σήμερα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Δήμο Βύρωνα.
Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν Στάση Εργασίας από τις 7 - 10 π.μ. σε όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου και τα Ν.Π. (Π. Σταθμοί – ΚΑΠΗ – Αθλητικά Κέντρα – Γυμναστήρια κ.λπ.).
Συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο και έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης μέχρι το δημαρχείο.


Εικόνα διάλυσης στο Δήμο Βύρωνα καταγγέλει δημότης...

Πολλά παράπονα εκφράζει σε e-mail που μας έστειλε σήμερα πολίτης του Βύρωνα, ο οποίος δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί λόγω των απεργιών και των στάσεων εργασίας των εργαζομένων...

Λέει λοιπόν στο μήνυμα του:
"Επιτέλους κύριοι του Δήμου δεν σας ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση των πολιτών.Τρείς φορές μέσα σε μία εβδομάδα ήρθα να κάνω τη δουλεια μου στο δημαρχείο και τη μία είχαν κατάληψη οι εργαζόμενοι και τι άλλες δύο στάσεις εργασίας...Εμείς τι φταίμε που εισαστε σε κόντρα με τους εργαζόμενους σας; Τσακώθηκα με τους απεργούς χωρίς να γνωρίζω ότι δεν τους είχατε πληρώσει και γι αυτό απεργούσαν.Άρα φταίτε κ.δήμαρχε για την ταλαιπωρία μας.Το Σαββατοκύριακο τα σκουπίδια έμειναν αμάζευτα γιατι πάλι είχαν απεργία.Εμείς όμως πληρώνουμε υπερβολικά δημοτικά τέλη και η πόλη μας βρωμάει...Σήμερα αλλά και το Σάββατο περίμενα το δημοτικό λεωφορείο και δεν ήρθε ποτέ!Πήρα στο δήμο και μου είπαν ότι κάποιο τεχνικό πρόβλημα υπήρχε και δεν γίνονται δρομολόγια.Γιατί αυτό το μπάχαλο κύριε δήμαρχε; Γιατί δεν μας ενημερώνετε και μας ταλαιπωρείτε;Τι σας χρωστάμε;"



Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Η "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ" με σκληρή ανακοίνωση εξηγεί την ψήφο της για το ΝΤΑΝΚΑΝ...

Μετα από τη θυελλώδη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στην οποία αποφασίστηκε και με την ψήφο των συμβούλων της "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ" κ.κ Κατωπόδη-Βασιλοπούλου, η διατήρηση της Σχολής Χορού ΝΤΑΝΚΑΝ ως αυτοτελούς Νομικού Προσώπου, η παράταξη εξέδωσε σήμερα σκληρή ανακοίνωση κατά πάντων...
Σωματείου Εργαζομένων,παράταξης Κόνσουλα καθώς των άλλων δημοτικών παρατάξεων των κ.κ Πάλμου και Τζιορτζιώτη.
Η "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ" στην ανακοίνωση της δικαιολογεί ουσιαστικά την ψήφο των συμβούλων της στο θέμα ΝΤΑΝΚΑΝ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ώς εξής:
Τ
Τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε προκειμένου να λάβει απόφαση εισήγησης προς το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης όσον αφορά το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου «Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν». Η Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα υπερψήφισε την πρόταση της δημοτικής αρχής το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου να παραμείνει αυτοτελές. Το σκεπτικό μας στηρίχτηκε τόσο στην πρόθεσή μας να προστατεύσουμε αποτελεσματικότερα την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης, όσο και στις σαφείς διαβεβαιώσεις που πήραμε από το Σωματείο των εργαζομένων στο Δήμο, σε συνάντηση που είχαμε μαζί του, ότι η αυτοτέλεια του ΝΠΔΔ δεν θίγει τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Σε ό,τι αφορά την επομένη της ψηφοφορίας, και επειδή η μέχρι σήμερα λειτουργία του συγκεκριμένου ΝΠΔΔ δεν μας ικανοποιεί, πρόκειται άμεσα να προχωρήσουμε σε αναλυτική πρόταση για το ιστορικό Κέντρο και τη λειτουργία του. Ταυτόχρονα, θα παρακολουθούμε από πολύ κοντά τις δραστηριότητές του, ώστε σε κάθε βήμα να μη θίγεται ο δημόσιος χαρακτήρας του.
Παρακολουθούμε με μεγάλη μας λύπη μια χωρίς προηγούμενο επίθεση στους δύο δημοτικούς συμβούλους της ΣΤΑΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ, που ξεκίνησε από το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Οι χαρακτηρισμοί και οι λεκτικοί προπηλακισμοί που μας απηύθυναν δεν εξηγούνται με αποκλειστικό κριτήριο τη διαφορετική αντίληψη που έχουμε για την προάσπιση της ιστορικής μας κληρονομιάς: δεν νοείται το Σωματείο να υποδύεται την αντίπαλη δημοτική παράταξη για να υποστηρίξει με φανατισμό μια θέση που δεν σχετίζεται με τα συμφέροντα των εργαζομένων, όπως το ίδιο μας είχε διαβεβαιώσει πριν από το Συμβούλιο. Παρά τις ακατανόητες απρέπειες εναντίον μας, είναι αυτονόητο (και μάλιστα στη συγκυρία που διανύουμε) ότι η Στάση Βύρωνα θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στο Δήμο, όπως ήταν πάντα μέχρι σήμερα.
Σε ό,τι αφορά την κριτική που μας ασκείται από την κυβερνητική παράταξη του κ. Κόνσουλα και την Αριστερή Παρέμβαση:
1. Η Στάση Βύρωνα καταγγέλλεται ότι εφαρμόζει συστημική πολιτική. Η καταγγελία είναι αστεία, αν στις «αντι-συστημικές» δυνάμεις συγκαταλέγεται η παράταξη του κ. Κόνσουλα, η οποία καταψήφισε το ΝΠΔΔ, καταψηφίζοντας –υποτίθεται- μια πτυχή του Καλλικράτη. Θυμίζουμε απλά ότι ο κ. Κόνσουλας υπήρξε πρωτεργάτης της καλλικράτειας …επανάστασης (http://www.dimotikosantilogos.gr/images/flippingbook/issue62/cover62.jpg), πλειοδοτεί δε συστηματικά υπέρ όλων των κυβερνητικών μέτρων, ακόμα και των πλέον οικονομικά επαχθών.
2. Ως επιχείρημα για την υπαγωγή του Ντάνκαν στο Δήμο προβάλλεται το γεγονός ότι ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου όπως αυτό μπορεί να υπογράφει συμφωνίες με ιδιώτες ή να κάνει Συμπράξεις Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Μα μήπως ο ίδιος ο Δήμος δεν λειτουργεί έτσι (βλ. κατασκευή του υπέργειου παρκινγκ στο παλιό Δημαρχείο, στην οποία αντιτεθήκαμε); Μήπως το ίδιο το κράτος δεν λειτουργεί έτσι, υπογράφοντας ληστρικές συμφωνίες με ιδιώτες για κατασκευές δρόμων, λιμανιών σχολείων, κλπ; Ποια θα ήταν, υπ’αυτές τις συνθήκες, η ασφαλέστερη εγγύηση για το Ντάνκαν; Και γιατί ξεχνούν (οι αριστερές παρατάξεις, ιδίως) ότι το αποφασιστικό κάθε φορά είναι ο συσχετισμός δύναμης που προασπίζει δικαιώματα και κοινωνικά συμφέροντα;
3. Γιατί τελικά οι συναγωνιστές της Αριστερής Παρέμβασης και της Λαϊκής Συσπείρωσης επιτίθενται στη Στάση Βύρωνα; Στο γειτονικό μας Δήμο Δάφνης-Υμηττού, οι παρατάξεις που έχουν τις ίδιες πολιτικές αναφορές ψήφισαν ομόφωνα τη δημιουργία ΝΠΔΔ για το «Μουσείο Γεωργίου Μπουζάνη», με επιχειρηματολογία ταυτόσημη με αυτήν της Στάσης Βύρωνα για το Ντάνκαν. Τι συνέβη ακριβώς εκεί; Μήπως ο αντίστοιχος (συντηρητικός) δήμαρχος δεν θέλει άραγε ΣΔΙΤ και «ξεπουλήματα σε ιδιώτες»; Ή μήπως οι παρατάξεις εκεί παραπλανήθηκαν, ενώ στο Βύρωνα ήταν συνεπείς; Δικαίωμα όλων είναι οι διαφορετικές απόψεις σε τέτοια θέματα, αλλά η σοβαρή κριτική προϋποθέτει εν γένει σοβαρότητα.
4. Με αφορμή την τοποθέτησή μας για το Ντάνκαν, η κυβερνητική παράταξη του κ. Κόνσουλα και η Αριστερή Παρέμβαση επαναφέρουν το ζήτημα του Πνευματικού Κέντρου, αφήνοντας υπόνοιες εναντίον μας ότι καλύπταμε επιλογές του κ. Χαρδαλιά. Για να τελειώνουμε με την μικροπολιτική αθλιότητα: αν υπάρχει κάτι εναντίον μας στο θέμα του Πνευματικού Κέντρου, τότε οι δύο παρατάξεις πρέπει να στραφούν και κατά μελών τους, και τελικά εναντίον του ίδιου του Σωματείου Εργαζομένων, οι συνδικαλιστές του οποίου γνώριζαν ακριβώς όσα κι εμείς.
Κλείνοντας, τονίζουμε ότι η Δημοτική Πρωτοβουλία «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ» θα ασκεί πολιτική με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών, με αίσθημα ευθύνης, χωρίς μικροκομματικές λογικές και εκβιαστικά διλλήματα. Βεβαιώνουμε τον Δήμαρχο ότι θα μας βρει απέναντι σε κάθε κίνηση που θα καταστρατηγεί τους κανόνες διαφάνειας και θα απειλεί τον δημόσιο χαρακτήρα των λειτουργιών του ΝΠΔΔ. Βεβαιώνουμε και τις άλλες παρατάξεις ότι δεν δικαιούνται περισσότερα ένσημα «αντισυστημικότητας» -χώρια που τα ένσημα αυτά δεν απασχολούν καθόλου την τοπική κοινωνία.

Χρ.Παναγιωτόπουλος: " Στην πόλη αυτή γνωριζόμαστε και καλό θα είναι στο σπίτι των κρεμασμένων να μη μιλάνε για σχοινί..."

Μιά πρώτη απάντηση στα σχόλια και τις επικρίσεις για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Δήμο Βύρωνα δίνει το μέλος του Δ.Σ του σωματείου εργαζομένων Χρήστος Παναγιωτόπουλος.
Αναλυτικά αναφέρει:
Οι εργαζόμενοι υλοποιώντας απόφαση της Γενικής Συνέλευσης προχωρήσαμε στις κινητοποιήσεις και στη διαμαρτυρία στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι 2-3 εργατοπατέρες όπως σκόπιμα αναφέρεται. Σκοπός του αγώνα μας είναι να διασφαλιστεί ο δημόσιος κοινωνικός χαρακτήρας του Δήμου και η αναβάθμιση των υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Αγωνιζόμαστε ο Δήμος να παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα στους πολίτες ενάντια σε πολιτικές διάλυσης και ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του. Να ξεπεραστούν παθογένειες που αφορούν και τους εργαζόμενους, αν και την κύρια ευθύνη έχει η εκάστοτε δημοτική εξουσία. Ο αγώνας αυτός των εργαζομένων αφορά όλοι την κοινωνία του Βύρωνα γιατί γίνεται και προς όφελος της.
Δε θέλουμε ο Δήμος να λειτουργεί σαν επιχείρηση, με τους δημότες να καλούνται να βάζουν συνεχώς το χέρι στη τσέπη και να πληρώνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Δεν αντιλαμβανόμαστε τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τις υπηρεσίες πρόνοιας και παιδείας ως εμπόρευμα.
Τα Νομικά Πρόσωπα εάν ενσωματωθούν στο Δήμο θα αναβαθμιστούν, θα ενισχυθεί ο κοινωνικός τους ρόλος. Στην περίοδο οικονομικής κρίσης θα έχουμε οικονομία κλίμακας και περιορισμό εξόδων, εξοικονόμηση προσωπικού που θα μπορεί να αξιοποιηθεί για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών. Χρειάζεται να υπάρξει ενιαία πολιτική στο Δήμο που θα ασκείται και θα ελέγχεται από το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι από διορισμένα Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων που σε μεγάλο βαθμό λειτουργούν ως θερμοκήπια παραγόντων και όχι μόνο.
Με την ενσωμάτωση στο Δήμο δε θα έχουμε έμμισθους παράγοντες, προσωπικές πολιτικές, φαινόμενα κακοδιαχείρισης, μαύρων βιβλίων και ταμείων, μαύρης ανασφάλιστης εργασίας και άλλα πολλά που πασχίζει να διατηρήσει η τοπική δημοτική εξουσία.
Εκτός από τη θεωρητική προσέγγιση που μπορεί να έχει κανείς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει και η εμπειρία από τη λειτουργία των Ν. Προσώπων και ο τρόπος που τα διαχειρίζεται και τα χρησιμοποιεί η κάθε φορά δημοτική εξουσία. Μέχρι σήμερα πολλά από αυτά δεν έχουν ούτε οργανισμούς εσωτερικής υπηρεσίας για να μπορούν οι δήμαρχοι να τοποθετούν σε αυτά όποιους υπαλλήλους θέλουν, ακόμη να ασκούν πολιτικές πέρα και έξω από τα πλαίσια που ορίζει το δημόσιο.
Ας μας πουν αυτοί που δεν θέλουν να ενσωματωθούν στο Δήμο τα Ν. Πρόσωπα (Παιδικοί Σταθμοί- Πολιτισμός- Αθλητισμός) πιο είναι το όφελος για το Δήμο , για τους δημότες και τους εργαζόμενους.
Τον αγώνα ενάντια στη διαφαινόμενη ιδιωτικοποίηση, στις πολιτικές σκοπιμότητες της εξουσίας, που υπερασπίζεσαι το δημόσιο συμφέρον ενάντια στην αδιαφάνεια, στις σπατάλες και τα μαύρα βιβλία, τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία και τα δικαιώματα των εργαζομένων, η δημοτική Αρχή τα βαφτίζει ιδεοληψίες και λαϊκισμό. Όσοι υπερασπίζονται αυτά με δύναμη έχουν φασιστική συμπεριφορά. Θα ήταν καλά παιδιά με ανοικτά μυαλά εάν σώπαιναν και συναινούσαν στα σχέδια της εξουσίας.
Οι εργαζόμενοι που ασκούν έντονη συνδικαλιστική δράση και είναι εκλεγμένοι συνδικαλιστές, δεν είναι ούτε εργατοπατέρες ούτε έμμισθη σχέση έχουν για να ασχολούνται με τα κοινά. Στη πόλη αυτή γνωριζόμαστε και καλό θα είναι στο σπίτι των κρεμασμένων να μη μιλάνε για σχοινί.
Ο αγώνας των εργαζομένων συνεχίζεται. Όχι για συντεχνιακά αιτήματα όπως λένε ορισμένοι.. Αλλά για ένα σύγχρονο Δήμο με ενσωματωμένα όλα τα Νομικά Πρόσωπα σε αυτόν. Με δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα στην υπηρεσία των πολιτών. Με εργαζομένους με δικαιώματα αλλά και υποχρέωση να εξυπηρετούν τους πολίτες.
Υ.Γ. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Στάσης Βύρωνα και ο δημοτικός σύμβουλος κ Χαλικιάς από την παράταξη (Κόνσουλα )με την ψήφο τους στήριξαν στο συγκεκριμένο θέμα τον Καλλικράτη και την αντιλαϊκή- αντικοινωνική πολιτική Χαρδαλιά, από το πρώτο κιόλας Δ. Σ. Με την στάση τους αυτή κατάφεραν να καταγραφούν στη συνείδηση των εργαζόμενων στο Δήμο με αρνητικό πρόσημο. Οι πολίτες που τους πίστεψαν και τους ψήφισαν θα τους κρίνουν.

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Απειλές κίτρινων κονδυλοφόρων της "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ" κατά του blog μας...

Γιαλαντζί αριστερές απειλές δεξιού τύπου κατά του blog μας  απο κίτρινους κονδυλοφόρους της δημοτικής παράταξης  "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ" γιατί δεν αντέχουν την κριτική μας!

Έπεσαν οι μάσκες  κύριοι συντάκτες των απειλών που πουλάτε αριστεροσύνη και θέλετε να επιβάλετε λογοκρισία σε ένα ελεύθερο blog (στο οποίο φιλοξενούνται σχόλια σας ανεμπόδιστα) το οποίο ασκεί  κριτική στον τρόπο που πολιτεύεσθε στα δημοτικά του Βύρωνα.

Το ύφος των σχολίων  αλλά και οι απειλές ,παραπέμπει σε άλλες εποχές και λυπούμαστε πολύ για λογαριασμό αυτών που τις έγραψαν και όχι φυσικά για το σύνολο των μελών της παράταξης σας...

Το γάρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη















Για πολλά γιαούρτια οι γιαλαντζί αριστεροί Κατωπόδης-Βασιλοπούλου και ο πολιτικάντης δήμαρχος...

Τα απίστευτα συνεχίζονται στο δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα με πρωταγωνιστές τους γιαλαντζί αριστερούς δημοτικούς συμβούλους της παράταξης "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ" Κατωπόδη-Βασιλοπούλου και τον πολιτικάντη-λαικιστή δήμαρχου Νίκο Χαρδαλιά...

Στήριξαν ψήφισμα του Περισσού -με σκληρές διατυπώσεις κατά του Καλλικράτη- που έφερε ο επικεφαλής της προσκείμενης στο ΚΚΕ δημοτικής παράταξης Παναγιώτης Πάλμος κατά των συγχωνεύσεων των σχολείων, ενώ πρίν λίγες μέρες συμπορεύτηκαν υπέρ της διάταξης του νέου νόμου, προκειμένου να διατηρηθεί ως αυτοτελές Νομικό Πρόσωπο η Σχολή Χορού Ντάνκαν!
Απίστευτοι κωλοτούμπες ο Χαρδαλιάς και το παρεάκι του Κατωπόδης και Βασιλοπούλου...
Είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να κουκουλώσουν την κακοδιαχείριση και τα μαύρα βιβλιά στο Πνευματικό Κέντρο...

Αιδώς Αργείοι...πολιτικάντηδες που προσπαθείτε με τέτοιου είδους μικροπαραταξιακά παιχνίδια να ρίξετε στάχτη στα μάτια των πολιτών.

 Είσαστε για πολλά γιαούρτια!





Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Γκάφα της COSMOTE- WHATS UP με την κατάργηση του 1500΄+1500 sms

Πατάτα του τμήματος marketing της COSMOTE-WHAT'S UP με την κατάργηση του προγράμματος 1500'+1500sms, με 5 ευρώ και την αντικατάσταση του με 600'+600sms με 10 ευρώ!

Πολλοί χρήστες ετοιμάζονται να μεταπηδήσουν σε άλλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας με πιο ανταγωνιστικά και συμφέροντα πακέτα.
Ήδη τα σχόλια των what's up χρηστών στο facebook που θεωρούν ότι δεν τους συμφέρει το νέο πρόγραμμα ανέρχονται σε εκατοντάδες...
Είναι φανερό και στον πιο απλό άνθρωπο με στοιχειώδη νοημοσύνη και γνώσεις marketing ποια είναι η πολιτική της συγκεκριμένης εταιρίας. «Εθίζει» τον καταναλωτή στις υπηρεσίες της με πολύ χαμηλές προσφορές, διευρύνει το πελατολόγιο της και όταν φτάσει σε έναν ικανοποιητικό αριθμό αλληλοεξαρτώμενων πελατών (what’s up παρέα και παρόμοιες σαχλαμάρες), τότε «βαράει στα αυτιά» που λέει και ο σοφός λαός...
Καλούμε τις καταναλωτικές οργανώσεις να αντιδράσουν...

Με κατάληψη του δημαρχείου απαιτούν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του Δήμου Βύρωνα...

Οι εργαζόμενοι Νομικών Προσώπων του Δήμου Βύρωνα, προχώρησαν σε κατάληψη του δημαρχείου διαμαρτυρόμενοι για τη μή καταβολή δεδουλευμένων... ενώ ο δήμαρχος βρίσκεται στη Σαραγόσα με την ομάδα μπάσκετ του!

Δυστυχώς οι εργαζόμενοι σε συνάντηση που είχαν με την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ.Μπαστέα δεν πήραν συγκεκριμένη απάντηση για τα χρήματα που τους οφείλονται και έτσι προχώρησαν σε κατάληψη.

Το Σωματείο Εργαζομένων που πραγματοποίησε και νέα τρίωρη στάση εργασίας ( 7-10 π.μ) διεκδικεί:


    • Ενσωμάτωση όλων των Νομικών Προσώπων στο Δήμο. Αναβάθμιση των Υπηρεσιών του Δήμου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
    • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να μη διαλυθούν οι Υπηρεσίες του Δήμου, λόγω μεγάλου αριθμού αποχωρήσεων, όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
    • Κατάργηση της Δημοτικής Επιχείρησης Α.Ε. και μεταφορά του προσωπικού και των δραστηριοτήτων της στο Δήμο, εφαρμογή της Κλαδικής Σύμβασης της ΠΟΕ – ΟΤΑ στους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης.
    • Να μη δημιουργηθεί Ανώνυμη Εταιρεία για τον Πολιτισμό.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση που μας έστειλαν οι εργαζόμενοι αναμένεται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους τις οποίες θα καθορίσουν σε νέα Γενική Συνέλευση, που αναμένεται να πραγματοποιήσουν ατίς αρχές της επόμενης εβδομάδας...

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

"Εδώ καράβια χάνονται..." και στο δημαρχείο Βύρωνα βαρκούλες αρμενίζουν!

Έτσι αντιμετωπίζουν τα σοβαρά προβλήματα ο Χαρδαλιάς και η παρέα του...Φωτογραφίζονται και στέλνουν με e-mail στα φερέφωνα τους για να διαφημίζουν ότι όλα είναι μέλι-γάλα μεταξύ τους!

Βρέ πόσα γιαούρτια θέλετε για να βάλετε μυαλό κύριοι εκεί στο Δήμο;

Για αυτά τα καραγκιοζιλίκια σας ψήφισαν;

...και το μ...νι χτενίζεται που λέει και η παροιμία!

Αφησε απλήρωτους τους εργαζόμενους ο Χαρδαλιάς και την κοπάνησε με την ομάδα μπάσκετ στην Αραγωνία!

Τα καθήκοντα του προέδρου μίας ομάδας μπάσκετ φαίνεται ότι είναι σημαντικότερα απο τα προβλήματα του Δήμου για το Δήμαρχο Βύρωνα Νίκο Χαρδαλιά.
Οι εργαζόμενοι τον έψαχναν για να πληρωθούν και εκείνος "πετούσε" για τη Σαραγόσα με τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Αθηναικού...

Απλήρωτοι λοιπόν όπως μάθαμε οι υπάλληλοι των Νομικών Προσώπων και το σωματείο απειλεί με κατάληψη της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου Βύρωνα.

Τά κάστανα από τη φωτιά ανέλαβε λοιπόν να βγάλει, η Αντιδήμαρχος των Οικονομικών κ.Μπαστέα!

Λέτε να έχουμε μαλλιοτραβήγματα με την Πάρεδρο, που όπως λέει η Αντιδήμαρχος είναι υπεύθυνη για την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων;






Μαύρα μεσάνυχτα είχε η Δημοτική Αρχή Χαρδαλιά για το θέμα των συνενώσεων των σχολείων!!!

Ξυπνήστε κύριε δήμαρχε του Δήμου Βύρωνα...η νέα δημοτική περίοδος έχει προ πολλού ξεκινήσει!
Σας έπιασαν σε βαθιά άγνοια με το θέμα της συγχώνευσης των σχολείων οι  παρατάξεις της αριστεράς και η εκπαιδευτική κοινότητα του Βύρωνα...

Τι τους έχετε τόσους Αντιδημάρχους και Εντεταλμένους συμβούλους;

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας Τζένη Παυλάκου δεν σας είχε ενημερώσει για το θέμα το οποίο κυριαρχεί εδώ και 10 μέρες στο διαδίκτυο όπως έπρεπε να κάνει; 

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πόπη Αλιφραγκή που είχε το αίτημα της "ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ" (Δείτε ΕΔΩ το αίτημα) για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητηθεί το καυτό θέμα δεν σας ενημέρωσε;

Τότε γιατί δεν το συζητήσατε αφού όλοι επέμεναν να συζητηθεί;

Είναι σοβαρό γιά ένα δήμαρχο να λέτε κ.Χαρδαλιά ότι θα λείπετε στο εξωτερικό - επειδή θέλετε να δείτε τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ που είστε πρόεδρος- και δεν μπορείτε να κάνετε έκτακτο συμβούλιο Τρίτη ή Τεταρτη όπως σας προτάθηκε για ένα τόσο σημαντικό θέμα;

Μάλλον οι προτεραιότητες του δημάρχου είναι άλλες και όχι το δημαρχιακό του καθήκον...


Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Ντελάλης ως μισογύνης...κατά Αρβανίτη

Με την όμορφη δημοσιογράφο του ALTER Τζίνα Αρβανίτη, υπεύθυνη Τύπου του Δήμου Βύρωνα, ταχει βάλει τις τελευταίες μέρες ο Ντελάλης...της αριστεράς και της προόδου του Βύρωνα!

Χτυπήματα κάτω από τη μέση για την κ.Αρβανίτη που θα περίμενε κάλυψη απο το δήμαρχο αλλά δεν την έχει απ ότι φαίνεται...

Οι κακές γλώσσες και οι διαδρομιστές του δημαρχείου, λένε ότι  σχέσεις Χαρδαλιά- Αρβανίτη τελευταία δεν είναι καλές.

Οσονούπω θα μάθουμε την αλήθεια...

Με τις πλάτες της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ...έκανε το κέφι του ο Χαρδαλιάς!

"Άγρια" στήριξη στη Δημοτική ΑρχήΧαρδαλιά, προσέφεραν οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ" - που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ- Άκης Κατωπόδης και Ελένη Βασιλοπούλου, στα σχέδια του δημάρχου Βύρωνα για υποβάθμιση και  ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου.

Με τις ψήφους τους αλλά και την ψήφο του δημοτικού συμβούλου Χριστόφορου Χαλικιά-που διαφοροποιήθηκε απο την παράταξη του κ.Κόνσουλα- ο δήμαρχος κατάφερε να μαζέψει τα 2/3 του συνόλου του δημοτικού συμβουλίου (28 ψήφοι στους 41 συμβούλους), που απαιτεί ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" για να παραμείνει αυτοτελές Νομικό Πρόσωπο η Σχολή Χορού "ΝΤΑΝΚΑΝ"

Υπέρ της διατήρησης του ΝΤΑΝΚΑΝ σαν αυτοτελές Νομικό Πρόσωπο, ψήφισαν επίσης οι 25 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου... ενώ κατά ψήφισαν οι παρατάξεις των κ.κ Κόνσουλα,Πάλμου και Τζιορτζιώτη...

Στη διάρκεια της ψηφοφορίας δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση, όταν ο δήμαρχος Βύρωνα απευθυνόμενος στους εργαζόμενους που έκαναν διαμαρτυρία για τη μη ενσωμάτωση των Νομικών Προσώπων στό Δήμο,τους χαρακτήρισε "χούφτα συνδικαλιστών με φασιστική νοοτροπία..." , με αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της Αριστερής Παρέμβασης Σταύρου Τζιορτζιώτη,που αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Το καθεστώς Χαρδαλιά φαίνεται ότι με τους βαστάζους της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ- που θυμήθηκαν την περιβόητη Οικουμενική Συγκυβέρνηση- αλλά και με ιδιοτελείς δημοτικούς συμβούλους όπως ο Χριστόφορος Χαλικιάς, που αγνόησε την προεκλογική  θέση της παράταξης του, για την ενσωμάτωση των Νομικών Προσώπων στίς υπηρεσίες του Δήμου, θα επιβιώσει και στην εποχή του "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"!

Για την ιστορία και για όσους έχουν κοντή μνήμη,τόσο ο Χαλικιάς όσο και η Βασιλοπούλου, ως μέλη του Δ.Σ του Πνευματικού Κέντρου, ειναι υπόλογοι και αυτοί μαζι μα τη διοίκηση Χαρδαλιά,για την αδράνεια τους στην κακοδιαχείριση και τα Μαύρα Ταμεία του Φεστιβάλ Βύρωνα...

Το γιατί ψήφισαν υπέρ και στήριξαν στο να πάρει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 ο Χαρδαλιάς, θα πρέπει να το εξηγήσουν οι ίδιοι στους πολίτες που τους ψήφισαν...

Πάντως όπως μάθαμε ήδη πολλά μέλη των παρατάξεων "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ" και "ΒΥΡΩΝΑΣ-ΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ" έχουν ανέβει στα κάγκελα, με τη στάση στό θέμα των Κατωπόδη-Βασιλοπούλου και Χαλικιά που άλλα έλεγαν προεκλογικά και άλλα ψήφισαν.

Και μετά πολιτικάντηδες ζητάτε να σας έχουν εμπιστοσύνη οι πολίτες;